2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Dekódolás

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/98162"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_1187.jpg" border="0" width="253" height="199" /></a></span>A dekódolás valamilyen jelrendszerrel kifejezett információ megfejtése, üzenetté való visszaalakítása. Kicsit bonyolultan hangzik, de igaz. Manapság kihalófélben van az egyenes beszéd. Mondandónkat rejtjelezve közöljük. Néhány példát sorolnék fel a megfejtéssel együtt.

A dekódolás valamilyen jelrendszerrel kifejezett információ megfejtése, üzenetté való visszaalakítása. Kicsit bonyolultan hangzik, de igaz. Manapság kihalófélben van az egyenes beszéd. Mondandónkat rejtjelezve közöljük. Néhány példát sorolnék fel a megfejtéssel együtt.

A dekódolás valamilyen jelrendszerrel kifejezett információ megfejtése, üzenetté való visszaalakítása. Kicsit bonyolultan hangzik, de igaz. Manapság kihalófélben van az egyenes beszéd. Mondandónkat rejtjelezve közöljük. Néhány példát sorolnék fel a megfejtéssel együtt.

   Vállalkozásunkat is megrendítette a gazdasági válság, de ma már túl vagyunk a mélyponton. (A létszám felét elbocsátottuk. A megmaradó alkalmazottaknak két hónapja nem fizettünk bért. A cég egyetlen vagyonát az irodaházat áron alul adtuk el. Hozomra.)

   Örülök, hogy fogyasztóvédelmi szervezetünkhöz fordult. Kérem, vigye vissza a készüléket az áruházba, hivatkozzon ránk és kérje el az árát. Ha nem adják, forduljon bírósághoz. (Egész jó kis állásom van, csak az a sok izgága panaszos ne bosszantana folyton.)

   Piaci pozícióink sokat javultak, de köztartozásainkat csak úgy rendezhetjük, ha jelentősebb tőkeinjekciót kapunk. (Ha nem kapunk az Európai Uniótól pénzt, csődbe megyünk, az állam fizetheti a munkanélküli segélyt vég nélkül. Engem nem érdekel az egész, én holtom napjáig megélek abból, amit a cégből kisíboltam.) 

   Örülök, hogy munkatársaim cégünk problémáinak megoldásán fáradoznak. Ötletét érdekesnek találom, majd gondolkodom rajta. (Ez tényleg hülyének néz engem, ha azt hiszi, hogy lesz a fantazmagóriájából valami.)

   Megértem és jogosnak tartom a szakszervezeti bizottság béremelési javaslatát. Annál is inkább, mert hosszú évekig magam is szakszervezeti aktivista volta, mielőtt vállalkozó lettem. De kérem, értsék meg a cég álláspontját is. Jelenleg a versenyképesség fenntartása a legfontosabb feladat. Ha növelni tudjuk az exportunkat, én leszek az első, aki a béreket emelni fogja. (Mit jár a szájuk? Örüljenek, hogy stabil állásuk van, amit én biztosítok nekik.)

   A gabonaipari alapanyagok beszerzési ára szezonálisan növekedett, ezért pékségünk a patthelyzet feloldása érdekében a késztermékek vonatkozásában mérsékelni kénytelen a kínálati nyomást. (Egy kiló kenyér ára négyszáz forint lesz.)

   Kismértékben elavult állóeszközeinkkel is megpróbálunk világszínvonalú gyümölcscentrifugát gyártani. (Ezekkel a géproncsokkal csak minősíthetetlen vacakokat lehet előállítani, de jó propagandával rásózzuk az emberekre, bármennyi is legyen a reklámköltség.)

   A belvárosi lövöldözés ügyében a rendőrség operatív törzset hozott létre és nagy erőkkel folytatja a nyomozást. (Főtörzs! Ballagjon el a helyszínre és próbáljon szemtanút keresni!)

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.