2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Beszállítói konferenciát szervezett a METRO

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97064"><img class="image image-preview" src="/files/images/beszáll.preview.jpg" border="0" width="276" height="136" /></a></span>A magyar beszállítókkal való kapcsolatok további elmélyítése és a saját márkás termékek forgalmának értékesítésen belüli növelése áll a Metro Kereskedelmi Kft. 2016-os stratégiájának középpontjában - hangzott el a cég Beszállítói Konferenciáján.</p> <p> 

A magyar beszállítókkal való kapcsolatok további elmélyítése és a saját márkás termékek forgalmának értékesítésen belüli növelése áll a Metro Kereskedelmi Kft. 2016-os stratégiájának középpontjában – hangzott el a cég Beszállítói Konferenciáján.

 

A magyar beszállítókkal való kapcsolatok további elmélyítése és a saját márkás termékek forgalmának értékesítésen belüli növelése áll a Metro Kereskedelmi Kft. 2016-os stratégiájának középpontjában – hangzott el a cég Beszállítói Konferenciáján.

 

Az eseményen a METRO beszerzési és marketing vezetői egyeztettek a legfontosabb beszállítókkal az idei év tapasztalatairól és a középtávú célokról. A METRO a magyarországi HORECA szektor és élelmiszer kiskereskedelmi egységek elsőszámú partnere, a két területen működő vállalkozások több mint fele Metro vásárló. Horváth Imre vezérigazgató a vállalat stratégiájának alappilléreit ismertetve elmondta, hogy a dedikált szegmens menedzsment, a célzott kommunikáció, a területi értékesítés és a saját márkák szerepének növelése 2016-ban is kiemelten fontos lesz.

 

Romain Vincent kínálati igazgató hangsúlyozta, hogy a magas szintű vevői elvárásoknak az igényre szabott termékválasztékkal, az innovatív termékfejlesztéssel, illetve az állandóan magas termékminőséggel tudnak megfelelni. Ezért is törekszik a Metro, hogy beszállítóival együttműködve ennek feltételeit folyamatosan biztosítsa. A HORECA szektor több mint fele METRO vásárló, ezek a cégek a szektor forgalmának 81%-át adják. 

 

A METRO a kereskedelmi márkák piacán az alapvető élelmiszerek, alkoholmentes italok és állateledelek kategóriáiban egyértelműen felülreprezentált. A vállalat 8 kiemelt saját márkával rendelkezik, melyen belül 3,000 féle terméket értékesít. Az így keletkező bevétel a teljes forgalom 22%-át adja. A METRO saját termékeinek ismertsége folyamatosan nő, és a vásárlók a piacon elérhető egyik legjobb ár/érték arányt tulajdonítják ezen termékcsoportoknak. A METRO ezen termékkörben is kiemelten fontosnak tartja a környezetkímélő és felhasználóbarát csomagolást, a környezetre gyakorolt káros hatások minimalizálását.

 

A METRO vezetői 2015 júniusában írtak alá együttműködési megállapodást a "MAGYAR TERMÉK" Nonprofit Kft-vel. Az együttműködés célja, hogy a fogyasztók szélesebb körben találkozhassanak a védjegyekkel megjelölt termékekkel, illetve a METRO-n keresztül azok minél nagyobb arányban jussanak el az önálló kisboltokba is. 2015 novemberéig 25 cég 180 METRO terméke rendelkezett a védjeggyel, ennek további bővülése várható elsősorban a saját márkás termékek körében.

 

A piaci változásokhoz való aktív alkalmazkodás, az új trendek figyelembe vétele a METRO sikerének egyik fontos eleme. A vállalat 2009-ben indította el kiszállítási szolgáltatását, 11 áruházban több mint 12,000 négyzetméteren történik az összekészítés. Ez a szolgáltatás évente 20% körüli növekedést mutat. Több mint 7,000 vásárlót szolgálnak így ki, a rendelések egyre nagyobb része jön az online felületeken.

 

A Metro Kereskedelmi Kft. 1993 óta működik Magyarországon, immár 13 áruházzal áll vevői szolgálatára.

 

https://www.metro.hu/aruhazak

 

www.metrogroup.de

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.