2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Bontonfilm februári megjelenések

6 perc olvasás

bont-on.jpg2018. második hónapjára is csupa izgalmas megjelenéssel készült a Bontonfilm. Érkezik a Rambo első három részének digibook változata, valamint DVD-n a Sztálingrád is.

 

Februárban érkezik egy szívbe markoló, bőr alá kúszó krimi, a Wind River – Gyilkos nyomon, mely az Oscar®-díjra jelölt forgatókönyvíró, Taylor Sheridan (Sicario – A bérgyilkos, A préri urai) első rendezése, a főszerepben Elizabeth Olsennel (Martha Marcy May Marlene, Bosszúállók: Ultron kora) és az Oscar®-díjra jelölt Jeremy Rennerrel (A bombák földjén, Érkezés).

Gyilkosság történik a Wind River indián rezervátumban. Az FBI egy zöldfülű ügynökét, Jane Bannert küldi a világtól elzárt területre, aki a tinédzser lány megfagyott testére rátaláló nyomkövető vadász, Cory Lambert segítségével próbál a bűnügy végére járni – mielőtt a hó el nem rejti örökre a nyomokat. A zárkózott, bizalmatlan helyiek nem segítik az ügy felgöngyölítését, de a bizonyítani akaró fiatal nyomozónő és a saját gyászával küzdő vadász elszántan igyekszik megtalálni a tettest az Egyesült Államok egyik legelszigeteltebb térségében, ahol a legtöbb gyilkossági ügyet sosem oldják meg és a legtöbb bűnözőt sosem fogják el… A szívbe markoló, bőr alá kúszó krimi az Oscar®-díjra jelölt forgatókönyvíró, Taylor Sheridan első rendezése.

 

Kapható lesz Jo Nesbø Hóember című vérfagyasztóan izgalmas regényének adaptációja, melyben Michael Fassbender különc, alkoholista nyomozó figurája ered egy sorozatgyilkos nyomába.

Harry Hole-t (az Oscar®-díjra jelölt Michael Fassbender – A szégyentelen, Alien: Covenant), az oslói rendőrség vezető detektívjét bízzák meg a nyomozással, amikor titokzatos eltűnések és bestiális gyilkosságok sora kezdődik meg a norvég fővárosban. A különc főtiszt arra gyanakszik, hogy egy sorozatgyilkos lépett újra akcióba, ugyanis az elkövető különös nyomot hagy maga után: egy-egy hóember őrzi a tetthelyeket. Az éles eszű újonc, Katrine Bratt segítségével Harrynek több évtizedes régi eseteket kell összekötnie ezzel az új üggyel, ráadásul sietniük kell, mert amint újra elkezd esni a hó, a gyilkos ismét lecsap… Jo Nesbø Hóember című vérfagyasztóan izgalmas regényének megfilmesítésében Martin Scorsese executive producerként működött közre.

A lélekemelő szórakozásról Stephen Frears (Pop, csajok satöbbi, Philomena – Határtalan szeretet) Viktória királynő és Abdul című alkotása gondoskodik, a főszerepben az Oscar®-díjas Judi Dench-csel: a szívmelengető film egy szokatlan barátság lebilincselő igaz története Viktória királynő rendkívüli uralkodásának kései éveiből.

Abdul Karim (Ali Fazal), a fiatal tisztviselő Indiából Angliába utazik, hogy részt vegyen a királynő arany jubileumán, ahol meglepve tapasztalja, hogy az uralkodó személyesen veszi pártfogásába. A váratlan és elkötelezett szövetséget az udvartartás és a belső körök emberei nem nézik jó szemmel, ezért megpróbálják szétzúzni a viszonyt. Próbálkozásaik ellenére azonban a barátság egyre mélyül Viktória és Abdul között, és a királynő elkezdi másképp látni a világot és az embereket – köztük magát is, akire már jó ideje csak uralkodóként tekintett.

 

Igaz történetet dolgoz fel a Laurent Binet díjnyertes regényéből készült HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják is, amely nagyszerű színészek közreműködésével mutatja be azt a hihetetlen és megrendítő történetet, amelyben a szabadság nevében bátor férfiak és nők tették kockára az életüket.

1942: A Harmadik Birodalom fénykora. A londoni csehszlovák ellenállás megtervezi a második világháború legambiciózusabb katonai műveletét, az Anthropoidot. Két fiatal katonát, Jozef Gabčíkot és Jan Kubišt Prágába küldenek, hogy meggyilkolják a legkegyetlenebb náci vezért, Reinhard Heydricht, az SS vezetőjét és a „végső megoldás” fő szervezőjét. A Laurent Binet díjnyertes regényéből készült film nagyszerű színészek közreműködésével mutatja be azt a hihetetlen és megrendítő igaz történetet, amelyben a szabadság nevében bátor férfiak és nők tették kockára az életüket.

Arnold Schwarzenegger minden idők legjobb bérgyilkosát alakítja, a Nyírjuk ki Gunthert című akcióvígjátékban, amelyben a bőrére egy csapat ifjonc és balfék zsoldos pályázik.

Egy csapat fiatal, feltörekvő, ám kissé balfék bérgyilkos rákényszerít egy dokumentumfilmforgatócsoportot, hogy kövessék őket és vegyék fel, ahogy kinyírják minden idők legjobb zsoldosát, Gunthert, aki azonban rászolgált hírnevére, ezért mindig egy lépéssel előttük jár… és mindent megtesz azért, hogy pokollá tegye az életüket.

Az Arany Glóbusz®-díjas Idris Elba és az Oscar®-díjas Kate Winslet alakítják a főbb szerepeket Charles Martin felkavaró és izgalmas regényének adaptációjában, melyben a Hegyek Között eltöltött idő örökre megváltoztatja két ember életét.

Egy vihar miatt törölnek minden Boise-ből induló járatot, így a sebész Ben és az újságírónő Alex – bár csak most ismerték meg egymást – közösen bérelnek egy kisgépet, hogy eljussanak úticéljukig. Amikor repülőjük lezuhan a kietlen hegyvidéken, csak egymásra számíthatnak. Miközben a rideg körülményekkel dacolva küzdenek az életükért, saját magukkal is meg kell vívniuk a harcot…

A Novemberi gyilkosság szintén könyvből készült: az izgalommal és romantikával teli film Sam Munson Szívás című regényét adaptálta mozgóképre az Ansel Elgort (Csillagainkban a hiba, Nyomd bébi, nyomd!) és Chloë Grace Moretz (Ha/Ver) párossal a főszerepben.

Addison és Phoebe, két végzős gimnazista jóbarát, akik kezdenek egymásba szeretni. Amikor egy osztálytársukat meggyilkolják, a hatóságok a szőnyeg alá söprik az esetet, ezért ők ketten próbálják meg kinyomozni, mi történhetett. A fiatalok nem is sejtik, hogy ezzel milyen veszélyes terepre tévedtek… A Sam Munson Szívás című regénye alapján készült izgalommal és romantikával teli filmben szerepet kapott két Oscar®-díjra jelölt színész, Catherine Keener és David Strathairn is.

 

A népszerű brit Toxic! című képregény is kapott filmváltozatot, Scott Adkins, a Vitathatatlan-filmek sztárja alakítja Mike Fallon profi bérgyilkost, aki igazi Hullagyáros, hiszen a legjobb a szakmájában. A zajos kritikai sikert arató Csontok és skalpok rendezőjének új filmjében Vince Vaughn brillírozik egy tőle szokatlan szerepben: a Büntető ököl vadállat Bradley-jeként a színész karrierje legjobb alakítását nyújtja.

 

A vidámságról a Brigsby mackó gondoskodik, amelyben a Lonely Island (Rossz szomszédság) és a Lord-Miller páros (A Lego-kaland) producerként működött közre, valamint az Alibi.com és a Vad esküvő is a rekeszizmainkat támadja.

Érkezik a Rambo első három részének digibook változata, valamint DVD-n a Sztálingrád is.

 

https://www.facebook.com/bontonfilmhu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.