2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

YOKO ONO A MOSZKVAI MAGYAR KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

2 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/2166"><img class="image thumbnail" src="/files/images/YokoOno.thumbnail.JPG" border="0" alt="Yoko Ono" title="Yoko Ono" width="75" height="100" /></a><span style="width: 73px" class="caption"><strong>Yoko Ono</strong></span></span> <p>1989-es elsõ utazását követõen ismét Moszkvába látogatott Yoko Ono. Május 31-én, a neves CUM áruház elsõ emeletén nyították meg a zenész és kortársmûvész Yoko Ono ?A csótány Ödüsszeája" c. kiállítását. </p><p>

  yoko onoYoko Ono

1989-es elsõ utazását követõen ismét Moszkvába látogatott Yoko Ono. Május 31-én, a neves CUM áruház elsõ emeletén nyították meg a zenész és kortársmûvész Yoko Ono ?A csótány Ödüsszeája" c. kiállítását.

  yoko onoYoko Ono

1989-es elsõ utazását követõen ismét Moszkvába látogatott Yoko Ono. Május 31-én, a neves CUM áruház elsõ emeletén nyították meg a zenész és kortársmûvész Yoko Ono ?A csótány Ödüsszeája" c. kiállítását.

A megnyitót követõ napon, a mûvésznõ ellátogatott a Moszkvai Magyar Kulturális Központ újonnan nyílt Raktárlat (oroszul Szklad Art) kiállítótermébe, ahol megtekintette volt élettársának, a magyar származású Havadtõy Sámuelnek ?Játszma" c. kiállítását. Yoko Ono a kiállítás megtekintése után elismerõ szavakkal dícsérte az intézet új kiállítótermét és a Szklad Artban tervezett  további kortársmûvészeti kiállítások iránt érdeklõdött. Havadtõy Sámuel elõzetes kérésére, a mûvésznõ két képet választott ki a ?Játszma" sorozatból.

Yoko Ono elõtt a kiállítást Borisz Szapsszkij sakkvilágbajnok, a legendás 1972-es rejkyaviki mérkõzés egyik szereplõje és Jurij Averbah FIDE tiszteletbeli tagja is megtekintették. A Moszkvai Magyar Kulturális Központ Szklad Art kiállítóterme egy hónap alatt a helyi kortársmûvészeti élet megkülönböztett fontos helyszínévé vált. Havadtõy Sámuel ?Játszma" c. kiállítása június 30-ig tart nyitva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.