2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

BUDAPESTRŐL TOKIÓBA A LOT-AL?

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97139"><img class="image image-preview" src="/files/images/20151203_094458.preview.jpg" border="0" width="472" height="355" /></a></span>Jövőre január 13-tól a Budapestről induló utasok a legmagasabb kényelmi szintet biztosító Boeing 787 Dreamliner fedélzetén utazhatnak a japán fővárosba. A Lengyel Légitársaság  az év elején számos európai célállomásra indít új járatokat, nevezetesen a legjobb összeköttetéseket biztosítva Luxemburgba, Stockholmba, Moszkvába, Palangába, Vilniusba, Brüsszelbe és Tallinnba - a legrövidebb utazási időt biztosítva számos célállomásra  világszerte.

Jövőre január 13-tól a Budapestről induló utasok a legmagasabb kényelmi szintet biztosító Boeing 787 Dreamliner fedélzetén utazhatnak a japán fővárosba. A Lengyel Légitársaság  az év elején számos európai célállomásra indít új járatokat, nevezetesen a legjobb összeköttetéseket biztosítva Luxemburgba, Stockholmba, Moszkvába, Palangába, Vilniusba, Brüsszelbe és Tallinnba – a legrövidebb utazási időt biztosítva számos célállomásra  világszerte.

Jövőre január 13-tól a Budapestről induló utasok a legmagasabb kényelmi szintet biztosító Boeing 787 Dreamliner fedélzetén utazhatnak a japán fővárosba. A Lengyel Légitársaság  az év elején számos európai célállomásra indít új járatokat, nevezetesen a legjobb összeköttetéseket biztosítva Luxemburgba, Stockholmba, Moszkvába, Palangába, Vilniusba, Brüsszelbe és Tallinnba – a legrövidebb utazási időt biztosítva számos célállomásra  világszerte.

Az első tokiói járat január 13-án száll fel Varsóból, és a tervek szerint másnap, január 14-én indul vissza Japánból a lengyel fővárosba. A LOT az egyetlen légitársaság, amely csupán 12 óra 35 perces repülési időt biztosít a magyarországi utasoknak Japánba, a visszaúton pedig 13 óra 45 percet Budapestig. A tokiói járat hetente háromszor közlekedik majd.

A LOT ajánlatának egyik páratlan előnye az átszállás a kiváló kialakítású, sosem zsúfolt varsói Chopin Repülőtéren. „Tudjuk, hogy az utasoknak elegük van a hatalmas, zsúfolt, nem hatékonyan működő nyugat-európai repülőterekből. Ezért mi a legjobb alternatívát kínáljuk számukra. A Budapestről Tokió felé biztosított, csupán egyórás átszállási idő is mutatja, hogy a LOT elosztóközpontja a leghatékonyabb átszálló repülőtér a régióban. Az utasoknak semmivel kapcsolatban sem kell aggódniuk. Barátságos és kiválóan képzett repülőtéri személyzetünk segít nekik, hogy kényelmesen elérjék járataikat." – mondta Marcin Celejewski, a LOT Polish Airlines megbízott vezérigazgatója.

A LOT-al Tokióba tartó utasok számára a japán élmények már a Dreamliner fedélzetén megkezdődnek. A három osztály utasai az európai menün kívül egy kizárólag ezen a járaton elérhető japán menüt is választhatnak. Minden járaton biztosítják, hogy a személyzet valamely tagja rendelkezzen japán nyelvtudással, s ezt külön kitűző jelzi. Az utasok a japán napilapok széles kínálatából választhatnak, a szórakoztató rendszerben pedig – ami japán nyelven is elérhető – japán filmek, sorozatok és zenék is megtalálhatók. A Varsó – Tokió – Varsó járat lesz az első, a rangos légitársaság közelmúltban elfogadott stratégiájának megfelelő új szolgáltatás. Ázsia a hosszú távú járathálózatuk természetes célpontja, ezt a légitársaság 2012 óta működő, közvetlen pekingi járatának sikere is megerősíti. A LOT emellett európai hálózatát is fejleszti.:2016-tól a Budapestről induló utasok 15 új európai célállomásra utazhatnak majd a légitársasággal. Ezek között megtalálható Luxemburg, Stockholm, Moszkva, Palanga, Vilnius, Brüsszel, Riga, Szentpétervár, Larnaca, Bejrut, London és Tallinn.  „A LOT többet ad a budapesti utasoknak. Először is, jól átgondolt, globális útvonalhálózatával 60 fontos nagyvárosba üzemeltet járatokat világszerte. Varsón keresztül majdnem az összes európai desztináció elérhető, akár 30 perces átszállási idővel. Továbbá az Észak-Amerikába, Kínába és a legújabb célállomására, Tokióba tartó utasoknak is kényelmes átszállási lehetőségeket kínál." – tette hozzá a vezérigazgató.

A LOT modern Bombardier Q400-as gépekkel naponta négy, hetente összesen 24 járatot üzemeltet Budapestről. Menetrendje nagyfokú rugalmasságot biztosít az utasok számára utazásuk kialakításánál, illetve varsói központja révén a legrövidebb átszállási időket nyújtja, kiváló lehetőségeket ajánlva például azoknak az üzleti utasoknak, akik reggeli indulással és késő esti visszaérkezéssel egy nap alatt kívánják útjukat lebonyolítani.

A Budapest Airport örül ennek az új japán kapcsolatnak, amelyet partnerünk, a lengyel LOT légitársaság biztosít a varsói csomópontról. A kényelmes csatlakozás révén a magyar utasok is igénybe vehetik a ma üzemelő egyik leghatékonyabb repülőgéptípus által nyújtott széleskörű kényelmi szolgáltatásokat, amikor az egyre növekvő japán piac az úti céljuk. További előny, hogy az új járatnak köszönhetően a beutazók számára is jóval elérhetőbbé válik Budapest."  – nyilatkozta Kam Jandu,  a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

Tokió az egyik első útvonal, amit a LOT a közelmúltbeli átalakításának sikeres lezárása után nyit meg. Ezt azonban még sok más izgalmas, új célállomás fogja követni, például Szöul, Barcelona, Zürich, Velence, Athén, Nizza, Bejrut, Ljubljana, Palanga, Kassa, Harkov és Kolozsvár. A Budapest – Tokió járatra már az összes értékesítési csatornán keresztül kaphatók jegyek, így például a LOT Travel irodáiban, utazási irodákban és a mobil verzióban is elérhető lot.com honlapon.                                                                                                   /Sz.A./

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.