Több mint 160 előadó mellett izgalmas programokkal, hangsúlyos látványelemekkel, számtalan játékkal és minden eddiginél fejlettebb infrastruktúrával várja az érdeklődőket az idei EFOTT.

 

Több mint 160 előadó mellett izgalmas programokkal, hangsúlyos látványelemekkel, számtalan játékkal és minden eddiginél fejlettebb infrastruktúrával várja az érdeklődőket az idei EFOTT.

 

A Miskolc-Egyetemvárosban rendezett sajtótájékoztatón az ehhez kapcsolódó érdekességek mellett a fesztivál egyik idei különlegességével a nemzetközi szinten egyedülálló találmánnyal a TeqBall elnevezésű játékkal is megismerkedhettek a résztvevők.

A Tankcsapda, a Zanzibar, Curtis, valamint ismert focisták mérték össze tudásukat az EFOTT mini-bajnokságán, ahol a legújabb lábtengó-pálya, a TeqBall bemutatkozott.

 

„Focistaként sem egyszerű helytállni az asztalnál, minket is próbára tett, de bele lehet jönni." – mondta Bacsa Patrik, aki csapattársával, Eperjesi Gáborral még a sajtótájékoztatót követően is lelkesen bűvölte az egyedülálló installációt. –  „Reméljük, hogy egy kis efottozást is be tudunk majd szorítani két meccs közé, mert nagyon jó programok várhatóak júliusban. Zenében ráadásul mindenevő vagyok, a Tankcsapdától az elektronikus zenéig jöhet bármi." – tette hozzá a DVTK fiatal játékosa.

 

Curtis ezúttal focista barátjával egy csapatban pörgette a labdát, az EFOTT-on pedig talán Majkával is megmérkőzik majd.

„Én sosem voltam túl erős technikázásban, inkább a gyorsaságomat használtam ki. Ez viszont abszolút technikai sport, így a játék során jól kiegészített a Badalik Szabi barátom, a Strandfoci Válogatott tagja." – kezdte az Újpest egykori játékosa. – „Júliusban már Majkával térek vissza a helyszínre, ahol a hatalmas élő buli mellett talán lábtengóban is kihívom majd. Mindenesetre a fesztivál többi napjára is maradok lazulni, a Tankcsapdát például nagyon várom." – folytatta Curtis.

 

A Zanzibar énekesnője a srácokat megszégyenítően állt helyt a bajnokságon. A banda ráadásul a legnagyobb hallgatói buli nyitónapján a Tankcsapda előtt lép majd színpadra.

„Nehéz játék, komoly technikát igényel, de héliumos léggömbbel amatőröknek is ajánlom." – mondta viccelődve Terecskei Rita, aki a zenekar gitárosával, Steklács Mikivel vette az akadályokat Curtisék párosa ellen. – „Örülök, hogy idén Miskolctapolcán az EFOTT első fellépői lehetünk." – tette hozzá Rita.

 

Az eseményen a fesztivál igazgatója, Maszlavér Gábor is elárult néhány technikai részletet.

„Ahogy a korábbi években, idén sem maradnak sportprogramok nélkül a fesztiválozóink. A számtalan lehetőség mellett a Telekom jóvoltából bemutatkozik egy forradalmi sporteszköz is, a TeqBall. A sportág alapja a foci, elengedhetetlen eleme a hajlított asztal. Fejleszti a technikai tudást, a koncentrációs készséget és az állóképességet. Magyar feltalálók állnak a fejlesztés hátterében, akikhez olyan világsztár csatlakozott, mint az FC Barcelona és a Chelsea F.C. egykori Bajnokok Ligáját nyert edzője, Henk ten Cate." – avatott be a részletekbe Maszlavér Gábor, az EFOTT fesztiváligazgatója, aki az új játék mellett a fesztivál területének felépítéséről, infrastruktúrájáról és további programlehetőségekről is szót ejtett. – „Az EFOTT sajátossága, hogy minden évben új helyszínen várja a fiatalokat és az adott környezethez igazítva szinte a semmiből épít fel a stáb egy olyan program-központot, ami a fesztiválozók nappali és esti kikapcsolódását szolgálja. Itt az Egyetemvárosban tizenhat hektáros területet varázsol újjá az EFOTT közel ezerkétszáz fős stábja. Nagyjából tíz kilométer kábelt és három kilométer kerítést használunk fel, a nyolc zenei színpad mellett pedig további programhelyszínek is várják a fiatalokat. Mondhatni, egy kisváros költözik ide a miskolci Egyetemvárosba."

 

A sajtóeseményen Miskolc város polgármestere, Dr. Kriza Ákos, valamint a Miskolci Egyetem rektora, Professzor Dr. Torma András is felszólalt.

„Fontos számunkra, hogy az egyetem a tudományok mellett a szórakoztató programoknak is teret adjon. Már a kezdetekkor is örömmel fogadtam a pályázat ötletét, most pedig lelkesen készülünk a júliusra." – mondta az Miskolci Egyetem rektora.

 

Légy Te is/Legyen Ön is az elsők között, akik július 15 és 20. között Miskolctapolcán szintén kipróbálhatják a futball-sport legújabb vívmányát!

 

EFOTT 2014

Miskolctapolca – Csak szabadon…

 

http://www.efott.hu/

https://www.facebook.com/efott

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük