2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Bécsi sajtótájékoztató a vörösiszap-katasztrófa turisztikai hatásairól

4 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/44297"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/clip_image001143.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Az elmúlt hetekben az osztrák sajtóban folyamatosan vezető hír volt a kolontári vörösiszap-katasztrófa, és annak esetleges negatív hatásai Ausztriára nézve.

Az elmúlt hetekben az osztrák sajtóban folyamatosan vezető hír volt a kolontári vörösiszap-katasztrófa, és annak esetleges negatív hatásai Ausztriára nézve.

Az elmúlt hetekben az osztrák sajtóban folyamatosan vezető hír volt a kolontári vörösiszap-katasztrófa, és annak esetleges negatív hatásai Ausztriára nézve.

 Annak érdekében, hogy Ausztriában objektív és reális kép jelenhessen meg a katasztrófa beutazó turizmusunkra gyakorolt hatásáról, a bécsi magyar Nagykövetség és a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete 2010. október 14-én közös sajtótájékoztató keretében adott tájékoztatást, a kárfelszámolás érdekében eddig megtett intézkedésekről, valamint a katasztrófa turisztikai vonatkozásairól. Kovács Balázs, az MT Zrt. külképviselője előadásában hangsúlyozta, hogy az ipari baleset ellenére, Magyarország továbbra is teljesen biztonságos turisztikai célországnak számít, mivel a szerencsétlenség semmilyen módon nem érintette a legfőbb turisztikai fogadóterületeket.

Az osztrák lapok újságírói és több ausztriai utazási iroda képviselője a sajtótájékoztatón többek között információt kapott azon online fórumokról is, ahol óráról órára nyomon követhetőek a vörösiszap-szennyezés felszámolásával kapcsolatos aktuális információk. Ausztriából – a potenciális turisták elbizonytalanodásából adódóan – a beutazó-forgalom jelentősebb visszaesésének megakadályozása érdekében az MT Zrt. folyamatosan tájékoztatja szakmai partnereit (utazási irodák, hírügynökségek, újságírók, autóklub stb.), valamint a külképviseleti honlapon és bécsi irodáján keresztül a nagyközönséget, hogy Magyarország teljesen biztonságos úti cél.

A sajtóvisszhang folyamatos nyomon követése és értékelése alapján születik döntés a további piaci teendőkről. Aktuális turisztikai információk a „biztonságos Magyarországról" német nyelven itt: http://www.ungarn-tourismus.at/

A Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon jelentős növekedési potenciált lát Közép-Dunántúl és az Alföld turisztikai szolgáltatásainak piacra vitelén keresztül is. E cél érdekében a közelmúltban szervezett sajtóutak eredményeként, az osztrák sajtó turistacsalogató cikkein keresztül folyamatosan foglalkozik az érintett régiók turisztikai adottságaival, s felkeresésre ajánlja a „magyarországi titkos csodákat". A héten Karintia meghatározó napilapja, a Kärntner Tageszeitung számolt be az alföldi csodákról, Szeged és Gyula kulturális vonzerőin kívül megemlítve a régió páratlan gasztronómiai kínálatát, valamint a gyógyító vizeket. A Kelet-Ausztriában közkedvelt Pannonische Rundschau friss száma Veszprém és környékét ajánlja olvasói figyelmébe, ahol ősszel is tárt karokkal várják az osztrák turistákat. A konkrét étterem, szálloda és programajánlóval fűszerezett cikkek megjelenésének időzítése különösen kedvező, némileg tompítja a vörösiszap-katasztrófa kapcsán az osztrák médiában megjelent negatív híreket.

Az MT Zrt. ausztriai képviselete a közeljövőben még több szakmai utat szervez Kelet-Magyarországra, osztrák újságírók és utazási irodák számára, mert az összes magyarországi vendégéjszaka alig 5 százaléka realizálódik a „Dunától keletre". Az e területen lévő növekedési potenciál kihasználása a képviselet szakmai koncepciójában a stratégiai célok között szerepel. E hónap végétől Ausztria vezető turisztikai portáján az MT Zrt. online forgalomélénkítő kampányt indít összefogásban a közép-dunántúli szolgáltatókkal. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének tevékenységével és az osztrák turisztikai piaccal kapcsolatos naponta frissülő további hírek itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük