2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

BUSHO 2012-ES ÉVJÁRAT: APOKALIPSZIS MUST!

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63633"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/busho.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="73" /></a></span>A krízistészta és minden apokaliptikus előrejelzés ellenére tovább szárnyal a BuSho repülő, fedélzetén ismét hazánkba szállítva azt az elmúlt években már megcsodált minőségű rövidfilmtermést, mely világszerte kápráztatja el a műfaj szerelmeseit! A nyolcadikra ismét rekordnevezés született, sőt idén első alkalommal a budapesti központi helyszín mellett hat további vidéki és határon túli helyszínen zajlanak majd a vetítések 2012. szeptember 4. és 9. között.</p> <p><strong> </strong>

busho.thumbnailA krízistészta és minden apokaliptikus előrejelzés ellenére tovább szárnyal a BuSho repülő, fedélzetén ismét hazánkba szállítva azt az elmúlt években már megcsodált minőségű rövidfilmtermést, mely világszerte kápráztatja el a műfaj szerelmeseit! A nyolcadikra ismét rekordnevezés született, sőt idén első alkalommal a budapesti központi helyszín mellett hat további vidéki és határon túli helyszínen zajlanak majd a vetítések 2012. szeptember 4. és 9. között.

 

busho.thumbnailA krízistészta és minden apokaliptikus előrejelzés ellenére tovább szárnyal a BuSho repülő, fedélzetén ismét hazánkba szállítva azt az elmúlt években már megcsodált minőségű rövidfilmtermést, mely világszerte kápráztatja el a műfaj szerelmeseit! A nyolcadikra ismét rekordnevezés született, sőt idén első alkalommal a budapesti központi helyszín mellett hat további vidéki és határon túli helyszínen zajlanak majd a vetítések 2012. szeptember 4. és 9. között.

 

Az öttagú előzsűri (Dér Asia, Orosz Annaida, Mag István, Rimóczi László, Patrovits Tamás) kéthónapos munkájának eredményeképpen a 80 országból érkezett 400 órát meghaladó 1844 nevezett alkotásból 86 rövidfilm jutott a szeptember 4-9. között megrendezésre kerülő 8. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál versenyprogramjába, kategóriánkénti bontásban 12 kísérleti film, 20 animáció és 54 fikciós alkotás! A BuSho fesztivál hagyományosan bemutatkozási lehetőséget biztosít a versenyről épp lemaradt úgynevezett panoráma / információs szekcióba jutott alkotóknak is, mely ebben az esztendőben kifejezetten erős filmeket vonultat majd fel. Szintén folytatódik az a sorozat, melyben valamennyi benevezett magyar alkotás bemutatásra kerül majd.

 

A versenybe jutott magyar alkotások között felbukkan majd a vásznon többek között Till Attila: Csicska című filmje, Szomjas György: Hungaricum Berlin című kísérleti alkotása vagy a tavaly is versenyprogramban szereplő Schwechtje Mihály: Porcukor című munkája is. A legendás lengyel animációt ezúttal Marta Pajek Sleepincord című munkája képviseli majd és küzd majd meg például a Luminaris című argentín rövidfilmmel, mely Juan Pablo Zaramella alkotása. Természetesen a komoly audiovizuális kapacítással rendelkező német, spanyol, francia, brit és amerikai alkotások dominálnak idén is, de felbukkannak majd üde színfoltként észt, iráni, török, új-zélandi vagy finn rövidfilmek is.

 

A részletes vetítési program véglegesítését követően a napokban lejárt az akkreditációs határidő is, ismét rengeteg külföldi vendég jelezte részvételét a fesztiválon és a szervezők nagyon bíznak benne, hogy az érdeklődők mellett a magyar alkotók is nagy számban tiszteletüket teszik majd. A központi helyszín, a budapesti Vörösmarty mozi mellett párhozamosan zajlanak majd a vetítések ismételten több vidéki és újabb határon túli helyszínen is, a szolnoki Tiszap'Art mozi mellett, ezúttal a soproni Elit moziban, a visszatérő nagyváradi (Románia) és a magyarkanizsai (Szerbia) helyszínek mellé újonnan csatlakozott Szlovákiában Érsekújvár és Ukrajnában Ungvár is!

 

A budapesti vendégek számára ismét megrendezésre kerülnek a délelőtti programok, a veterán autóbuszos városnézés, a Parlament megtekintése vagy a fürdő látogatás. A vetítéseket követően ismét megrendezésre kerül a fesztivál egyik nagy dobása a nyilvános esti zsűri konzultáció, melyen a nemzetközi zsűri az alkotók és a közönség bevonásával értékeli a napközben látottakat!

 

Természetesen a többi kísérőprogram is elmaradhatatlan a fesztiválon, tehát lesznek bestoffest vetítések a partnerfesztiválok legjobb filmjeivel, kiállítások, esti koncertek a Trafikban, Kultúrdiszkó valamint egyéb érdekességek, meglepetések, szenzációk melyek a nemzetközi zsűri összetételével együtt a szeptember 4-i megnyitó előtti napokban látnak majd napvilágot. Kedvezményes jegyek elővételben kaphatók a fesztivál honlapján keresztül. További részletek, sajtóanyagok, illusztrációk, referenciák: http://busho.hu/hu/sajto

 

Versenyprogram: http://busho.hu/hu/program/versenyfilmek

Panoráma szekció: http://busho.hu/hu/program/informacios-vetitesek

Jegyek: http://busho.hu/hu/jegyek

Beérkezett online nevezések: http://busho.hu/hu/nevezes

Gombolyag Alapítvány: http://www.gombolyag.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.