Az Oracle bejelentette, hogy továbbfejlesztette SPARC platformját, és elérhetővé tette a megoldás által nyújtott biztonságot, hatékonyságot és egyszerűséget a felhőben is. A fejlesztések révén, a SPARC S7 mikroprocesszorra épülő platform új felhőszolgáltatásokat, integrált rendszereket (engineered systems) és szervereket biztosít a vállalatok számára.

 

Az Oracle bejelentette, hogy továbbfejlesztette SPARC platformját, és elérhetővé tette a megoldás által nyújtott biztonságot, hatékonyságot és egyszerűséget a felhőben is. A fejlesztések révén, a SPARC S7 mikroprocesszorra épülő platform új felhőszolgáltatásokat, integrált rendszereket (engineered systems) és szervereket biztosít a vállalatok számára.

 

A nyilvános felhő üzleti előnyeit egyre többen ismerik fel, azonban számos szervezet a teljesítménybeli, biztonsági és kezelésbeli nehézségekre hivatkozva továbbra is halogatja a váltást. Az Oracle SPARC platformjának célja a kritikus üzleti alkalmazások és a skálázható alkalmazás-környezetek felhő alapú működéséből származó gazdasági előnyök támogatása.

 

A továbbfejlesztett SPARC platform az új 4,27 GHz-es, 8 magos, 64 szálas SPARC S7 mikroprocesszorra épül, amely olyan specializált hardveres gyorsítási funkciókat (Software in Silicon) is biztosít, mint a Silicon Secured Memory és a Data Analytics Accelerators. A megoldások révén az iparág legnagyobb egy a processzormagra eső hatékonyságát nyújtják, valamint lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy SPARC környezetben futassák alkalmazásaikat. Minden kereskedelmi forgalomban kapható és egyedi alkalmazás a megszokott módon használható az új SPARC vállalati felhőrendszerben, de jelentősen biztonságosabban, hatékonyabban és egyszerűbben, mint korábban.

 

„Egyelőre a felhő alapú vállalati informatika korai időszakában járunk, de a piac fejlődésével, egyre több szervezet fogja a kritikus munkafolyamatait is a felhő alapú platformokra költöztetni" – mondta el John Fowler, az Oracle hardver-rendszerekért felelős alelnöke.  „Annak érdekében, hogy minél több szervezet élhessen a felhőszolgáltatások következő generációja által nyújtott előnyökkel, olyan vállalati szintű szolgáltatásokat hozunk létre, mint az Oracle Cloud rendszerében elérhető SPARC platform."

 

A SPARC platform legfontosabb tulajdonságai:

 • Egyszerű biztonság: a SPARC platform biztonságot nyújt és segít megfelelni a szabályozásoknak, valamint kihasználja a Silicon Secured Memory megoldás lehetőségeit a rosszindulatú támadások és a programozási hibák elleni védelem érdekében. A fejlett titkosítási eljárásoknak köszönhetően, a felhőben tárolt adatok kódolása mindössze a teljes számítási teljesítmény 2%-át veszik igénybe. Az ellenőrzött indítás, a jogosulatlan változtatásokat kizáró megváltoztathatatlan tartalom, a biztonsági frissítések folyamatos végrehajtása, valamint a közvetlen értékesítést lehetővé tevő hardver és szoftver értékesítési lánc garantálja a rendszer fokozott biztonságát.
 • Átütő hatékonyság: A processzor nyílt alkalmazásprogramozási felülete (API) és az integrált Data Analytics Accelerators megoldás akár tízszer nagyobb analitikai teljesítményt biztosít a vállalati, big data és felhőalkalmazásoknál, illetvea SPARC platform csökkenti a várakozási időt és a költségeket is. Az x86-os szerverekhez viszonyítva a teljesen integrált S7-2 és S7-2L szerverek akár 100%-kal nagyobb egy magra eső hatékonyságot, 1,7-szeres Java, valamint 1,6-szoros OLTP teljesítménynövekedést, illetve 2-3-szor nagyobb sávszélességet biztosítanak a felhőalkalmazásokhoz, és a nagy adatforgalmat igénybe vevő analitikai feladatokhoz.
 • Egyszerűség: A szerveren túli integrációnak köszönhetően, az Oracle MiniCluster S7-2 Engineered System jelentős egyszerűsíti a vállalati informatika négy legfontosabb aspektusát: a biztonságot és a szabályozásoknak való megfelelést a rendelkezésre állást, a javítást és az adminisztrációt, valamint a teljesítménynövelést. A szabványos platform illetve az operációs rendszer kiiktatásával, valamint a biztonsághoz és adatbázis adminisztrációhoz szükséges idő és erőforrások csökkentésével, az új Engineered System-ek lehetővé teszi a szervezet számára, hogy:
  • egy önmaga által védett rendszert használjanak biztonságtechnikai szaktudás nélkül,
  • automatizálják a szabályozásoknak való megfelelés monitorozását és auditálását, amely folyamatos biztonságot jelent a rendszer számára, élvezhessék a szolgáltatások könnyed és rugalmas alakításából adódó előnyöket,
  • mindig a legfrissebb platformot használhassák a legfrissebb szoftverekkel és biztonsági adatbázisokkal, egy egyszerűsített, de minden funkcióra kiterjedő frissítés rendszeresítésével, és
  • megnöveljék az adatbázisok és alkalmazások teljesítményét az automatikus teljesítményfejlesztés segítségével.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük