2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Design Terminál – ki a Gödör új üzemeltetője?

3 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57327"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_434.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>2012. február elsejétől a Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését. Az állami tulajdonú társaság árbevétele 2010-ben 2,1 millió forint volt.

2012. február elsejétől a Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését. Az állami tulajdonú társaság árbevétele 2010-ben 2,1 millió forint volt.

2012. február elsejétől a Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését. Az állami tulajdonú társaság árbevétele 2010-ben 2,1 millió forint volt.

A Design Terminál Kft. jogelődje, a hasonló nevű kht 2004-ben alakult, majd 2009-ben jött létre a jelenlegi cég.  A jogelőd alapítói a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Kulturális Örökség Minisztériuma voltak, 2011-től a tulajdonosi jogokat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium gyakorolja. A Design Terminál Kft. 2010-ben 2,1 millió forint árbevétel mellett 1,5 millió forint üzemi eredményt ért el.  Mérleg szerinti eredménye 4 millió forintot tett ki. A cég bevételei tagdíjból, támogatásból, pályázati pénzekből és a közhasznú tevékenységből származnak.

A cég célja és feladata, hogy ösztönözze és segítse a hazai formatervezési kultúra fejlesztését, részint a magyar gazdaság versenyképességének, részint életünk minőségének javítása érdekében – derül ki a társaság honlapjáról. A kft által üzemeltetett Erzsébet téri Design Terminál és a mellette taláható Gödör Klub energetikai rendszere közös, és a két intézmény eddig is több programban együttműködött. Ez a bázis egyesül most a Design Terminál üzemeltetésében Erzsébet téri Kulturális Központ és Park néven – derült ki Englert Róbert ügyvezető szavaiból, a sajtótájékoztatón.

Az Opten adatai szerint a cég fő tevékenységi kört nem adott meg, de tevékenységei között szerepel a  divat- és formatervezés, könyvkiadás, rendezvényszervezés és sok minden más, ezeket közhasznú tevékenységként végzi.  A cég beszámolóját a közigazgatási államtitkár írta alá. A társaság vezetését és felügyelő biztottsági tagjait az Opten adatai szerint 2011-ben lecserélték. A kft ügyvezetőjének Englert Róbertet nevezték ki, a felügyelő bizottságba pedig Kontra Györgynét, Mikecz Pétert nevezték ki, s megerősítették a megbízatását Tószegi Zsuzsannának.

Englert Róbert korábban a Bakony-Balaton Média Szolgáltató Kft. ügyvezetőjeként dolgozott, amely hírügynökségi tevékenységet folytatott. A Design Terminál élére történő kinevezése előtt néhány nappal mondott le erről a tisztségről. A 2008-ban alapított társaság Tóth Gábor Szilárd tulajdonában van. Tavaly októberig egy másik cégben is ügyvezetőként jelent meg Englert: a Zöld Energia Magyarország Kft. egyik tulajdonosa a Bakony-Média Kft., másik pedig az IGN Ipari és Ingatlan Zrt. – áttételesen – egy lichtensteini társaság birtokában áll.

www.gazdasag.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.