Az LG Electronics növeli a lengyelországi Wroclawban található gyárának kapacitását, amely éves szinten egymillió mosógépet fog gyártani. Ezen felül a hűtőgép gyártósorát is bővíti, amelynek teljesítménye éves szinten 300 ezer darabról egymillióra nő.

Az LG Electronics növeli a lengyelországi Wroclawban található gyárának kapacitását, amely éves szinten egymillió mosógépet fog gyártani. Ezen felül a hűtőgép gyártósorát is bővíti, amelynek teljesítménye éves szinten 300 ezer darabról egymillióra nő.


A wroclawi új gyártósorral az LG Electronics a régió vásárlói igényeire és elvárásaira reagál. Legnagyobb előnyként említhető a szállítási idő csökkentése, amely a koreai és kínai gyártás miatt korábban Európa esetében egy hónapnál tovább tartott. Az új wroclawi létesítménnyel az európai szállítások ideje a lerövidült távolság miatt bármely európai ország esetében maximum 5 napra csökken. Mindezen felül a beszállítói lánc tárolással, üzemeltetéssel és szállítással kapcsolatos költségei is jelentősen csökkennek. A bővítés a helyi gazdaság számára is több előnnyel jár, hiszen a beruházás maga 800 új munkahelyet teremt, illetve 36%-kal több helyi üzleti partnert is jelent.

 

„A wroclawi létesítmény fontos mérföldkő azon az úton, hogy az LG Electronics 2015-re Európa első számú hűtőszekrény- és mosógép gyártó márkájává váljon. Új gyártósorainkkal több terméket gyárthatunk rögtön abban a régióban, ahol azok majd a boltokba kerülnek, és ezzel egyidejűleg szem előtt tarthatjuk a kiemelten magas európai minőségi elvárásokat." – nyilatkozta Young-ha Lee az LG Electronics Home Appliance Company elnök-vezérigazgatója.

Az LG Wroclawban side-by-side, két ajtós alul fagyasztós hűtőszekrényeket, illetve fagyasztókat gyártanak. A prémium side-by-side modellek A++, az alul fagyasztós változatok pedig egyedülálló A+++ energiahatékonysági besorolással büszkélkedhetnek. Néhány alulfagyasztós és side-by side modell italadagolóját  a „No Plumbing" funkciónak hála nem kell a vízvezetékhez kötni, és akár ásványvizes palackot is csatlakoztathatunk rájuk. Mindkét modell az LG lineáris kompresszor technológiáját alkalmazza, amelynek köszönhetően nagyobb energiahatékonysággal működik és tovább tartja frissen az ételt.

A beruházást követően számos mosógép típust is gyártanak majd, a hagyományostól a prémium modellekig. A nagy keresletnek megfelelően a létesítmény növeli a gyártókapacitást elöltöltős Inverter Direct DriveTM technológiájú, illetve a 12 kg-os 6 Motion Direct DriveTM modelleknél. Ez utóbbi A+++-20% energiahatékonyságú, ami a hagyományos A+++ modellekhez képest is 20%-kal kevesebbet fogyaszt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük