A 2016-os FIA kamionos Európa-bajnokság hétvégi harmadik körében, mely a franciaországi Nogaróban zajlott, a Goodyear volt a dobogó egyetlen állandó szereplője – ugyanúgy, mint az Ausztriában és Olaszországban rendezett másik nyolc nagydíjon.

 

 A 2016-os FIA kamionos Európa-bajnokság hétvégi harmadik körében, mely a franciaországi Nogaróban zajlott, a Goodyear volt a dobogó egyetlen állandó szereplője – ugyanúgy, mint az Ausztriában és Olaszországban rendezett másik nyolc nagydíjon.

 

Az esemény négy futamán négy különböző győztes született: a versengés nem is lehetne ennél izgalmasabb, a Goodyear abroncsai pedig biztosítják, hogy a tapadás kapcsán minden versenykamionból a legjobbat lehessen kihozni.

 

„A 2016-os FIA kamionos Európa-bajnokság szezonja hihetetlenül jól alakul. A verseny nem is lehetne ennél izgalmasabb, a nagyközönség támogatása pedig elképesztő. Remek visszajelzéseket kaptunk a versenyekre kilátogató viszonteladóinktól és vendégektől" – mondta Benjamin Willot, a Goodyear EMEA kereskedelmi abroncs divíziójának marketing igazgatója. „Sok flottairányító el sem hiszi, hogy speciálisan kifejlesztett Goodyear kamionverseny abroncsainkban ugyanazok a karkaszok találhatók, melyeket kamionjaik nap mint nap használnak. A kamionversenyek kiválóan illusztrálják tehergépkocsi-abroncsaink tartósságát, és lehetőséget kínálnak új technológiák tesztelésére, melyekből majd sztenderd tehergépkocsi-abroncsaink, s ezáltal ügyfeleink húznak majd hasznot. A versenysorozatban való részvételünk lehetővé teszi, hogy közelebb kerüljünk ügyfeleinkhez, és egyértelműen kiemeli elkötelezettségünket az iránt, hogy a szállítási ágazat megbízható partnere legyünk."

 

A bajnokságot jelenleg Adam Lacko vezeti, aki a tavalyi szériában a második helyen végzett. A 31 éves cseh sofőr 146 ponttal áll az élen, és a szezon során 11-szer állhatott a dobogón, hatszor győztesként. A negyvenkét éves német Jochen Hahn mindössze két ponttal marad el Lacko mögött. Ő a harmadik helyen zárta a tavalyi bajnokságot, és az idei szezonban 11-szer állt a dobogón, ebből háromszor annak tetején.

 

A Goodyear a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kamionos Európa-bajnokság kizárólagos abroncsbeszállító partnere.

 

Ez azt jelenti, hogy a verseny minden résztvevője speciálisan kifejlesztett Goodyear kamionverseny abroncsokat használ, melyeket Luxemburgban gyártottak. A 12 évnyi tapasztalatot és fejlesztést maguk mögött tudó 315/70R22.5 abroncsok a legújabb generációs Goodyear tehergépkocsi-abroncs karkaszokra épülnek, különleges kialakítású és futózású futófelülettel. Az abroncsok egy olyan, versenyekhez kifejlesztett futókeveréket tartalmaznak, melyek száraz és nedves úton egyaránt optimális tapadást biztosítanak.

 

A vállalat kék-sárga zászlói és logói, valamint a Goodyear tevékenysége és jelenléte az európai futamsorozaton kifejezetten szembetűnő. A színfalak mögött a Kamionverseny Szervezet (TRO) logisztikai kamionjai tárolják a versenykamionok abroncskészleteit, melyeket a TRO helyszínen lévő abroncsszakértői helyeznek fel és szervizelnek. Ők a FIA tisztviselőivel együttműködve biztosítják, hogy az abroncsok véletlenszerűen kerüljenek kiválasztásra, gondosan ellenőrzött módon, a minden egyes versenyabroncsba beépített RFID „chip az abroncsban" technológia alkalmazásával.

 

A 2016-os FIA kamionos Európa-bajnokság hátralévő futamai a következők:

  • Július 2-3. – Nürburgring – Németország
  • Augusztus 27-28. – Hungaroring – Magyarország
  • Szeptember 3-4. – Most – Csehország
  • Szeptember 17-18. – Zolder – Belgium
  • Október 1-2. – Jarama – Spanyolország
  • Október 8-9. – Le Mans – Franciaország

 

www.truck.goodyear.eu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük