2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Borkarácsonyfa és Adventi Balaton Szalon a Városligetben

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97360"><img class="image image-preview" src="/files/images/borkarácsony.preview.jpg" border="0" width="469" height="331" /></a></span>Téli csodaországban debütál a BalatonBor. A tavalyi nagy sikerű rendezvény után (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/86197">http://euroastra.hu/node/86197</a>) idén újra Budapestre érkeznek a Balaton legismertebb borászai, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói, hogy egy különleges hangulatú Adventi Balaton Szalon keretében mutassák meg karácsonyi kínálatuk legjavát a fővárosi közönségnek december 15-én. </p> <p> 

Téli csodaországban debütál a BalatonBor. A tavalyi nagy sikerű rendezvény után (lásd: http://euroastra.hu/node/86197) idén újra Budapestre érkeznek a Balaton legismertebb borászai, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói, hogy egy különleges hangulatú Adventi Balaton Szalon keretében mutassák meg karácsonyi kínálatuk legjavát a fővárosi közönségnek december 15-én.

 

Téli csodaországban debütál a BalatonBor. A tavalyi nagy sikerű rendezvény után (lásd: http://euroastra.hu/node/86197) idén újra Budapestre érkeznek a Balaton legismertebb borászai, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói, hogy egy különleges hangulatú Adventi Balaton Szalon keretében mutassák meg karácsonyi kínálatuk legjavát a fővárosi közönségnek december 15-én.

 

A téli csodaország hangulatú rendezvényen közel 40 balatoni bort, a gasztro standokon pedig különféle finomságokat lehet majd kóstolni és vásárolni ajándékként a karácsonyfa alá.

A turisztikai szolgáltatók téli élményekkel teli kedvezményes programajánlatokkal, valamint balatoni ízekkel, balatoni zamatokkal érkeznek, hiszen karácsonykor is legszebb ajándék a Balaton. A családi pincészetek itt mutatják be először azokat a még hordóban lévő borokat, amelyeket jövő tavasszal BalatonBor néven, egységes címkével hoznak forgalomba.

 

"Az Olaszrizlingből készített BalatonBor lesz az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért modell értékű kezdeményezés. A rendezvényen lehet első ízben, hordómintaként BalatonBort megkóstolni" – mondta Kardos Gábor, a Balatoni KÖR elnöke.

 

Az esemény leglátványosabb attrakciója, idén is a Borkarácsonyfa állítás lesz a műjégpályán, 16:30-tól.

Ezt követően az Adventi Balaton Szalon vendégeit 17:30 órától várják a jól fűtött díszteremben.

A borásztársak a helyszínen fognak gratulálni a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa frissen megválasztott elnökének Légli Ottónak.

 

2015. december 15. (kedd) 16:30-21:00-ig

Városligeti Műjégpálya (1146 Budapest Olof Palme sétány 5.)

16:30-17:30 Borkarácsonyfa állítási ünnepség a műjégpályán és ingyenes balatoni borkóstoló a korcsolyázóknak – közreműködnek a Balatoni KÖR borászai

17:30-21:00 Adventi Balaton Szalon a műjégpálya díszteremében

 

Belépők:

Borkarácsonyfa állítás és kóstoló a műjégpályán: a műjégpálya vendégeinek ingyenes

Adventi Balaton Szalon a díszteremben: 2000 Ft

 

Kiállítók:

Borászatok

– Bezerics Borház

– Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

– Laposa Borbirtok

– Légli Szőlőbirtok és Borászat

– Szent Donát Pincészet

– Szeremley Birtok

– Istvándy Pincészet

– Tornai Pincészet

– VáliBor

– Villa Tolnay

 

Gasztronómia

– BalatonÍzlelő Delikátesz és Kóstolóbár

– Balaton-felvidéki Nemzeti Park kézműves termékei

– Bergmann Cukrászda

– Kistücsök Étterem ínyencségei

 

Turisztika

– Balaton-felvidéki Nemzeti Park

– Hotel Bonvino Badacsony

– Magyar Turizmus Zrt.

 

A kiállítók száma folyamatosan bővül!

 

https://www.facebook.com/events/1646772185599509

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.