2014. június 25-én este a Szent István Bazilikában a Britannia Aranykora sorozat záró hangversenyén a brit főváros legrangosabb és legismertebb reneszánsz és barokk zenét játszó együttese a New London Consort ad koncertet.

 

2014. június 25-én este a Szent István Bazilikában a Britannia Aranykora sorozat záró hangversenyén a brit főváros legrangosabb és legismertebb reneszánsz és barokk zenét játszó együttese a New London Consort ad koncertet.

 

A New London Consort, több mint 40 CD-vel a háta mögött napjainkban a világ legjelentősebb historikus fesztiváljainak és a BBC adóknak rendszeres közreműködője. Purcell és Handel operáinak színpadra állításával jelentős nemzetközi sikereket ért el. Tíz éven át a londoni Southbank, majd 2013-tól a Manchester's Bridgewater Hall rezidens együttese.

 

A programok összeállításánál remekül ötvöződik a korhű előadásmód a szórakoztatással. Repertoárjukon Bach és Vivaldi művein kívül előtérbe helyezik Monteverdi és Biber műveinek bemutatását is.

 

Henry Purcell életművében a szakrális témájú kompozíciók többnyire az egyházi ünnepek és a különböző udvari ünnepségek megrendelésére születtek. Az Anna hercegnő, II. Jakab, Mária királynő és III. Vilmos számára íródott himnuszok, üdvözlő ódák és angol nyelvű motetták a birodalom barokk fénykorát idézik. A hangszerkíséretes többszólamú vokális kompozíciók mellett a műsorban elhangzik egy trombita szonáta is, természetesen barokk trombitán előadva.

 

Szólisták:

Penelope Appleyard – szoprán

Lucy Page – szoprán

Zoe Brown – szoprán

Tim Mead – kontra-tenor

Christopher Robson – kontra-tenor

Joseph Cornwell – tenor

Guy Cutting – tenor

Michael George – basszus-bariton

Simon Grant – basszus-bariton

Simon Munday – trombita

 

Műsor: HARMONIA SACRA

H.Purcell:

O sing unto the Lord

In Thee, O Lord, do I put my trust

Why do the heathen

Rejoice in the Lord alway

Trumpet Sonata

Man that is born of a woman

In the midst of life we are in death

Thou knowest, Lord, the secrets of our hearts

An Evening Hymn

Te Deum & Jubilate

 

Jegyár: 6 000 Ft – 5 000 Ft – 3 500 Ft

 

2014. június 25. (szerda), 20:00

Britannia Aranykora sorozat záró hangversenye

New London Consort

Szent István Bazilika

 

http://www.newlondonconsort.com/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük