Közel 50 kiállító és tesztelési lehetőség várja a látogatókat április 20-án, Zsámbékon. Az eddigi legtöbb kiállítót felsorakoztató BUSEXPO idei különlegessége az a díjnyertes elektromos magyar busz (MODULO C68E) lesz, amely hamarosan debütál a közösségi közlekedésben is. Talmácsi Gábor buszt tesztel.

 

Közel 50 kiállító és tesztelési lehetőség várja a látogatókat április 20-án, Zsámbékon. Az eddigi legtöbb kiállítót felsorakoztató BUSEXPO idei különlegessége az a díjnyertes elektromos magyar busz (MODULO C68E) lesz, amely hamarosan debütál a közösségi közlekedésben is. Talmácsi Gábor buszt tesztel.

 

A közel 50 kiállító cég legújabb innovációival készül az idei, április 20-i rendezvényre. A zsámbéki drivingcamp Hungary-n megjelenik még többek között a „2016-os év turistabusza" díjjal kitüntetett Magelys, valamint Talmácsi Gábor MotoGp világbajnok gyorsaságimotor-versenyző és Shell kenőanyag nagykövet is bemutatkozik, mint buszsofőr.

 

A NiT Hungary (Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete) negyedszer rendezi meg nagysikerű, egyedülálló buszos szakmai kiállítását és konferenciáját a VOLÁN Egyesülés szakmai partnerségével, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Autós Nagykoalíció, a Budapesti Közlekedési Központ és a Közlekedéstudományi Intézet Non-profit Kft. támogatásával. (lásd: http://euroastra.hu/node/100605)

A BUSEXPO-val egy időben zajló XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia neves felszólalói többek között szót ejtenek a hazai és a nemzetközi személyszállítás lehetőségeiről, valamint az Európai Uniós autóbuszos turizmus támogatásának jelentőségéről.

 

A rendezvényen közel 5000 m2-es szabadtéri és sátras területen kapnak helyet a kiállítók, így az elektromos buszcsaládot tervező magyar evopro csoport is, vagy a kompozit kocsitestet gyártó orosz NCC cég, akiknek MODULO C68E nevű elektromos busza elnyerte a JEC Innovációs Díjat Párizsban. A franciaországi rendezvényre az elektromos busz – mintegy tesztútként – saját kerekein gurult el Budapestről Párizsba. A kategórianyertes jármű egy 8 méteres, tisztán elektromos hajtású busz, amelyet hamarosan a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is szolgálatba állít a pesti utcákon. Emellett a MODULO család további két fémkarosszériás, dízelhajtású tagja is megnézhető és kipróbálható a rendezvényen.

(Modulo családról lásd: http://euroastra.hu/node/83881)

 

A számtalan kiállító között helyet kap még a DanubeTruck Magyarország Kft. (az Iveco Bus importőre) főszereplőjével, a Magelys-sel, amelynek turistabusza az innovatív műszaki megoldásaival, eleganciájával, kényelmével, fejlett biztonsági rendszereivel, korszerűségével és praktikusságával lenyűgözte „Az év turistabusza 2016" díj 22 európai szakújságíróból álló zsűrijét. Az Iveco több buszt is az érdeklődők rendelkezésére bocsát: a díjnyertest, valamint a Crossway Pro-t is. Az Iveco Daily típusú jármű egyébként a tesztpályán is kipróbálható lesz.

A Ford Hovány azzal a Ford Transit minibuszával települ ki, amely kategóriájában a 2015-ös év legtöbbet eladott modellje lett.

 

A korábban bemutatott Shell motorolaj termékcsalád tehergépjárműbe, buszokba egyaránt használható legújabb tagját, a Shell Rimula Ultra 5w-30 motorolaját mutatja be az eseményen, amelynek kapcsán Talmácsi Gábor is tiszteletét teszi Zsámbékon. A MotoGp világbajnok gyorsaságimotor-versenyzőt nemrégiben ugyanis a Shell kenőanyagok magyarországi importőre és forgalmazója, az Orbico Hungary Kft. ünnepélyes keretek között a kenőanyagok nagykövetének választotta. Talmácsi Gábor ezúttal egy igazi óriást is vezet majd: a helyszínen próbál ki egy MAN buszt.

A kiállítók listája:

Austropannon Kft., Auto Safety Hungary Kft.,Biotek Kft., Boogie Motors Kft., Busz I. Kft., Continental Hungaria Kft., dieselDR Kft., F and K Kft., Gyémánt 2001 Kft., Hankook Tire Bp. Ker. Kft., HC  Linear Kft. Ifotech Facility Manangement Kft., IntegraBus Kft., Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., Marso Kft., Mobile LBS Kft., MRP TYRES doo, Oil Hungary Kft., Omnex Kft., Pallag Péter, Pentolt Kft., PRIM-VOL Trade Kft., Sika Hungária Kft., Saint-Gobain C.P.Hu. Kft., T.E.L.L. Rendszerszolg. Kft, Trans-Automat Kft, Bridgestone Magyarország Kft., Unitrak Kft, Webasto T and C Hungária Kft., Danube Truck Kft., EvoBus Hungária Kft., Hovány Kft., Impiger Trade Kft., KF Service Solutions – Kamion, KRAVTEX KERESKEDELMI KFT., M2M Projects Kft., MAN Kamion és Busz Ker. Kft., ORBICO HUNGARY KFT., Protruck Kft., Rába Jármű Kft., Scania Hungária Kft., Solaris Bus & Coach S.A. ,Volvo Hungária Kft., MABI-BUS Kft., Liberatus Hungary Kft.

 

Szervező: Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary)

Szakmai főtámogató: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kiemelt szakmai partner: drivingcamp Hungary

Szakmai partner: Volán Egyesülés

Szakmai támogatók: Autós Nagykoalíció, Budapesti Közlekedési Központ,

Közlekedéstudományi Intézet Non-profit Kft.

 

2016. április 20.

BUSEXPO

drivingcamp Hungary, Zsámbék

 

http://www.busexpo.hu

http://www.nit.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük