Csütörtökön folytatódik a Persányi Miklós által életre hívott Liget Park Fórum. A fórum ezúttal a Városliget szabadidős szolgáltatásaival foglalkozik.

 

Csütörtökön folytatódik a Persányi Miklós által életre hívott Liget Park Fórum. A fórum ezúttal a Városliget szabadidős szolgáltatásaival foglalkozik.

 

Csütörtökön tovább folytatódik a Liget Park Fórum. Az egyeztetés, amelyet prof. dr. Persányi Miklós, a Liget Budapest projekt részét képező kert- és tájépítészeti feladatok miniszteri biztosa hívott életre, szeptember hónapban kezdődött. Az első fórumon a Városliget parkrészeinek megújítására kiírt tájépítészeti pályázat nyertes koncepciójának bemutatása, valamint a meghívott szervezetek ezzel kapcsolatos javaslatainak megismerése volt a cél. A hozzászólások alapján októberben és novemberben már tematikus egyeztetésekre került sor, amelyek közül előbbi a Liget növényzetével és vízfelületeivel, utóbbi pedig a közlekedési ügyekkel, valamint a levegőtisztaság és a zajvédelem kérdéskörével foglalkozott.

A soron következő, december 8-én, csütörtökön megrendezésre kerülő fórumon a Városliget, mint nagyvárosi park szabadidős szolgáltatásainak tervezett irányairól lesz szó, érintve többek között a különböző parkhasználati igényeket, a kényelmi szolgáltatásokat (vendéglátás, illemhelyek stb.), a közvilágítás és a közbiztonság, a kutyás és kerékpáros szabadidő-eltöltés kérdéseit is. Az érintett szervezeteknek már meg is küldték az eseményre szóló meghívót.

A Liget Park Fórum célja, hogy a Városliget parkrészeinek megújításban figyelembe vehessék a Liget használatában érintett, vagy azzal kapcsolatos szakértelemmel, feladattal, érdeklődéssel bíró érdekvédelmi, gazdasági és civil szervezetek, intézmények, szakmai közösségek véleményét és javaslatait. A fórumokon elhangzott előadások és hozzászólások anyaga, illetve a Városliget megújításának kert- és tájépítészeti feladataival kapcsolatos egyéb információk a miniszteri biztos honlapján ( www.varosligetpark.hu ) bárki számára hozzáférhetőek.

 

 

Technikai információ a Liget Park Fórumról

A Liget Park Fórum soron következő rendezvénye december 8-án, csütörtökön, 15 órai kezdettel kerül megtartásra. A fórum helyszíne a VDSZ székházának (Budapest, VI. ker. Benczúr u. 45.) nagyterme lesz. 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük