Nyilvánosságra hozták az Aon Hewitt humántanácsadó és az AIESEC nemzetközi diákszervezet Munkáltatói Márka Kutatásának eredményeit. A felmérés szerint az IBM a legnépszerűbb IT munkahely a pályakezdők és a fiatal munkavállalók körében.

Nyilvánosságra hozták az Aon Hewitt humántanácsadó és az AIESEC nemzetközi diákszervezet Munkáltatói Márka Kutatásának eredményeit. A felmérés szerint az IBM a legnépszerűbb IT munkahely a pályakezdők és a fiatal munkavállalók körében.

 A felmérésben diákok, pályakezdők és több éves tapasztalattal rendelkező munkavállalók vettek részt. A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogyan látják a fiatalok a hazai munkaerőpiacot, melyik vállalatnál dolgoznának a legszívesebben. A kutatás során nemcsak a munkavállalók véleményét vették figyelembe,
hanem a munkáltatók által kitöltött kérdőívek alapján az adott cég
munkaerő-felvételi, gyakornoki, menedzseri trainee programjait, javadalmazási, képzési-fejlesztési, karrier és teljesítményértékelési tevékenységeit, stratégiáját és eredményeit is értékelték.

 A felmérés alapján kihirdették a legvonzóbb hazai munkáltatók rangsorát. Az IBM az informatikai cégek mezőnyében az első helyen végzett, a kutatásban résztvevő 250 vállalatot egyesítő listán a hetedik lett.

 „Az IBM jól ismert márkanév az egész világon. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyar pályakezdők és tapasztalt szakemberek is vonzó munkahelyként tartanak minket számon. A vállalat 100 éves múltja globálisan és 75 éves múltja Magyarországon önmagáért beszél – az IBM egy stabil, megbízható, kevésbé harsány, de hiteles és elhivatott cég" – fogalmazott Barabás Erika, az IBM Magyarország HR vezetője a díj átvétele után.

Vállalatunk kifejezetten élénk kapcsolatokat ápol az ország nagy egyetemeivel és főiskoláival, legutóbb éppen a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolával kötöttünk megállapodást gazdaságinformatikus képzésük támogatásáról, kilencedik éve zajló 48 órás programozó bajnokságunkat pedig már minden informatikus mérnökhallgató ismeri. Munkatársaink óraadó tanárként rengeteg intézményben megfordulnak, az ő érdemük is, hogy a pályakezdő diákok vonzó munkahelyként tartanak minket számon."  

 Az IBM rendszeresen hirdet pályázatokat hallgatóknak és kutatóknak, együttműködést kínálva a vállalat szakembereivel itthon vagy külföldi kutatólaborokban. „Az IBM kereskedelmi szervezetéhez viszonylag kisebb számban érkeznek pályakezdők, ők inkább az IBM szolgáltató központjában keresnek lehetőségeket. Az a tapasztalatunk, hogy a fiatalok egyre tudatosabban választanak, akár gyakornoki pozícióról van szó, akár az első komoly állásról. Friss diplomásaink jól ismerik a céget, nyelveket beszélnek, és egyre tájékozottabbak a munka-erőpiaci kérdésekben is." – tette hozzá a HR vezető.

Az elmúlt években sokat változtak a toborzás szabályai, a pályakezdőkkel ma már többnyire az interneten, a közösségi médiában kommunikálnak a vállalatok. Az új eszközöket az IBM is szívesen használja, de a személyes ajánlás is kitűnően működik az új kollégák kiválasztásánál. A tájékozódás csatornái egyre fontosabb szerepet kapnak a toborzásban; az idei volt az első alkalom, hogy a Aon Hewitt és az AIESEC Munkáltatói Márka Kutatása ezt a szempontot is részletesen vizsgálta.

2012-es felmérésükben 10 400 pályakezdő, 16 400 tapasztalt munkavállaló, és 35 felsőoktatási intézmény vett részt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük