2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Bankszimulációban mérték össze tudásukat a hallgatók

2 perc olvasás

aa_72.jpgA Budapesti Corvinus Egyetem háromfős csapata – Martos Áron, Verebélyi Miklós és Horváth Zsófia – nyerte a BANKSIM 30 címmel indított országos bankszimulációs vetélkedő döntőjét pénteken Budapesten. A megmérettetést a gazdasági felsőoktatási intézmények hallgatói számára – az ERSTE Bankkal karöltve – a fennállásának 30. évfordulóját 2018 júniusában ünneplő Bankárképző szervezte.

 

A megmérettetésre összesen 66 diák nevezett az ország számos felsőoktatási intézményéből, a Corvinustól a Szegedi Tudományegyetemig, az ELTÉ-től és a BME-től a Miskolci Egyetemig egyaránt. A verseny on-line fordulójában a háromfős csapatok egy szimulált, európai középméretű bank vezetőiként valós menedzsmentproblémákkal szembesültek, miközben a kialakított stratégiával össz­hangban lévő, komplex üzleti döntéseket kellett meghozniuk egy versenyző piaci környezetben. A verseny döntőjébe jutott, legjobb öt csapat pénteken a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. székházában mérte össze tudását a szakmai zsűri előtt, melynek tagjai Király Júlia, a KBC Group igazgatósági tagja, Harmati László, az Erste Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese és Kálmán Tamás, az MFB Zrt. Digitális Platform Projektjének vezetője voltak.

 

„A Bankárképző fennállásának elmúlt 30 évében több mint harmincezer hallgató szerezhetett korszerű pénzpiaci ismereteket a mintegy félezres oktatói gárdától és vehette át oklevelét az intézményben” – fogalmazott a vetélkedő kapcsán Tóth Judit. A Bankárképző vezérigazgatója hozzátette: a hazai banki, pénzügyi és befektetési szektor vezetői közül nagyon sokan végeztek az intézményben. Tóth Judit reméli, hogy akárcsak az oktatási és tanácsadási tevékenységükkel, úgy a BANKSIM 30 vetélkedővel is hozzájárultak a hazai pénz- és tőkepiacok fejlődéséhez.

 

A verseny nyertesei az értékes díjak mellett karrierlehetőséget is kaphatnak az Erste Bankban vagy a Bankárképzőben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.