Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány az idén is megtartotta lovasterápiás továbbképzését Sarlóspusztán, 2016. október 17-október 29 között.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány az idén is megtartotta lovasterápiás továbbképzését Sarlóspusztán, 2016. október 17-október 29 között.

Az első héten lovasvizsgákra felkészítő kurzust tartottunk a lovasterapeutaképzésben részt vevő hallgatóknak, akik a hétvégén elméleti és gyakorlati lovastudásukról adtak számot.

A bázisvizsgát 5 fő, az RA5-ös szintű lovasvizsgát 3 fő teljesítette sikeresen. Az RA4-es szinten  8 fő közül 4 fő tett sikeres lovasvizsgát. Az idei évben 1 fő teljesítette az RA3-as szintű lovasvizsgát.

A vizsgabiztosok Laura Wolf és Kurt Lehmann, a Német Lovas Szövetség hivatalos vizsgáztatói voltak. A két külföldi oktató Hollandiából (Willem van Lieshout lovas pszichoterapeuta), illetve Németországból (Peter Holzmüller, a hippoterápiás munkacsoport vezetője) érkezett.

A kéthetes továbbképzés résztvevői között voltak hazai, valamint Erdélyből és Kárpátaljáról érkező szakemberek.

A 2014-es évfolyam „Lovasterapeutaképzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág" hallgatói közül 5 fő, a „Lovasterapeuta-képzés hippoterápia szakág" hallgatói közül 1 fő tett sikeres záróvizsgát.

A „Fogyatékos személyek lovassportjának kiegészítő ismeretei" című képzés 2014-es évfolyamának hallgatói közül 6-an teljesítették sikeresen a képzés feltételeit, reméljük, hogy a közeljövőben megkezdik tevékenységüket a fogyatékos személyek szabadidős lovagoltatása és versenyre való felkészítése terén.

A továbbképzés második hetében került sor a „Lovasterapeutaképzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág", valamint a „Lovasterapeutaképzés hippoterápia szakág" 2016-os évfolyam hallgatóinak oktatására. Ebben az oktatási blokkban a résztvevők a lovasterápia alapismereteit sajátíthatták el elméleti és gyakorlati órák keretében.

Az idén 19 éves Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány ismét megszervezte hagyományos egynapos szakmai konferenciáját október 23-án.  Összesen 14 előadást tartottak a meghívott előadók a lovasterápia szinte minden területéhez, ágához kapcsolódóan.

Bízunk benne, hogy az elmúlt 19 év értékeit megőrizve, magas szakmai színvonalon és megújult lendülettel jövőre is megszervezhetjük Sarlóspusztán a képzéseket, továbbképzéseket.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben azzal a szándékkal alakult, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje.

www.lovasterapia.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük