Öt helyszínen tíz futammal indul újra, immár ötödik éve Magyarország egyik legnagyobb amatőr vitorlásverseny-sorozata, amely idén mobiltelefonos innovációval segíti a versenyzőket.

Öt helyszínen tíz futammal indul újra, immár ötödik éve Magyarország egyik legnagyobb amatőr vitorlásverseny-sorozata, amely idén mobiltelefonos innovációval segíti a versenyzőket.

Tavaly összesen több mint 700 nevező hajó szelte a magyar tengert az UNIQA Balaton Regatta futamain, és a szervezők reményei szerint az előző évek trendje folytatódik, ezzel idén tovább emelkedik az amatőr hajósok száma a nagyszabású versenysorozaton. A versenyhétvégéken ezúttal is Yardstick rendszer szerinti túra- és pályaversenyek várják a nevezőket. A szakmai hátteret a megszokott módon a főrendező The Explorer Group és a Balatoni Hajózási Zrt. biztosítja.

A jól bevált szakmai regatták ebben az évben is folytatódnak. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is Badacsonyból rajtol a környezetvédelmet középpontba helyező Zöld Regatta, majd a Média, Autós, IT és Nemzeti futamok következnek.

Az UNIQA Biztosító a kezdetektől fogva névadó támogatóként segíti a versenysorozat megrendezését. „A balatoni vitorlázás szívügyünk, éppen ezért örömmel vállaltuk idén is a felkérést. – mondta Kurtisz Krisztián, az UNIQA Biztosító Zrt. nem-életbiztosítási területért felelős főigazgatója. „Az új generáció biztosítójaként a hazai sportélet támogatására mindig kiemelt figyelmet fordítottunk, mint ahogyan arra is, hogy az élen járjunk az innovatív szolgáltatások és technológiai megoldások alkalmazásában. Magyarországon elsőként vezettük be többek között az irányítószám alapú viharjelző szolgáltatásunkat. Segítségével az extrém időjárás közeledtét sms-ben jelezzük ügyfeleinknek, akik megtehetik a szükséges lépéseket a károk megelőzése érdekében. A szolgáltatás létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly pont az egyik Regatta futam idejére jelzett nagy balatoni vihart meteorológia partnerünk időjárás-riasztási központja. Előrejelzését megerősítette az Országos Meteorológiai Szolgálat is. A verseny elhalasztásával számos káreseményt előzhettünk meg."

Sailmaster – a digitális csapattárs

 A Regatta idei technikai újdonsága a Viharjelző szolgáltatáshoz hasonlóan nagy segítségére lesz a hajósoknak. A badacsonyi futamon bemutatkozó Sailmaster mobiltelefonos alkalmazás révén ugyanis nemcsak azt tudhatják ezentúl percre pontosan a vitorlázók, hogy honnan fúj a szél, hanem az összes meteorológiai adat, minden, az adott versennyel kapcsolatos információ, valamint a bójafordulóknál a versenytársak helyzete is nyomon követhető mobiltelefonon. Nem beszélve arról, hogy a rendezőség is gyorsan és hatékonyan tud kommunikálni a versenyzőkkel. „A Sailmaster tehát egy igazán hasznos digitális csapattárs" – foglalta össze az újdonság előnyeit dr. Palkó Zsolt főrendező.

Szerkesztőségünk kérésére elmondták, hogy egyelőre CSAK A VERSENYEK IDEJE ALATT lesznek valós adatok a rendszerben, máskor DEMO adatokkal futa szolgáltatás. Az ok prózai: az Oszagos Meterológia Szolgálat az adatokat komoly pénzért adja. Ennek ellenére reménykednek abban, hogy az Adatvédelmi biztos állásfoglalásának a határáa a helyzet változni fog.

 

UNIQA Balaton Regatta – a balatoni gyerekekért

 Az idei versenysorozat érdekessége a Sailmaster szolgáltatás mellett az is, hogy minden futamon az adott versenynek helyet adó öt balatoni település általános iskoláiból ismerkedhetnek meg gyerekek a versenyzés izgalmával. Talán pont közülük kerülnek ki a jövő nagy vitorlázói, akár olimpikonjai. Az utánpótlás-nevelés és a tehetségek felkarolásának fontosságát hangsúlyozta Kurtisz Krisztián is, és hozzátette, az UNIQA Biztosító évek óta támogatja a Balatoni Hajózási Sport Egyesületet.

 Az V. UNIQA Balaton Regatta helyszínei és időpontjai:

2011. május 21-22. Badacsony – Zöld Nagydíj

2011. július 9-10. Balatonaliga – Média Nagydíj

2011. július 30-31. Szigliget – IT-Telekom Nagydíj

2011. augusztus 27-28. Balatonboglár – Autós Nagydíj

2011. szeptember 10-11. Balatonszemes – Nemzeti Nagydíj

 

www.balatonregatta.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük