Az orvosi wellness különböző területeivel foglalkozó szakemberek találkoznak április 16-17-én Budapesten, a Benczúr Hotelben.

 

Az orvosi wellness különböző területeivel foglalkozó szakemberek találkoznak április 16-17-én Budapesten, a Benczúr Hotelben.

 

A Magyar Egészségszegmensek című tanulmány szerint Magyarországon négy csoportba sorolható a 15 évnél idősebb lakosság a saját egészségéhez fűződő viszonya szerint. Közel negyedük (24%) tekinthető a hagyományos értelemben egészségtudatosnak, akik sok erőfeszítést tesznek egészségük megőrzése érdekében. Tizenöt százalék az egészségközpontú viselkedést divatként követik és teszik mindennapjaik fontos részévé. 33 százalék sokkal többet tud az egészséges életvitelről, mint amennyit meg is valósít a mindennapokban. Időről időre akár el is határozzák, hogy többet tesznek az egészségükért, azonban a legtöbbször valami mégis megakadályozza őket ebben. 28 százalék passzív az egészségért tett erőfeszítések tekintetében.

 

A wellness felölel minden olyan tevékenységet, szolgáltatást, amelyek az életminőség, a fizikum és a közérzet fejlesztését, fejlődését szolgálják. Egyszerre életstílus és életfilozófia, alapelve, hogy az egészség több mint a betegség hiánya. Középpontjában a test és a lélek harmóniája, a kiegyensúlyozottság, a magabiztosság, és a pozitív közérzet áll. A medical wellness emellett a legújabb trendek egyike az egészségturizmusban, kombinálja az egészséges életmód módszereit olyan gyógyászati tevékenységekkel, amelyeknek kulcsfontosságú eleme az orvosi tudás és felügyelet.

 

A rendezvény célja, hogy bemutassa, az eddig különálló iparágak hogyan kapcsolódnak össze (pl. egészség és turizmus) a gyógyuláson felül megjelenő új igényeknek és elvárásoknak (testi-lelki egyensúly, jó/l/lét, boldogság, aktivitás stb.) való megfelelés érdekében, a szereplői milyen szolgáltatásokat tudnak nyújtani ennek érdekében, s mit tehetnek azért, hogy az egészségpiac minél nagyobb területet hódítson el a betegségpiactól. A szervezők egyfelől a (wellness)szállodák, (gyógy)fürdők, szanatóriumok (stb.) menedzsereit, az itt dolgozó egészségügyi szakembereket várják, másfelől pedig az ezen intézményekben alkalmazott és alkalmazható eljárásokkal elméleti és gyakorlati szinten foglalkozó orvosokat, nem megfeledkezve a komplementer medicina képviselőiről sem.

 

A rendezvény fővédnökei Dr. Babai László elnök (Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetsége), Prof. Dr. Géher Pál elnök (Magyar Balneológiai Egyesület), Dr. Kovács János elnök (Magánorvosok Országos Szövetsége, Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesülete), Prof. Dr. Székács Béla elnök (Magyar Gerontológiai és Geriátriai Társaság) és Dr. Taraczközi István elnök (Magyar Természetgyógyászok Szövetsége).

 

Dr. Várhelyi Tamás, az Eszterházy Károly Főiskola innovációs igazgatójának Az orvosi turizmus nemzetközi rendszere címmel elhangzó nyitóelőadását követően a két nap alatt még 28 előadás hangzik el a legkülönbözőbb témákban.

 

A konferenciát az Egészségügy + Üzlet portál (www.euuzlet.hu) rendezi.

 

Fő témák: Idegenforgalom – egészség- és gyógyturizmus – wellness mozgalom; A wellness elemei (selfness, mindness, fitness); A medical wellness lehetőségei a szállodákban, fürdőkben, gyógyüdülőkben és szanatóriumokban; Az állapotfelmérés és a diagnosztikai kivizsgálás lehetőségei a turisztikai szolgáltatás helyszínén; Mit ajánljunk a néhány órára, 1-2 napra vagy egy egész turnusra érkező vendégnek?; Személyre szabott tanácsadás, -kezelés és -gyógyítás, életmódváltás; Gyógyítás állatokkal, növényekkel, sóval, levegővel, vízzel, gázzal, mágnesterápiával (stb.); Az immunrendszer erősítése, étkezés, étrendkiegészítés, savasítás/lúgosítás; Sport, mozgás, rekreáció – az otthontól távol is; Fitness és egészségfejlesztés; Szépészet, kozmetológia, szaunázás, szoláriumozás és lelki egészség; Egyéb témák, "legjobb gyakorlat"

 

 

http://www.euuzlet.hu/wellness

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük