2022.szeptember.28. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Budapest Bár, Muzsikás, PASO: ingyenes koncertek egész nap

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78859"><img class="image image-_original" src="/files/images/art%20(1).jpg" border="0" width="477" height="178" /></a></span>2014. március 30-án, a belváros négy helyszínén, ArtTÉR néven egész napos művészeti fesztivál lesz. A Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérőrendezvényeiként megvalósuló programok közvetíteni kívánnak a magas kultúra és a popkultúra között. </p> <p> 

art%20(1)2014. március 30-án, a belváros négy helyszínén, ArtTÉR néven egész napos művészeti fesztivál lesz. A Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérőrendezvényeiként megvalósuló programok közvetíteni kívánnak a magas kultúra és a popkultúra között.

 

art%20(1)2014. március 30-án, a belváros négy helyszínén, ArtTÉR néven egész napos művészeti fesztivál lesz. A Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérőrendezvényeiként megvalósuló programok közvetíteni kívánnak a magas kultúra és a popkultúra között.

 

Fellép a Budapest Bár, a Muzsikás, feldolgozásszámokat játszik a PASO. A Rájátszás-koncerten fellép Beck Zoltán (30Y), Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László (Kistehén) és Szűcs Krisztián (HS7). Shakespeare szonettjeit Senával és az Akkezdet Phiaival mutatja be a WH. Fellép még Szabó Benedek és a Galaxisok, az egyszerre melankolikus és energikus Elefánt és Jónás Vera. Minden program ingyenesen látogatható!

 

A Városháza téren felállított színpadon fellép a Budapest Bár, a tavaly 40. születésnapját a Szigeten ünneplő Muzsikás Együttes, valamint a Pannonia Allstars Ska Orchestra, ami egy ritkán látható műsorával érkezik: híres magyar és nemzetközi zenekarok dalait, népszerű filmzenék feldolgozásait játssza a saját stílusában. LGT, Illés, Rihanna, Cseh Tamás, Amy Winehouse, Blur, Trónok harca, Ponyvaregény, Nancy Sinatra, Macskafogó, Liszt Ferenc, Gershwin. Sztárvendégeik: Kiss Erzsi, Harcsa Veronika, CèAnne és Szűcs Krisztián.

 

A Gozsdu Manó Klubban vasárnap délután a népszerű improvizációs színházi csoport, a Momentán Társulat lép fel, akik azt állítják magukról, hogy még ők sem tudják, mit tesznek majd 5 perc múlva. És ez igaz is, a nézőkön múlik, mi fog történni!

Őket az Elefánt követi, ami egyszerre tud nagyon melankolikus és energikus is lenni. Egyedi hangzásvilágukat és erős szövegeiket már most rengetegen szeretik.

 

Az utóbbi évek legérdekesebb produkciójává összeálló Rájátszásban népszerű zenészek és költők-írók dolgoznak együtt már 3 éve. A 30Y-os Beck Zoli Háy János versekre ír dalt, Kollár-Klemencz László (Kistehén) és Grecsó Krisztián már egy kislemeznyi közös dalt írt együtt, ahogy Szálinger Balázs és a Heaven Street Seven frontembere, Szűcs Krisztián is. Erdős Virág Kollárral történő közreműködéséből született többek között az Ezt is elviszem magammal című sláger. Játék a szavakkal, a verssel és a dallal.

 

Az Ankertben a tavalyi évben első magyar nyelvű lemezével jelentkező Szabó Benedek és a Galaxisok, akik megénekelték, milyen érzés is 25 évesnek lenni. Mit kezd egymással Shakespeare és a népszerű hip-hop csapat, az Akkezdet Phiai és az Irie Maffiából is ismert Sena? A WH fellépésén rengeteg szonettet lehet hallani. Az vagy nekem, mint testnek a kenyér – szövegelhetjük a fellépőkkel. Este 20:30-kor lép fel Jónás Vera. Az énekes, dalszerző, gitáros Jónás Vera olyan crossover stílusban írja és szólaltatja meg dalait, amely az élő elektronikát teljesen akusztikus hangzással ötvözi, s teszi ezáltal is egyedivé és eredetivé a szerzeményeket.

 

A koncerteken kívül lesznek gyerekfoglalkozások (Szamárfül Projekt, Ezerarcú Multikulti, Cellux Csoport, Tündérflotta) a BTF-házban és színházi műsorok is.

 

2014. március 30.

ArtTÉR

 

https://www.facebook.com/events/656039007797018/

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.