Déli ÖrömA 8. Ibero-Amerika Héthez kapcsolódóan idén elõször kerül sor a Déli Öröm Zenei Fesztiválra május 2. és 6. között Pécsett. A zenei események közül a tengerentúlról érkezõ, Európában elõször hazánkban fellépõ Ess?ncia Brasileira kvartett koncertjei tartoznak a legígéretesebb produkciók közé.

 

  Déli ÖrömA 8. Ibero-Amerika Héthez kapcsolódóan idén elõször kerül sor a Déli Öröm Zenei Fesztiválra május 2. és 6. között Pécsett. A zenei események közül a tengerentúlról érkezõ, Európában elõször hazánkban fellépõ Ess?ncia Brasileira kvartett koncertjei tartoznak a legígéretesebb produkciók közé.

 

A virtuóz brazil muzsikusok elõször május 4-én, pénteken este a PTE ÁOK Aulában adnak ízelítõt az eredeti brazil bossa nova és latin dzsessz világából, másnap délután pedig a Szilvásy Gipsy Folk Band és DJ Bootsie közremûködésével egy eddig példátlan fúziós zenei kísérlet résztvevõiként láthatjuk viszont õket a Jókai téren. Május 6-án, vasárnap ugyancsak a Jókai tér lesz a helyszíne a tíztagú Quinto Parpadeo spanyol együttes pécsi bemutatkozásának, akik saját stílusukat így jellemzik: fúzió-flamenco-latin (http://www.quintoparpadeo.es/ ).

A PTE Ibero-Amerika Központja fõszervezésében megvalósuló 8. Ibero-Amerika Hét és Déli Öröm Zenei Fesztivál az ?Európa Kulturális Fõvárosa – Pécs, 2010" program 2007-es felvezetõ évének programja.

2007 május 3 .

 17:00 spanhunglish

Los Bongos – Centro Cultural y Café – Pécs, Jókai tér 6.

Az elõadás egy hosszabb ?stand up" mûsor része, melyet Diego Farias írt, ésõ is ad elõ. A cím a ?Spanish", a ?Hungarian" és az ?English" szavakból áll össze, hiszen mesélõnk spanyol anyanyelvûként Magyarországon olykor angolul igyekszik megértetni magát…

Magyar vagy? Külföldrõl jöttél? Eset leg világpolgárnak érzed magad? Az elõadás célja nem az, hogy megválaszolja ezeket a kérdéseket: szórakoztatni kíván, miközben a mesélõ- Dely Dávid dobkísérete mellett – vicces magyarázatokat fûz az elhangzottakhoz.

2007 május 4

19:00 ESSÉNCIA Brasileira (Santos SP, Brasil) Bossa Nova &Jazz! PTE ÁOK aula – Pécs, Szigeti út 12.

A zenekar Santosban, Brazília egyik legfontosabb zenei központjának, Sáo Paolónak a kikötõvárosában alakult. A csapat virtuóz képességû hangszeres zenészei (basszus és violáo, billentyûk, dob) a briliáns hangú, egyedi stílusú Celso Lago énekéhez adnak kíséretet. A hazájukban rendkívül elismert zenészek számára elérkezett az idõ, hogy nevüket Európában – mindenekelõtt Magyarországon – is megismerjék.

Jegyek elõvételben a Pécsi Kulturális Központ Széchenyi téri irodájában kaphatók 800 Ft-os áron, valamint a koncert napján a helyszínen 1300 Ft-os áron.

22:00 Kino – Depois Party! dj Candela (BR), Dani (HU), Márk (HU), Bardzo (HU)

Uránia Mozi – Pécs, Hungária u. 19.

2007 május 5.

18:00 ESSÉNCIA Brasileira (Santos SP, Brasil) &Szilvási Gipsy Folk Band (HU) KÖZREMÛKÖDNEK: DJ BOOTSIE – SCRATCH (Y0NDERB0I, ZAGAR), SIMON ÁGNES -HASTÁNC Pécs, Jókai Tér

Az est folyamán két világszínvonalú együttes találkozik egymással, a bossa novát és egyéb brazil zenei stílusokat játszó EssénciaBrasileira és a tradicionális cigány zenei alapokon (egyáltalán nem) nyugvó Szilvási Gipsy Folk Band. A koncert egy része egy eddig példa nélküli, a végletekig izgalmas zenei kísérlet, melynek során a brazil és a cigány zenészek, valamint az ország egyik legelismertebb scratcherének közös, fúziós kísérleteibe hallgathatunk bele. Olykor (has)tánc

.

20:00 Festa – Fiesta (nem csak) Latin Party

Los Bongos Coctail Bar & Café – Pécs, Jókai tér 6.

2007. május 6.

16:00 Cuento sin Hadas – A pécsi Kodály Zoltán   Gimnázium – Instituto Kodály Zoltán Magyar – Spanyol Két Tanítási Nyelvû Tagozat spanyolos színjátszóinak darabja Pécs, Jókai Tér

Ebben a tündérfosztott mesében semmi nem az, aminek látszik, Piroska nem az a Piroska, Farkas nem az a Farkas és Kismalacéksem azokaKismalacék. És ha már zene… a ?Halott menyasszony" filmzenéjét sem úgy halljuk, ahogy ismerjük. Nyakatekert komédia, avagy hogyan hatnak az anyagiak a mesehõsökre.

18:00 Quinto Parpadeo (ES)

Pécs, JÓKAI TÉR – http://www.quintoparpadeo.es/

?A Quinto Parpadeo zenéje úgy ér el hozzád a flamenco, a reggae, a funk és a rumba kevert dallamaival, mintha csak véletlen ül hallanád megruhateregetés közben. Célját elérve, házad belsõ udvarába örömöt csempész…" A fiatal spanyol zenészek energiákkal és frissességgel telve, igazságos gondolataikat szabadon szórják utcákon, tereken, s vándorkaravánjuk most Pécsre érkezik, hogy vidámságot szórjon a mi ?hétköznapjainkba" is, május 6-án, vasárnap este 6 órakor. Érvényes közhely: Kezdõdjék a Show!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük