Két kísérőprogramra is várják ezen a héten az érdeklődőket. Csütörtök délután a K.U.T.A.Cs. (Kivezető Utak Tapasztalatain Alapuló Csoport) és a VirágJudit Galeri mutatja be különleges projektjét a Zöld Kakas Líceumban, vasárnap Beke László tart tárlatvezetést és előadást Hugo Ballról.

 

Két kísérőprogramra is várják ezen a héten az érdeklődőket. Csütörtök délután a K.U.T.A.Cs. (Kivezető Utak Tapasztalatain Alapuló Csoport) és a VirágJudit Galeri mutatja be különleges projektjét a Zöld Kakas Líceumban, vasárnap Beke László tart tárlatvezetést és előadást Hugo Ballról.

 

2017. január 12. (csütörtök) 16-18 óra

Zöld Kakas Líceum

1091 Budapest, Hurok u. 11.

A DLADLA100 No.3 kapcsolódó programján a DACDAC KORSZAK-ot mutatják be.

A DACDAC KORSZAKról:

„A Zöld Kakas Líceum egy iskola olyan gyerekek számára, akik a hagyományos oktatási intézményeket nem tudják elviselni és azok sem viselik el őket.

Már hatévesen a társadalommal dacolnak.

Tavaly általános iskolás osztály is indult egy szem gyerekkel, nyolc-tíz szem nemtanárral. Órákat nem tartunk, csak töltünk, mint „normálisan".

Az előző helyeken ők voltak a lázadók, de egy olyan iskolában, amely maga is lázadó, ez egy kicsit nehezebb.

Mi azon vagyunk, hogy mindenkit meggyőzzünk arról, hogy mindig van mi ellen lázadni. Ha a tanárokon túl vagyunk, jöhetnek a tanok.

Idén három gyerek van és két terem. A kisebbik mára egy mindig teljesen sötét meditációs tan(k)teremmé alakult. Ebben a (tan)anyagtalan térben szoktunk töprengeni, gyertyafényben rajzolni-tervezni, stroboszkópfényben mozgolódni, vagy a teljes sötétben lenyugodni, filozofálni. Újabban itt is ebédelünk."

Péntekenként alkotónap van, ilyenkor több külsős, kisiskolás korú gyerek is bekapcsolódhat az iskola életébe. Ideális unschooling szituáció ez, ahol a „nevelők" azzal foglalatoskodnak, amit egy lakatlan iskolában is matatnának a legmélyebb késztetésük előtt hódolva. Van, aki elektronikus kütyüket épít; van, aki animációs technikákkal kísérletezik; mások zenélnek; főznek; masszírozzák egymást. A gyerekek meg áramlanak ide-oda, és belekóstolnak mindenbe, ami épp megragadja vagy leköti őket.

K.U.T.A.Cs. & VirágJudit Galeri

Tárlatvezetők:

BOGYÓ Virág

FISCHER Judit

MÉCS Miklós

VÁNDOR Csaba

A tárlatvezetés magyar nyelvű és ingyenes.

https://www.facebook.com/events/252595418503078

 

2017. január 15. (vasárnap) 16-19 óra

DLADLA100 No.4 – Beke László tárlatvezetése és előadása Hugo Ballról

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay Terem és Vetítő

1072 Budapest, Andrássy út 69.

A DLADLA100 No.4 kapcsolódó programján BEKE László művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára, a Dadaizmus antológia (Balassi Kiadó, 1998) szerkesztője tart előadást a különleges életpályát befutó Hugo Ballról, a dadaista mozgalom egyik alapítójáról.

Az előadást követően Beke László vezetésével bejárják a DLADLA100 kiállítást is.

Kiállító művészek, akik jelen lesznek:

KICSINY Balázs

KOLLER Margit

SZEGEDY-MASZÁK Zoltán

SZTRUHÁR Zsuzsa

Az előadás és a tárlatvezetés magyar nyelvű.

A programon a kiállításra érvényes belépőjeggyel vehetnek részt az érdeklődők.

https://www.facebook.com/events/1708736849438750

 

A DLADLA100 kiállítás megtekinthető 2017. január 31-ig minden nap 10-18 óra között a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Termében (1062 Budapest, Andrássy út 69.).

2017. január 14-én, szombaton a kiállítás technikai okok miatt zárva tart.

 

(A mellékelt fotón:

K.U.T.A.Cs. (Kivezető Utak Tapasztalatain Alapuló Csoport; MÉCS Miklós & VÁNDOR Csaba) és a VirágJudit Galeri (BOGYÓ Virág & FISCHER Judit): Dacdac-korszak

installáció – fotók, videók, tárgyak, szövegek 2016

Fotó: Simon Zsuzsanna © MKE)

 

https://www.facebook.com/events/382044118801393

http://www.mke.hu/dladla100/index.html

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük