2022.július.04. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Bármely pillanatban fontos hír érkezhet az euró kapcsán

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/88242"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_800.jpg" border="0" width="283" height="178" /></a></span>Benne van-e a pakliban, hogy Görögors<a name="_GoBack" title="_GoBack"></a>zág kap még időt a megegyezésre? Tegnap egy EU bizottsági forrás azt valószínűsítette, hogy lesz egy hat hónapos hosszabbítás, amely elegendő időt biztosítana mindkét félnek a megállapodásra. A német pénzügyminiszter, Wolfgang Schaeuble azonban úgy nyilatkozott, hogy nincs tervbe véve semmilyen haladék Görögország számára. <p> 

images 800Benne van-e a pakliban, hogy Görögország kap még időt a megegyezésre? Tegnap egy EU bizottsági forrás azt valószínűsítette, hogy lesz egy hat hónapos hosszabbítás, amely elegendő időt biztosítana mindkét félnek a megállapodásra. A német pénzügyminiszter, Wolfgang Schaeuble azonban úgy nyilatkozott, hogy nincs tervbe véve semmilyen haladék Görögország számára.

 

images 800Benne van-e a pakliban, hogy Görögország kap még időt a megegyezésre? Tegnap egy EU bizottsági forrás azt valószínűsítette, hogy lesz egy hat hónapos hosszabbítás, amely elegendő időt biztosítana mindkét félnek a megállapodásra. A német pénzügyminiszter, Wolfgang Schaeuble azonban úgy nyilatkozott, hogy nincs tervbe véve semmilyen haladék Görögország számára.

 

Az EU pénzügyminiszterei a mai napon találkoznak. A hírek várhatóan késő délután, illetve estefelé kezdenek majd szállingózni, miután a megbeszélések befejeződnek, a holnapi napon pedig EU csúcstalálkozó zajlik.

 

Figyelmet érdemel a Bank of England február 12-i inflációs jelentése is, amelyben várhatóan nagy hangsúlyt kapnak az Egyesült Királyság hatalmas egyensúlytalanságai. Várunk a Riksbanknak a mennyiségi könnyítés (QE) időzítésével kapcsolatos a bejelentésére is. A SEK-kel szemben jegyzett devizapárok esetében a bejelentés hatására komoly volatilitás jelenhet meg a piacokon.

 

USD: változatlanul erősödik, különösen az USDJPY és az USDCAD párok esetében, általánosságban azonban még nem látható átfogó erősödés. Egy újabb erősödési hullám azonban végre megérdemelt fellendülést hozhat a dollár számára, különösen akkor, ha a GBPUSD 1,5200 alá, az AUDUSD 0,7750 alá, az EURUSD pedig 1,1250 alá esik.

 

EUR: a tegnapi kereskedésben a helyi támasz kialakítására irányuló próbálkozásokat gyorsan letörték, a piaci szereplők pedig továbbra is idegenkednek attól, hogy nagyobb pozíciókat nyissanak – ennek oka az elmúlt héten tapasztalt váratlan hírhullám miatti kockázat volt. A hírek folyama az EU pénzügyminiszterek mai találkozóját követően is folytatódik, a piaci nyomás azonban egyértelműen a gyengülés irányába mutat.

 

GBP: a font a közelmúltban publikált erőteljes angol adatok nyomán erősödött a dollárral szemben. A BoE február 12-i inflációs jelentése kétirányú kockázatot rejt, bár az erősödésre kevesebben fogadnának, miután két, inkább héja beállítottságú döntéshozó is visszalépett az azonnali kamatemelést szorgalmazó álláspontjától.

 

John J. Hardy

John Hardy az austini University of Texas-on végzett kitűnő eredménnyel, 2002 óta lát el a Saxo Banknál különböző feladatokat. Jelenleg devizapiaci stratégiai igazgatóként dolgozik a Saxo Bank koppenhágai központjában. John naponta publikál elemzéseket, amelyeket a Saxo Bank ügyfelei, továbbá újságírók és kereskedők kapnak meg. Gyakori vendége és szakértője többek között a CNBC, a CNBC Arabia és a Bloomberg üzleti TV-programjainak. Az állandó rovatai és média-megjelenései mellett John rendszeres és ad-hoc kommentárokat ír a fő devizákkal, a központi bankok politikájával, makrogazdasági folyamatokkal és más fejleményekkel kapcsolatban. John Hardy szívesen ad szakértői véleményt a devizapiac és más fő eszközosztályok piacainak alakulásával kapcsolatban, makrogazdasági perspektívából megközelítve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.