2011. december 6. és 2012. január 15. között ismét a főváros egyik legszebb helyszínén: a városligeti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban lesz látható a BETHLEHEMI JÁSZOL-kiállítás!

 

2011. december 6. és 2012. január 15. között ismét a főváros egyik legszebb helyszínén: a városligeti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban lesz látható a BETHLEHEMI JÁSZOL-kiállítás!

 

A 18. alkalommal megrendezendő kiállításra A Magyar Kézművességért Alapítvány – az IPOSZ-szal, a BKIK Kézműipari Tagozatával és a Ciszterci Egyházközséggel együttműködve – nyílt pályázatot hirdet, amire hazai és határon túli magyar kézművesek, tárgyalkotó népművészek és kézműves iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni jelentkezők és közösségek egyaránt jelentkezhetnek.

 

Pályázni: a betlehemi jelenet szereplőit ábrázoló, a betlehemezés népszokásait megörökítő, illetve az adventhez, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó, természetes alapanyagok felhasználásával készült, legfeljebb 3 népművészeti, képző- vagy iparművészeti alkotással lehet. A Bibliában elmondottakhoz ragaszkodó művek mellett a betlehem mának szóló üzenetét megfogalmazó alkotásokat is várunk, amelyek készítésénél figyelembe vették azt a világot, amelyben élünk, azokat a problémákat, amelyek megválaszolásában a Karácsony titka segít.

 

Nevezési határidő: 2011. november 11.

 

Az alkotások beadásának időpontja: 2011. november 19-20. 10-16 óráig.

 

A beadás helyszíne: a FIMÜV Zrt. (Bp., XIV. ker. Gvadányi út 33-39.) földszinti terme.

 

A pályázatra beadott alkotások nem automatikusan kerülnek kiállításra! Válogatásukat a Hagyományok Háza, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szakértőiből valamint a betlehemes mozgalmat az 1940-es években eredetileg kezdeményező Ciszterci Egyházközség képviselőjéből álló zsűri végzi. A bíráló bizottság egyúttal javaslatot is készít a legjobb pályamunkák díjazására.

 

Elismerés, díjazás: a kiállításra bekerült résztvevők a december 12-ére tervezett ünnepélyes eseményen elismerő oklevelet kapnak, a zsűri által kiemelt alkotások készítői pedig az oklevélen kívül különböző díjakat vehetnek át.

 

A kiállítás anyagát – immár 10. alkalommal – idén is színes fotóalbumban örökítjük meg, amit a december 12-ei ünnepélyes eseményre szeretnénk megjelentetni! A különleges karácsonyi ajándéknak is számító Betlehemi képeskönyvben minden kiállító 1-1 alkotása szerepelni fog.

 

 

További információ Gergely Imrétől kapható.

Tel: 06-1/354-3146; 06-30/394-6010; e-mail: amka@chello.hu

Honlap: www.amka.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük