2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Business fórum a Magyarsághíd jegyében…

3 perc olvasás

kiemelt-bannerek_14-over.pngImmáron a VIII. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatát jegyezheti Dr.Tanka László alapító-elnök, amely (május 12-21 között) több helyszínen zajlott mondhatni az egész Kárpát-medencében. Nevezetesen: Budapesten, Ópusztaszeren, Szécsényben,Tápióbicskén, Nagylócon, Hollókőn, Szegeden és Aranyosapátiban. Ennek keretében tudósítunk az OKISZ-székházában megtartott (május 16.-án) eseményről. 

   A tíznapos eseménysorozat egyébiránt a határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés fesztivál jellegű rendezvénye, amelyen a kultúra, a közélet, a gazdaság és a civilszféra szereplői találkoznak. A rendezvénysorozat hidat épít a Kárpát-medence magyarsága és a világban diaszpórában élő honfitársaink között, s meghívja az eseményekre a Magyarországgal és a magyarsággal barátságot ápoló népek, nemzetek képviselőit. Az idei díszvendégek „triumvirátusa”: Ázsia (kontinentális), Erdély (határon túli) és Nógrád megye (magyarországi) voltak.

img_9290.jpgA Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozót  ez évben is Joó Géza a Magyar Világtalálkozó alelnöke, a Business fórum egyik alapító tagja nyitotta meg. A nagy érdeklődéssel kísért est folyamán csaknem húszan tartottak előadást, az üzleti világ szinte minden részét átölelve a prezentációkkal. A számos ország üzletemberének részvételével megtartott rendezvény az üzleti, gazdasági kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségét kínálja mindazok számára, akik készek elősegíteni a magyar értékek, termékek, szolgáltatások, találmányok, technológiák illetve különböző teljesítmények népszerűsítését és üzleti sikerét megvalósítani – szerte a nagyvilágban. Természetesen az egyre népszerűbb fórum segítőkész a külföldi országok termékeinek, szolgáltatásainak és technológiáinak úgy a magyarországi, mint az európai országokban történő megismertetésére, úgymond nyitott a piaci megjelenése valamint üzleti megvalósítása iránt.

dr.Bokor Balázs  volt nagykövet üdvözlő beszéde és dr.Vadász György  a Magyar Iparszövetség  ügyvezető elnökének köszöntője után került sor az előadásokra. Ezek sorában -a többi között – egy fizikus találmányáról,  az egészséges  csokoládé kedvező hatásairól, sőt  Indonézia befektetési lehetőségeiről is  tartottak előadást. A jó hangulatú találkozót a hagyományoknak megfelelően záró fogadás követte, amelyen a személyes kapcsolatok továbbépítése volt a résztvevők jogos érdekeltsége.

 

Szalay Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.