Szeptember közepén szinte a semmiből bukkant fel egy új magyar film, a Cop Mortem előzetese, amely a miskolci Cinefest Nemzetközi Filmfesztiválon debütált. A trailert a Youtube-on azóta több mint 34 ezren látták. (https://www.youtube.com/watch?v=JliCqcfOeQQ)

 

Szeptember közepén szinte a semmiből bukkant fel egy új magyar film, a Cop Mortem előzetese, amely a miskolci Cinefest Nemzetközi Filmfesztiválon debütált. A trailert a Youtube-on azóta több mint 34 ezren látták. (https://www.youtube.com/watch?v=JliCqcfOeQQ)

 

A filmet november 24-től országszerte közel 50 moziban mutatják be, többek között a Cinema City hálózatában is. A vetítési helyszínek részletes listája a film Facebook-oldalán olvasható.

 

A történet hősei budapesti rendőrök, akik egy rituális gyilkosságsorozat tetteseit üldözik. A nyomozásban végletekig kimerült zsaruk egyszerre vadászok és vadak ebben a játszmában, az áldozatok ugyanis egytől-egyig rendőrök. Ebben a kiélezett helyzetben nem fogadják tárt karokkal a Londonból érkező Interpol ügynököt, John Holdont (Kamarás Iván), a sorozatgyilkosságok szakértőjét. Rezes századossal (Páll Zsolt), a gyilkosságiak nyomozójával hol rivalizálva, hol vállvetve, de kérlelhetetlen elszántsággal vetik magukat az elkövetők nyomába. Versenyfutásuk az idővel motoros klubokon, egyetemeken, bérverekedők titkos edzőtermein át vezet. Az életveszélyes akciók során azonban egyre inkább megkérdőjeleződik, valójában ki kinek az oldalán is áll…

 

A film rendezője, forgatókönyvírója és vágója Kovalik József, aki több mind 20 éves kaszkadőr múltjával otthonosan mozog a filmes akciók világában. Csaknem az összes Magyarországon forgatott hollywoodi produkcióban részt vett kaszkadőrként, az 1996-os Evitától kezdve a Hellboy 2-n, Herkulesen át a Die Hard 5-ig vagy a Z világháborúig. Emellett természetesen a magyar stábokat is segítette az akciójeleneteknél, közreműködött többek között a Kisváros, Linda, Magyar Vándor, Taxidermia, Kútfejek, Isztambul, Argo 2 és számos további magyar film elkészítésében.

 

Első önálló nagyjátékfilmjében kapásból padlógázzal indít: egy magas fordulatszámon pörgő krimit rendezett Kamarás Iván, Ganxsta Zolee, Anger Zsolt, Gáti Oszkár, Gesztesi Károly, Szabó Győző, Nagy Zsolt, Seprenyi László és Madár Veronika főszereplésével, amelyben a bűnügyi filmekhez képest a szokásosnál jóval több látványos akciójelenet is helyet kapott.

 

Cop Mortem

színes, magyar akció-krimi, (16)

Országos bemutató: 2016. november 24.

Írta és rendezte: Kovalik József

Főszereplők: Kamarás Iván, Ganxsta Zolee, Anger Zsolt, Gáti Oszkár, Gesztesi Károly, Szabó Győző, Nagy Zsolt, Seprenyi László, Madár Veronika, Páll Zsolt

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

 

https://www.facebook.com/CopMortem

http://pannonia-entertainment.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük