2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

BioCamp 2012

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64146"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image2_362.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span> <!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> </p><p>A nemzetközi eseményen 21 ország 60 egyetemi hallgatója gyűlik össze a Novartis bázeli (Svájc) központjában. A változatos BioCamp program diákoknak nyújt bevezetést a tudományos eredmények és vállalkozói lehetőségek világába.<em> </em><em>A Novartis vezérigazgatója beszámol a vállalat globális küldetéséről, illetve bemutatja szerteágazó egészségügyi portfólióját, amely a fejlődő piacok betegeinek igényeit kívánja kielégíteni</em><em> <strong>UPDATED: 2012-09-03 09:20:15</strong> </em></p> <p> 

image2 362.thumbnail

A nemzetközi eseményen 21 ország 60 egyetemi hallgatója gyűlik össze a Novartis bázeli (Svájc) központjában. A változatos BioCamp program diákoknak nyújt bevezetést a tudományos eredmények és vállalkozói lehetőségek világába. A Novartis vezérigazgatója beszámol a vállalat globális küldetéséről, illetve bemutatja szerteágazó egészségügyi portfólióját, amely a fejlődő piacok betegeinek igényeit kívánja kielégíteni UPDATED: 2012-09-03 09:20:15

 

image2 362.thumbnail

A nemzetközi eseményen 21 ország 60 egyetemi hallgatója gyűlik össze a Novartis bázeli (Svájc) központjában. A változatos BioCamp program diákoknak nyújt bevezetést a tudományos eredmények és vállalkozói lehetőségek világába. A Novartis vezérigazgatója beszámol a vállalat globális küldetéséről, illetve bemutatja szerteágazó egészségügyi portfólióját, amely a fejlődő piacok betegeinek igényeit kívánja kielégíteni UPDATED: 2012-09-03 09:20:15

 

 A Novartis megnyitotta évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Biotechnológiai Vezetői Táborát (BioCamp). A három napos szemináriumon 21 ország élvonalbeli egyetemeinek 60 kiválasztott hallgatója találkozhat biotechnológiai és üzleti szakértőkkel. Az idei Novartis BioCamp fő témája az egészségügyi ellátás egyre szélesebb körű elérhetősége, a kutatás-fejlesztés (K+F) jelentősége a fejlődő piacokon, valamint annak megvizsgálása, hogy a vállalat innovatív megközelítése hogyan fejlődik és erősödik globális szinten a klinikai fejlesztések területén.  

 

A vállalat továbbra is töretlenül áldoz olyan célzott terápiák kifejlesztését segítő K+F programokra, melyek megváltoztatnák a gyógyászati gyakorlatot, valamint a betegek számára maximális előnyöket kínálnának. Ez megnyilvánul a vállalat fejlődő piacokhoz való hozzáállásában, melyek jelentős és egyre tetemesebb részt képviselnek a Novartis innovációs és klinikai fejlesztése tekintetében.

 

A Novartis vezető piaci pozíciót tölt be a fejlődő piacokon, azáltal, hogy 2011-ben csoportszintű nettó árbevételének 10 %-a a hat leggyorsabban fejlődő piacokból származik. Ez köszönhető a gondosan megválasztott innovációs, infrastrukturális és humán erőforrás beruházásoknak, melyek annak érdekében történtek, hogy növeljék a Novartis – egyebek mellett –  kínai, brazíliai, oroszországi és indiai célpiaci jelenlétét.

 

 „A fejlődő piacokon való növekedésünk kiegészíti erős európai és észak-amerikai jelenlétünket, és kulcsszerepet játszik a vállalat hosszú távú víziójának megvalósulásában" – jelentette ki Joseph Jimenez, a Novartis vezérigazgatója. "A helyi egészségügyi szolgáltatókkal való szoros munkakapcsolat hozzájárulhat a betegellátás és az ellátáshoz való hozzáférés javításához. Reményeink szerint a BioCamp hallgatók olyan jövőt teremtenek számunkra, amelyben világszerte minden beteg megfelelő ellátásban részesülhet."

 

Amióta 2004-ben elindult a BioCamp, a Novartis több mint 500 kiváló hallgatót vezetett be az élettudományok iparágába és ismertette meg őket a vállalkozói szellemmel. Ebben az évben a hallgatóknak lehetősége nyílik többek között a Novartis AG igazgatótanácsa Nobel-díjas tagja, Rolf M. Zinkernagel, M.D., valamint a Friedrich Miescher Institute for Biomedical Research igazgatója, Prof. Susan Gasser előadásának a meghallgatására. A BioCamp résztvevői azokkal a Novartis-nál dolgozó tudósokkal és vezetőkkel is értekezhetnek, akik a vállalat egyedülálló gyógyszerkutatási folyamatát irányítják, továbbá megismerkedhetnek még megoldatlan gyógyászati igényeket célzó új és áttörő gyógyszerekkel. A program segítségével a diákok megérthetik a biotechnológiai és orvostudományi szektorban tapasztalható trendeket és kihívásokat, továbbá első kézből kapnak információkat  biotechnológiai vállalkozások alapításáról és vezetéséről. Ezen felül a BioCamp lehetőséget teremt a helyi közösségekbe való bekapcsolódásra, valamint kapcsolatok kiépítésére, melyek segítik a jövőbeni együttműködést a kutatás és klinikai fejlesztések terén.

 

Ebben az évben Magyarországot Pajor Gábor biológus képviseli. Gábor idén szerezte meg PhD fokozatát a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Orvosi Genetikai Intézetében, emellett pedig 2010-2012 között a Pathológiai Intézet tudományos segédmunkatársaként tevékenykedett, tudományos minősítésének megszerzése után (2012-) pedig mint tudományos munkatárs végez kutatást. Kutatási területe a molekuláris tumor citogenetika és automatizált citometria, számos publikáció és tanulmány fűződik a nevéhez, elkötelezetten és lelkesen szenteli szakmai munkásságát a rák elleni küzdelemnek, mindemellett érdeklődik az egészségtudományok üzleti aspektusa iránt is.

 

A Novartis igyekszik biztosítani, hogy a betegek a lehető leghamarabb élvezhessék az új gyógyszerek nyújtotta előnyöket azáltal, hogy felgyorsítja a fejlesztések ütemét, új piacok bevonásával kiterjeszti a klinikai vizsgálatok helyszínét, valamint az új technológiák esetében egyesíti erőit a tudományos és kormányzati szakemberekkel. Az egészségügyi innováció terén vezető pozícióra törekvő Novartis ötvözi a vállalati polgárságot a vállalkozói szellemmel annak érdekében, hogy el tudja látni a fejlődő piacokat és a betegeket világszerte.

 

 

A 9 évvel ezelőtt első alkalommal Tajvanon megrendezett BioCamp nemzetközi fórummá vált a világszerte tudományos és üzleti tanulmányaikat folytató diákok számára, melynek során a résztvevők egy rendkívül versenyképes üzleti környezetben tanulhatnak, oszthatják meg egymással tudásukat és dolgozhatnak együtt. A Nemzetközi BioCamp mostani szemináriumát – amelynek korábban Tokió, Hong Kong, valamint a massachusetts-i Cambridge adott otthont – most másodszor rendezték a Novartis Svájcban található, csúcstechnológiás bázeli központjában.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.