2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Diploma 2014

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80693"><img class="image image-preview" src="/files/images/kreadip.jpg" border="0" width="451" height="621" /></a></span>2014. május 30-án megnyílt a KREA Kortárs Művészeti Iskola végzős Divattervező, Divatstylist, Fotográfia, Webdesign és Újmédia, Enteriőrtervező illetve Enteriőrstylist hallgatóinak kiállítása, a Diploma 2014.

kreadip2014. május 30-án megnyílt a KREA Kortárs Művészeti Iskola végzős Divattervező, Divatstylist, Fotográfia, Webdesign és Újmédia, Enteriőrtervező illetve Enteriőrstylist hallgatóinak kiállítása, a Diploma 2014.

kreadip2014. május 30-án megnyílt a KREA Kortárs Művészeti Iskola végzős Divattervező, Divatstylist, Fotográfia, Webdesign és Újmédia, Enteriőrtervező illetve Enteriőrstylist hallgatóinak kiállítása, a Diploma 2014.

 

Az idén diplomázó divattervező hallgatók olyan inspirációs források mentén dolgoztak, melyek tükröt mutatnak a minket kürölvevő izgalmas világ részleteiről. A múlt és a jelen művészeti irányzatai, eseményei, épületei, jeles művészei egyaránt szerepet játszottak a vizsgakollekciók készítése során. A mozgás, a fény és az optika jelenségének összefüggései, a modern anyaghasználat és technológia újítások metszetét mutatják az elkészült öltözékek és kiegészítők.

 

A divatstylist hallgatók a korunkat érintő kérdésekre reflektálnak. Az összeállítások az érzékelés, felfedezés majd a közölni vágyás mechanizmusát vették alapul. Korunk meghatározó jelenségei, mint Cindy Sherman önarcképei vagy Zagar zenei világa jelentettek inspirációs alapot végzőseiknek. A képeken kapcsolatok alakulnak ki, amelyek múltidézők, ugyanakkor a jövőbe is tekintenek, és ismerős érzésekről mesélnek nekünk. 

 

Webdesign és Újmédia szakos hallgatóik a legfrissebb piaci elvárásoknak megfelelően olyan alkalmazásokat és webes felületeket terveztek, amelyek egy adott cég vagy márka kommunikációs elvárásait tükrözik, egyedi, innovatív megoldásokkal kiegészítve.

 

A Fotográfia szakos diplomázók kapcsolatokat figyeltek meg vizsgamunkáik során. Személyek, tárgyak, helyek viszonyát vizsgálták a kamera lencséjén keresztül. Új és szokatlan technikák, illetve anyagkombinációk mentén készültek el a vizsga remekek.

 

Enteriőrtervező hallgatóik magyar divattervezők számára készítettek showroom és concept store látványterveket. Elsődleges feladatuk volt a választott márka vizuális jegyeinek kiterjesztése, illetve a hagyományos üzletberendezés és vásárlási szokások újraértelmezése. Az elkészült koncepciókban a klasszikus folyamatok friss kontextusba helyeződnek. A kísérleti terekben a divatüzlet új értelmezést nyer, a próbafülke a szokásostól eltérő szerepet kap, a vásárló pedig egyfajta performansz részévé válik. A kiállításon bemutatásra kerülnek a Daige, Kata Szegedi és Annaeva számára tervezett egyedi üzletbelsők.

 

Enteriőrstylist hallgatóik a trendkutató cégek által hangsúlyozott vidéki élet, nomád életmód, nyugodt környezet megjelenítési lehetőségeit vizsgálták diplomamunkáik során. Az ősi vágyat, hogy visszatérjünk a természetbe, újra megéljük a gyerekkort és inspirációt merítsünk a nosztalgiából. A különböző kultúrák varázslatos világa, a Djinek tűzből született láthatatlan szellemlényei, az emlékezés és a nyugodt pillanatok megélése kapta a főszerepet a sorozatokban.

 

A KREA iskola 2014-ben diplomázó hallgatói:

 

Divattervező szak: Cselényi Eszter/Celeni, Csukovics Brigitta, Földi Fanni, Gálos Bettina,

            Kovács Dóra és Staub Timea/Bridget & Olivia, Németh Lilla, Tolnai Anna

Divatstylist szak: Bozsó Fruzsina, Grósz Anna, Ivanyiv Krisztina Bogdanova, Kállay Dóra,

Kósa Kata, Kredits Enikő, Molnár Fanni, Stein Barbara, Terzin Anna, Tóth Frida, Wimmer Natália

Webdesign és Újmédia szak: Horváth Tamás, Hausz Gergely, Papp Adél Bernadett,

            Váraljai Gábor

Fotográfia: Dancs Réka, Hóbor András, Kőrösparti Beatrix, Mészáros Gábor,

Szőke Dániel Bogdán

Enteriőrtervező szak: Bozsik Barbara, Fazakas Nikoletta, Keserű Eszter, Pap Dorina,

Szabó Marianna

Enteriőrstylist szak: Csonka Fruzsina, Götz Petra, Hankó Júlia, Horváth Borbála,

Nagy Zselyke, Simon Edit

 

Diploma 2014

KREA Kortárs Művészeti Iskola

Budapest, Október 6. u. 18. félemelet

A kiállítás 2014. június 2-30. között látogatható, minden hétköznap 9-től 20 óráig.

 

www.kreaiskola.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.