2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Bonhomme nyerte az Air Race interlakeni futamát

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3582"><img class="image thumbnail" src="/files/images/IL_MANG_DB_J8A9566.thumbnail.jpg" border="0" alt="1" title="1" width="100" height="65" /></a></span> <p>A brit Paul Bonhomme áll továbbra is a Red Bull Air race Világfutam élén, miután a svájci Interlakenben megtartott ötödik fordulón 1:11.01 mp-es idõeredménnyel legyõzte az amerikai Mike Mangoldot.</p><p>

 1

A brit Paul Bonhomme áll továbbra is a Red Bull Air race Világfutam élén, miután a svájci Interlakenben megtartott ötödik fordulón 1:11.01 mp-es idõeredménnyel legyõzte az amerikai Mike Mangoldot.

 1

A brit Paul Bonhomme áll továbbra is a Red Bull Air race Világfutam élén, miután a svájci Interlakenben megtartott ötödik fordulón 1:11.01 mp-es idõeredménnyel legyõzte az amerikai Mike Mangoldot.

Pazar futamot teljesített Bonhomme, aki mintegy 400 km/h (250mph) sebességgel és 10G-s terheléssel megküzdve szárnyalt át a híres hármas hegycsúcs – az Eiger, a Mönchen és a Jungfrau – lába elõtt felállított, alacsony pálya pilonjai között. Bonhomme-nak ez a második gyõzelme a szezonban. Így most 26 ponttal vezeti az összesített ranglistát, míg a második helyen Mangold áll 24 ponttal.

2"Úgy érzem, az utolsó köröm nem volt annyira jó, mint az elõzõ, de azért bõven megjárta. A szél fokozatosan egyre erõsödött a nap folyamán. Nagyon boldog vagyok. A repülõgép csúcsformában van"-mondta Bonhomme.

A harmadik helyért folyó vigaszágas döntõben a magyar Besenyei Péter (Red Bull csapat) nyert a brit Steve Jones (Matador csapat) ellen. Mintegy 60 ezer nézõ kísérte figyelemmel a versenyt a perzselõ nyári napon.

Interlaken a Redbull Air Race Világfutam idei ötödik, s egyúttal az idény második európai helyszíne. A korábbi futamok Abu Dhabiban, Rio deJaneiroban, Monument Valleyben (U.S.A) és Isztambulban zajlottak. A következõ helyszín július 29-én Londonban lesz.

3Michael Schumacher, hétszeres Formula-1 világbajnok, a nézõkkel együtt a helyszínen kísérte figyelemmel a világ leggyorsabbjainak versenyét. A Svájcban élõ német sporthírességet láthatóan lenyûgözte a Red Bull Air Race interlakeni légiversenye.

A gyõzelem megerõsítette Bonhomme vezetõ pozícióját Mangolddal, a 2005-ös bajnokkal szemben a július 29-i, londoni futam elõtt, amely a brit pilóta számára hazai pályán zajlik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.