A piac első teljes körű, nyílt szabványokon alapuló, az irodai munka hatékonyságát fokozó alkalmazásegyüttese asztali gépes, webes és mobil felhasználáshoz

A piac első teljes körű, nyílt szabványokon alapuló, az irodai munka hatékonyságát fokozó alkalmazásegyüttese asztali gépes, webes és mobil felhasználáshoz

 

 

Az Oracle bemutatta az Oracle Cloud Office és az Open Office 3.3 nevű, nyílt szabványokon alapuló, asztali gépes, webes és mobil környezetben történő használatra szánt, az irodai munkavégzés hatékonyságát elősegítő termékcsaládját. A két termék a produktivitás jelentős növelése mellett alacsonyabb költségeket és a vállalat egészét tekintve magasabb szintű innovációt biztosít.

Az Open Document Format (ODF) formátumon és a nyílt webes szabványokon alapuló Oracle Office segítségével a felhasználók bármilyen rendszeren megoszthatják fájljaikat, mivel a szoftver kompatibilis mind a korábbi Microsoft Office dokumentumokkal, mind pedig a modern web 2.0 közzétételi módokkal.

Az Oracle Office termékek lehetőségeit kiaknázva a felhasználók hatékonyabban végezhetik munkájukat, web 2.0 együttműködési projektekben vehetnek részt, és egy sor vállalati szinten integrált dokumentációs eszközt használhatnak Windows, Mac és Linux rendszereken, webes böngészőkben, valamint az iPhone-hoz hasonló okostelefonokon – hihetetlenül alacsony áron.

Az Oracle Office API-jaival és nyílt szabványokon alapuló koncepciójával az informatikai felhasználók rugalmasan, rövid és hosszú távon is alacsonyabb költségek mellett, a szoftverszállítók béklyóitól megszabadulva végezhetik munkájukat, így a szervezetek akár teljes mértékben áttérhetnek a tisztán nyílt szabványokon alapuló irodai alkalmazásokra.

A hatékony irodai munkát bárhol lehetővé tevő nyílt rendszer és integráció

Az Oracle Cloud Office és az Oracle OpenOffice 3.3 is olyan vállalati szintű irodai hatékonyságnövelő programcsomag, amely szövegszerkesztéshez, táblázatok, prezentációk és adatbázisok készítéséhez, valamint rajzoláshoz egyaránt kínál alkalmazásokat.

Mindkét termék támogatja a tetszőleges helyszínről végzett tartalomszerkesztést és együttműködést, valamint a vállalat egészére kiterjedő hatékonyabb munkavégzést. A fő előnyök:

Az Oracle Cloud Office 1.0 webes és mobil irodai alkalmazásegyüttes lehetővé teszi a web 2.0 típusú együttműködést és a mobil dokumentumelérést. A termék kompatibilis a Microsoft Office-szal, és együttműködik az Oracle Open Office-szal, így az összetett prezentációk, szövegek és táblázatok funkciókban gazdag és zökkenőmentesen elvégezhető offline szerkesztésének lehetőségét biztosítja.

Az Oracle Open Office 3.3 új vállalati beépülőmodulokat tartalmaz az Oracle Business Intelligence, az Oracle E-Business Suite és a Microsoft Sharepoint megoldásokhoz, valamint egyéb Oracle alkalmazásokhoz, így gyorsan és zökkenőmentesen integrálható a meglévő vállalati szoftverkészletbe. A Microsoft Office-szal összevetve nagyobb stabilitást és kompatibilitást, valamint kiválóbb teljesítményt nyújt akár ötöd akkora licencdíjért.

Az Oracle Cloud Office tervezésekor fő szempont volt a rugalmas webes architektúra biztosította könnyű méretezhetőség. Az ügyfelek és partnerek az Oracle Cloud Office alkalmazásegyüttest házon belüli, igény szerinti (on-demand) vagy SaaS konstrukcióban is használhatják.

"Az Oracle Cloud Office és az Oracle Open Office 3.3 teljes körű, nyílt szabványokon alapuló és költséghatékony, az irodai produktivitást növelő programcsomag, amelyet ügyfeleink igényeihez terveztünk és optimalizáltunk"  mondta Michael Bemmer, az Oracle Office alelnöke, majd így folytatta: "Ügyfeleink immár kellő rugalmassággal támogathatják felhasználóikat a legkülönbözőbb eszközökön és platformokon, legyen szó asztali gépes, illetve saját vagy nyilvános felhőkörnyezetről. Az Oracle Office révén a vállalatok csökkenthetik költségeiket, ugyanakkor növelhetik munkavégzési hatékonyságukat, és felgyorsíthatják az innovációs folyamatokat."


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük