2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Azonnali orvosi és kórházi magánszolgáltatás az állami egészségügy intézményeinek igénybevétele nélkül

5 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--> <p style="text-align: justify; line-height: 110%" class="Nincstrkz"><span class="inline inline-left"><a href="/node/65375"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image14_38.jpg" border="0" width="196" height="177" /></a></span><span style="font-size: 10pt; line-height: 110%; font-family: Arial; color: #563621">Magyarországon egyedülálló, új egészségbiztosítás érhető el 2012. október 1-jétől, miután a MediHelp International és a Telki Kórház együttműködésével elhárult az utolsó akadály is az elől, hogy a biztosítottakat – mint a világon bárhol – idehaza is kizárólag magán-egészségügyi ellátó rendszerben kezeljék. Mindkét szolgáltató célja, hogy minél nagyobb szeletet hasítson ki az adómentes egészségbiztosítási piacból.</span></p> <p style="text-align: justify; line-height: 110%" class="Nincstrkz"><span style="font-size: 10pt; line-height: 110%; font-family: Arial; color: #563621"> </span>

image14 38Magyarországon egyedülálló, új egészségbiztosítás érhető el 2012. október 1-jétől, miután a MediHelp International és a Telki Kórház együttműködésével elhárult az utolsó akadály is az elől, hogy a biztosítottakat – mint a világon bárhol – idehaza is kizárólag magán-egészségügyi ellátó rendszerben kezeljék. Mindkét szolgáltató célja, hogy minél nagyobb szeletet hasítson ki az adómentes egészségbiztosítási piacból.

 

image14 38Magyarországon egyedülálló, új egészségbiztosítás érhető el 2012. október 1-jétől, miután a MediHelp International és a Telki Kórház együttműködésével elhárult az utolsó akadály is az elől, hogy a biztosítottakat – mint a világon bárhol – idehaza is kizárólag magán-egészségügyi ellátó rendszerben kezeljék. Mindkét szolgáltató célja, hogy minél nagyobb szeletet hasítson ki az adómentes egészségbiztosítási piacból.

 

A régió vezető egészségbiztosítási szolgáltatójának, a MediHelp Internationalnek és az első magyar magán-egészségügyi intézménynek, a Telki Kórháznak köszönhetően 2012. október 1-jétől új, Magyarországon egyedülálló egészségbiztosítási termékek érhetőek el a legtöbb magyar biztosítási brókernél. „Olyan biztosítást kínálunk, amely a világ bármely pontján igénybe vehető, és mindenütt a legjobb színvonalú magánellátást nyújtja a rászorulóknak” – nyilatkozta az új termékekkel kapcsolatban Zahal Levy, a MediHelp International elnök-vezérigazgatója.

 

Az új biztosításnak nem sok versenytársa akad abban sem, hogy a legtöbb ellátásra az igénybe vett szolgáltatás teljes ellenértékét kifizeti. Ez azt jelenti, hogy a megszokott összegbiztosításokkal szemben itt nem pusztán egy összeghatárig finanszírozzák a kezeléseket és beavatkozásokat, hanem az ellátás teljes költségét megtéríti a biztosító.

 

Magyarországon van már olyan biztosítás, amellyel, ehhez a konstrukcióhoz hasonlóan, nem kell kivárni a várólistát, ám az a biztosítás az állami intézményrendszerbe irányítja a pácienseket – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Dr. Molnár Júlia, a Telki Kórház igazgatója. – Ez az új lehetőség viszont a kórházi tartózkodások esetében is biztosítja a magánellátás színvonalát, és itt nemcsak a hotelszolgáltatásra kell gondolni, hanem a gondoskodó ápolásra, az eszközök minőségére és azokra a műtéti eljárásokra is, amik az állami kórházakban nem elérhetőek, mert az OEP nem finanszírozza őket.”

 

Kovács Gábor, a Telki Kórház alapító tulajdonosa ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a tizennégy éve általa finanszírozott intézménybe társfinanszírozóként korábban hiába próbálta meg bevonni a TB-alapot, ma pedig már nem is próbálkozik. Az azonban ugyancsak sérti a magánellátásokat nyújtó intézmények, köztük az egyetlen kórháznak minősülő Telki érdekeit, hogy a magánbiztosítók állami kórházakba juttathatják be betegeiket mindenféle szabályozás nélkül. Nem világos, hogy minek az árát térítik, hogy kifizetik-e a valós költségeket. „Mindannyian az adómentesen adható egészségbiztosítási forrásokért szállunk ringbe, de nem fair, hogy amíg a magán-egészségügyi intézmények nagy része nem jut állami finanszírozáshoz, addig a magánbiztosítással kombinált állami finanszírozás igénybevétele átláthatatlan módon történik” – mondta Kovács Gábor.

 

Az új szolgáltatás bevezetését a 2012. január 1-jétől életbe lépett jogszabályi változás tette indokolttá. A szabályozás ugyanis lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy az egészségbiztosításokat adó- és járulékmentesen, költségként elszámolható módon tudják nyújtani munkavállalóiknak anélkül, hogy a dolgozóknak adózási kötelezettsége keletkezne utána. Külön előny, hogy az egészségbiztosítás díja cafeterián felül adható, és nem számít bele az éves szinten meghatározott 500 ezer forintos juttatási keretbe. A hazai magán-egészségbiztosítási piacon mindezidáig azonban nem jelent meg olyan termék, amelyik garantálná, hogy a biztosított ellátása során nem kerül az állami egészségügyi ellátásba.

 medihelp telki sajtoreggeli 1.thumbnail

 

Olyan egészségügyi szolgáltatót kerestünk Magyarországon, amelyik a szép szállodai körülményeken túl megkérdőjelezhetetlen orvosszakmai kompetenciával rendelkezik. A Telki Kórház minden elvárásunkat teljesíti: tiszteletben tartják a páciensek méltóságát, ezenfelül 14 éves működési tapasztalat és 50 külföldi biztosító folyamatos minőségellenőrzése garantálja az ellátás színvonalát” – emelte ki az új termék kapcsán Zahal Levy.

 

„Azért is döntöttünk a MediHelp mellett, mert a teljes szolgáltatásfinanszírozás a választható csomagoktól függően alakítható, és olyan eddig nem biztosítható kockázatokra is kiterjed, mint az onkológiai kezelés, a szervátültetés, a rehabilitáció vagy éppen a szülés és terhesgondozás – tette hozzá Dr. Molnár Júlia. – Az a piaci újdonság is fontos volt számunkra, hogy nálunk nem irányított a szolgáltató választása: a biztosítottak szabadon dönthetnek arról, hogy melyik szolgáltatónak szavaznak bizalmat. Így valóban korrekt piaci verseny tud megvalósulni annak alapján, hogy az adott szolgáltató meg tud-e felelni a páciens elvárásainak.”

 

A gyógyítás és ápolás legfontosabb eleme a bizalom, ezért abban az esetben, ha a meglévő 64 szakterület kompetenciáján túlmutató ellátás válik szükségessé, a Telki Kórház a további ellátások megoldásában is szervezési segítséget nyújt, akár a külföldi partnerintézmények irányába is. A MediHelp ugyanis a nemzetközi ellátásszervezést is felvállalja: nemcsak Magyarországon biztosít minőségi egészségügyi ellátást, hanem Európában és a világon bárhol. A rendelkezésre álló kapcsolatrendszer mind az egyéni, mind pedig a céges biztosítottaknak nyolcezer partnerkórház elérhetőségét biztosítja, így a külföldi tartózkodások alkalmával sem kell külön utasbiztosításról gondoskodni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.