2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Divatbabákkal a veszélyben lévő gyermekekért

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96570"><img class="image image-preview" src="/files/images/unicef.preview.jpg" border="0" width="477" height="318" /></a></span>Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány nevében 2015. november 20-án, 18 órakor jótékonysági árverésre kerül sor a Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Regina Báltermében (V. ker., Erzsébet tér 7-8.). Az árverést Virág Judit műkereskedő, művészettörténész vezeti.</p> <p> 

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány nevében 2015. november 20-án, 18 órakor jótékonysági árverésre kerül sor a Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Regina Báltermében (V. ker., Erzsébet tér 7-8.). Az árverést Virág Judit műkereskedő, művészettörténész vezeti.

 

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány nevében 2015. november 20-án, 18 órakor jótékonysági árverésre kerül sor a Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Regina Báltermében (V. ker., Erzsébet tér 7-8.). Az árverést Virág Judit műkereskedő, művészettörténész vezeti.

 

Az árverés a „Dolls for UNICEF" elnevezésű, szeptemberben indított kampány záróeseménye. Az eredeti, francia kampány után – ahol a Chanel, Louis Vuitton és Christian Dior divatház képviseltette magát -, ezúttal a magyar divatszakma tervezőinek krémje tervezett babát és hozzá a „Benned élő gyermek" névre keresztelt dizájn babaruha kollekciót.

Alkotásukkal olyan neves tervezők és márkák álltak a kampány mellé, mint Léber Barbara, Daalarna, Luan by Lucia, Je Suis Belle, USE unused, Slang Slang, Romani Design, Tomcsányi Dóri, Matyodesign, Manuéla és Manier Szalon.

 

Az eseményen meghívott vendégek licitálhatnak az egyedi és különleges alkotásokra.

A kampány és az aukció során befolyt összeget az UNICEF a veszélyben lévő gyerekek megsegítésére fordítja, többek között tiszta víz, terápiás élelmiszer, gyógyszer, oktatás és védelem formájában.

 

Szomorú tény, hogy a világban naponta 16 000 gyerek hal meg megelőzhető okok miatt. Mert nem jutnak tiszta vízhez, élelemhez, gyógyszerhez. 230 millió gyerek él fegyveres konfliktusok sújtotta területeken, tavaly pedig 30 millió menekült gyermek volt a világban. Magyarországon minden 10. gyerek érintett a bántalmazás valamilyen formájában.

 

„A különleges és egyedileg felöltöztetett dizájn babákat magyar kiválóságok, közismert és népszerű személyek „fogadták örökbe", mert egyetértenek, azonosulnak célunkkal: fontos felhívnunk a figyelmet a világ veszélyben élő gyermekeire."

Ada, Ábel Anita, Balla Eszter, Csemer Boglárka, Dobó Kata, Erdei Zsolt, Farkasházi Réka, Für Anikó, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Horgas Eszter, Liptai Claudia, Marozsán Erika, Osvárt Andrea, Ördög Nóra, Pokorny Lia, Risztov Éva, Sebestyén Balázs, Tenki Réka, Trokán Nóra, Udvaros Dorottya és Vajna Tímea.

 

Az alapítvány egy kisfilmmel mutatta be a tervezőket és a részt vevő hírességeket. Ezt követően a jelenlévők közösen felolvastak egy hitvallást, amely a gyermekek, és különösen a veszélyben élő gyermekek jogait fogalmazta meg, majd aláírásukkal látták el az alábbi nyilatkozatot.

 

„Mi, az UNICEF munkatársai, és mindannyian, akik a kampány mellé álltunk, teszünk azért, hogy egyetlen gyerek se haljon meg megelőzhető okok miatt.

Minden gyerek megkapja a védőoltásokat és hozzáférjen a tiszta ivóvízhez.

Egyetlen gyerek se éhezzen.

Minden gyerek iskolába járhasson, kibontakoztathassa képességeit, és egy gyerek se maradjon ki az iskolából amiatt, mert dolgozni kényszerül.

Minden háborús övezetben élő gyermek védelmet kapjon.

Egyetlen gyereket se bántalmazzanak, és egyetlen gyerek sebezhetőségével se éljenek vissza.

Senkit se érjen hátrány neme, származása, bőrszíne, vallása, véleménye, fogyatékossága miatt.

Egyetlen lányt se kényszerítsenek gyerekként házasságra, és egyetlen fiúgyermeknek se kelljen katonának állnia.

Egyetlen gyereknek se kelljen elhagyni otthonát háború vagy üldöztetés miatt, és egyetlen gyereknek se kelljen félelemben élnie.

Természeti katasztrófák esetén a gyermekek védelme legyen a legfontosabb.

Minden gyerek megismerje a jogait.

Mi, felnőttek meghalljuk a gyerekek hangját.

 

Hisszük, hogy

Minden gyereknek joga van az élethez és fejlődéshez

Minden gyereknek joga van az erőszakmentes gyerekkorhoz

Minden gyereknek egyenlő esélyeket kell biztosítani

Minden gyerek különleges védelemre jogosult

A gyerekkor egyszeri és megismételhetetlen."

 

http://unicef.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.