2022.október.05. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Országos Mentőszolgálat együttműködési megállapodást kötött a Dr. Card egészségkártya szolgáltatójával

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57744"><img class="image image-preview" src="/files/images/1_142.jpg" border="0" width="302" height="96" /></a></span><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> </p><p>Megszületett az együttműködés az Országos Mentőszolgálat és a Dr. Card egészségkártya szolgáltatója, a Dr. Card Kft között, amely keretein belül célzott anyagi támogatással és szakmai együttműködéssel dolgoznak együtt a magyar betegellátás minőségi javulásáért.

1 142

Megszületett az együttműködés az Országos Mentőszolgálat és a Dr. Card egészségkártya szolgáltatója, a Dr. Card Kft között, amely keretein belül célzott anyagi támogatással és szakmai együttműködéssel dolgoznak együtt a magyar betegellátás minőségi javulásáért.

1 142

Megszületett az együttműködés az Országos Mentőszolgálat és a Dr. Card egészségkártya szolgáltatója, a Dr. Card Kft között, amely keretein belül célzott anyagi támogatással és szakmai együttműködéssel dolgoznak együtt a magyar betegellátás minőségi javulásáért.

Sürgősségi ellátás esetén a mentőorvosok általában semmilyen információval nem rendelkeznek páciensükről, amely nagyban megnehezíti a munkájukat. Egy autóbaleset esetén, ahol eszméletlenül találják a balesetet szenvedőt nem tudják megkérdezni, hogy milyen betegségük van, melyik gyógyszerre allergiásak vagy épp mi a vércsoportjuk. „Ha a mentőorvosok ezen információk birtokában láthatnák el betegeiket, sok értékes percet spórolhatnak meg, amely bizonyos esetekben a páciens életét is megmentheti" – nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Majd hozzátette, hogy nagy örömükre szolgál, hogy az OMSZ és a Dr. Card egészségkártya szolgáltatója egymásra talált, és az előzetes tapasztalataik alapján az egészségkártya használata lényegesen megkönnyítheti a mentőorvosok munkáját.

„Az egészségkártya azt az információs űrt tölti be orvos és páciens között, amely sok esetben a beteg életét is megmentheti, hiszen a kártya tartalmazza a sürgősségi ellátáshoz szükséges alapvető orvosi és személyes információkat, valamint a vészhelyzetben értesítendő személy elérhetőségeit" – mondta Magyar Atilla a Dr. Card alapítója.

A szakember szerint nagyon fontos, hogy ez a bankkártya nagyságú kártya mindenki életét szolgálja, s az OMSZ-szel történő együttműködés során arra törekednek, hogy a mentőszolgálat munkáját eszközfejlesztéssel is segítsék, így folyamatos anyagi támogatásban részesítik a szolgálatot.

Az együttműködés keretein belül az OMSZ szakemberei segítik a Dr. Card honlapjáról elérhető e-Kartonrendszer sürgősségi moduljának fejlesztését, amely segítségével bárki – orvostól és egészségügyi intézettől függetlenül – bankkártya szintű biztonsággal tárolhatja egészségügyi adatait, amely leegyszerűsíti, felgyorsítja és biztonságosabbá teszi a betegellátást.  

 Győrfi Pál szerint „ezzel a kezdeményezéssel egy mindenki számára hasznos együttműködés veszi kezdetét, hiszen már azzal sokat tesz valaki saját életéért, ha megveszi az egészségkártyát, de mindezzel az OMSZ-t is támogatja, amely nem csak a saját, hanem az egész lakosság érdekét szolgálja"

Majd hozzátette, hogy nagyon pozitívnak értékeli, hogy sok hazai vállalat támogatja a Dr. Card elterjedését az országban. Egyrészről kedvezményt biztosítanak termékeik és szolgáltatásaik árából, másrészről vannak olyan nagyvállalatok is, akik munkatársaiknak, partnereiknek vagy célzottan rászoruló rétegnek vásárolnak egészségkártyát, ezzel aktív szerepet vállalva egy egészségtudatos társadalom felépítésében.

 

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.