2024.június.14. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

City Showcase-London:MAGYAR TEHETSÉG LÉP FEL LONDON EGYIK LEGLÁTOGATOTTABB FESZTIVÁLJÁN

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/2164"><img class="image thumbnail" src="/files/images/EtseyKatalin.thumbnail.jpg" border="0" alt="Etsey Katalin" title="Etsey Katalin" width="67" height="100" /></a><span style="width: 65px" class="caption"><strong>Etsey Katalin</strong></span></span>  <p>London egyik legsokszínûbb zenei fesztiválján, a City Showcase-en<strong> </strong>lép fel<strong> Etsey Katalin</strong> fiatal magyar lant mûvész június 7-én. </p><p>

etsey katalinEtsey Katalin 

London egyik legsokszínûbb zenei fesztiválján, a City Showcase-en lép fel Etsey Katalin fiatal magyar lant mûvész június 7-én.

etsey katalinEtsey Katalin 

London egyik legsokszínûbb zenei fesztiválján, a City Showcase-en lép fel Etsey Katalin fiatal magyar lant mûvész június 7-én.

A Debrecenben született mûvész jelenleg a londoni Royal College of Music növendéke. Az eredetileg biológus végzettségû Katalinnak londoni tartózkodása alatt már többször volt alkalma bemutatkozni a brit közönségnek nem csak a fõvárosban, hanem Nagy Britannia nagyobb városaiban is. A fesztivált követõen Svédországi turnéra indul Eva Karell szoprán énekesnõvel, akinek neve ugyancsak feltûnik a fesztiválon fellépõ mûvészek között.

A City Showcase-t minden évben június elsõ hetében rendezik meg a brit fõvárosban. A koncertek ingyenesen látogathatók napközben és este egyaránt London több helyszínén, – mint például a legendás The Fly, Embassy Club, The Grill Room, The Social and The Metro Club csak hogy néhányat említsünk. A rendezvény fõ célja nem csupán a szórakoztatás, hanem az is, hogy a szakma megismerkedjen a fiatal tehetségekkel. A fesztiválon minden zenei mûfaj megtalálható – a rocktól a klasszikusig, a bluestól a jazzig. A négy napos rendezvényen nemzetiségi estéket is szerveznek, melyeken az adott országok elõadói lépnek fel.

A fesztivál szervezõi minden évben megbíznak egy fiatal zeneszerzõt, hogy komponáljon egy új mûvet, melyet a rendezvényen hallhat elõször a közönség. Idén Amy Dickson (szaxofon) adja elõ Adam Melvin legújabb szerzeményét, melyet kimondottan a fesztiválra komponált.

A non-profit fesztivált 2003 óta rendezik meg a brit fõvárosban a Mayor of London és a Visit London támogatásával. A rendezvény mögött ezen kívül olyan szponzorok állnak, mint a Carnaby (www.carnaby.co.uk), ASCAP, BBC Asian Network, Digital Fusion, Gibson Guitars, PPL, Regent Street Association, Sonicbids, Willott Kingston Smith, Xfm, Robertson Taylor, PRS Foundation, Music Week, SongLink, Record of The Day and Billboard.

A 2003-ban útjára indított City Showcase fesztiválon olyan elõadókat fedeztek fel az elmúlt évek alatt, mint például Amy Winehouse, Catrin Finch, Jemima Phillips, Oduo, Hot Chip, Keane, Razorlight, Seth Lakeman, Ray LaMontagne vagy a Sway.

Estey Katalin fellépését a londoni Magyar Turisztikai Iroda valamint a Magyar Kulturális Központ is támogatja.

http://www.myspace.com/cityshowcase

http://www.cityshowcase.co.uk/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.