Otthon, szabadság, lehetőség… ez a három szó lett a legnépszerűbb a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által 2016. októberében indított rendhagyó közvéleménykutatásban.

Otthon, szabadság, lehetőség… ez a három szó lett a legnépszerűbb a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által 2016. októberében indított rendhagyó közvéleménykutatásban.

A Neked mit jelent Budapest? címmel indított felmérés során egy külön erre a célra létrehozott szógyűjtő felület segítségével bárki beküldhette a saját szavát Budapestről. A kampány ideje alatt, a lakosság aktív részvételének köszönhetően több ezer szó beküldésével formálódott ki az itt élők meglehetősen pozitív véleménye a fővárosról. A legnépszerűbb szavakból december közepén nyitotta meg kapuit a Neked mit jelent Budapest? – kiállítás a Budapest Projekt Galériában, ahol szó szerint életre kelnek a lakosság által beküldött szavak, kifejezések.

Az itt lakók véleménye kulcsfontosságú a városarculat formálása szempontjából, ezért a városvezetés most először vonta be aktívan az itt éket, és ezt használtuk a Neked mit jelent Budapest? kampány alapeszközeként. Budapestnek fontos a lakosság visszajelzése, miként az is, hogy aktív, tevőleges részesei legyenek a város életének. Bízom benne, hogy sok hasonló kezdeményezéshez lesz még szerencsénk a jövőben, nem csak fővárosi cégek szervezésében. Számomra külön öröm, hogy a legnépszerűbb szavak, melyek a kiállítás alapját is jelentik, egyrészt pozitív tartalmúak, azaz a Budapestiek szeretik a városukat, magukénak érzik azt, másrészt nagyon erős szavak. fogalmazott a kiállítás megnyitóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra Főpolgármester-helyettes.

A különleges, három szinten megvalósult kiállítás a VR (virutal reality- virtuális valóság) eszköztárával, egyedi interakciókkal és installációkkal mutatja meg a fővárosi lakosok által adott választ arra a kérdésre, hogy mit jelent nekik, mit jelent nekünk Budapest. A legnépszerűbb szavakat kézzelfogható és virtuális módon egyaránt megtekinthetik a látogatók a tárlat során, valamint saját kezűleg készíthetik el egyedi, kedvenc szavukkal ellátott NUBU vászontáskájukat, amelyet egyfajta ereklyeként és ajándékként mindenki haza is vihet. A Neked mit jelent Budapest? – kampány 2017. januárjában különböző tematikus beszélgetésekkel és eseményekkel folytatódik és zárul a Budapest Projekt Galériában. A közvéleménykutatás inspiráló végeredményét, vagyis a 100 leggyakrabban beküldött szó listája megtekinthető a BVA honlapján, a www.enbudapestem.hu  weboldalon.

 

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=rcoou7prbBQ&t=9s
BVA WEB: http://enbudapestem.hu/
BVA Facebook: https://www.facebook.com/Varosarculat/
BPG Facebook: https://www.facebook.com/budapestprojektgaleria/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük