2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Családbarát mentorszervezet lett a BT

3 perc olvasás

3bt.jpgHárom alkalommal nyerte el az Év Családbarát Vállalata díjat a BT (British Telecommunications) magyarországi szolgáltató központja, (lásd 2016-ban https://euroastra.hu/ujra-a-bt-az-ev-csaladbarat-vallalata) a cég 2017-től már mentorszervezetként vesz részt a mozgalom munkájában. A Családbarát Vállalat díjkiírást gondozó Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gáláján már ebben a minőségében szólalt fel Szabó Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója.

 

„A családbarát munkahely egyfelől intézkedések, juttatások és kedvezmények egész sorát jelenti, másfelől viszont – és ezt érzem fontosabbnak – egy megközelítésmódot, egy eszmét, ami vezérli a mindennapokban a vállalat vezetését és a munkatársakat” – hangsúlyozta Szabó Zoltán, a BT ügyvezetője. Hozzátette ugyanakkor, nem csak szép eszméről van szó; a családbarát intézkedések mögött jól felfogott üzleti érdekek is azonosíthatóak. Észre kell venni, hogy a munkaerőpiaci nehézségek, az Y és Z generációk munkavállalással kapcsolatos elvárásai és elképzelései arra szorítják rá a munkaadókat, hogy messzemenőkig figyelembe vegyék a családalapítással kapcsolatos döntések megkönnyítését, lehetővé tegyék a családfenntartás melletti munkavégzést. Ezen feltevést a BT által októberben közzétett Z generációs felmérés is erősíti, és mely kapcsán a legnagyobb szolgáltató központok vezetőivel fognak közösen gondolkodni a következő hónapokban.

 

A BT számos újdonsággal bővítette idén is a már meglévő családbarát intézkedések körét. A cégnél elindították a BT Social Talks belső rendezvénysorozatot, amelyen neves szakértőket kérnek fel, hogy beszélgessenek kollégáikkal a családalapítással, párkapcsolatokkal kapcsolatos dilemmákról, nehézségekről és azok kezeléséről. Az anyavállalat mintáját követve elérhetővé vált egy segélyvonal, amelyen a kollégák szakértőktől kérhetnek segítséget akár jogi, pénzügyi, munkavállalással kapcsolatos, vagy éppen magánéleti kérdéseik vonatkozásában. Az új évben felfrissített érzékenyítő tréningeket is szerveznek a vezetőnk számára, hogy nyitottak legyenek a családdal, családalapítással kapcsolatos problémákra, vegyék észre hol, kinek és miben segíthetnek ezen a fontos területen.

„A napokban alakítottuk ki gyermekbarát tárgyalóinkat, illetve az irodai étkezőinkben baba-etetőszékeket is elhelyeztünk, mert sok kolléga hozza be magával gyermekét, ez nagy segítséget jelent a szükőknek a gyermek elhelyezésében, melyben szeretnénk még jobban támogatni őket. Látható a fentiekből is, hogy a családbarátság csak részben pénzkérdés, sokszor sokkal inkább a megfelelő szemléletmód kérdése” – hívta fel a díjkiosztó gálaest résztvevőinek figyelmét Szabó Zoltán.

 

Az ügyvezető igazgató elmondása szerint a BT nagyon komolyan veszi az új, mentori szerepet és aktívan kívánnak tenni azért, hogy egyre több vállalkozás, kisebb, vagy nagyobb szervezet fokozza elkötelezettségét a családbarátság irányában. „Mentorszervezetként arra fogunk törekedni, hogy ezt a szemléletmódot átadjuk, elterjesszük, hogy minél többen váljanak a családbaráttá” – vázolta a vállalati ambíciókkal kapcsolatban Szabó Zoltán, aki elmondta, ennek érdekében máris összehívtak olyan regionális találkozókat, ahol más cégekkel közösen módjuk van megismertetni egymással a legjobb gyakorlatokat. Budapesten és Debrecenben is megtartották már az alakuló üléseket, közel 20-20 cég részvételével és aktív szerepvállalásával.

 

http://home.bt.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.