Fűszeres kukorica fasírtFűszeres kukorica fasírtBaráti társaságok ülnek össze, hogy akár éjszakába nyúlóan is szurkoljanak a kedvenc foci csapatnak. Ilyenkor előkerülnek a jó előre behűtött sörök, és hihetetlen mennyiségű nassolnivaló is elfogy, a focit kevésbé kedvelő hölgyeknek nem kevés fejtörést okoz, hogy ilyenkor mi kerüljön az asztalra.

 

Fűszeres kukorica fasírtFűszeres kukorica fasírtBaráti társaságok ülnek össze, hogy akár éjszakába nyúlóan is szurkoljanak a kedvenc foci csapatnak. Ilyenkor előkerülnek a jó előre behűtött sörök, és hihetetlen mennyiségű nassolnivaló is elfogy, a focit kevésbé kedvelő hölgyeknek nem kevés fejtörést okoz, hogy ilyenkor mi kerüljön az asztalra.

 

Nem mindegy ugyanis, hogy meccs közben mit esznek a foci rajongók.

A Bonduelle összegyűjtött olyan egészséges finomságokat, amelyek feldobják a hangulatot, és akár maguk a férfiak is könnyen elkészíthetnek.

 

A mexikói gorgonzolás kosárkák alig 15 perc alatt elkészíthetők, a barátok körében garantált velük a siker, ahogy a különböző fűszerezésű humusz variációkkal is.

 

Mexikói gorgonzolás kosárkák

Hozzávalók:

– 1-2 alma

– 1 lilahagyma

– 10 dkg gorgonzola

– 2 tojássárgája

– 20 dkg natúr krémsajt

– ½ marék pucolt dió

– 1 csom. mini mozzarella

– 3 lap tortilla 

Elkészítés

Felkockázzuk az almát és a lilahagymát, majd egy villa segítségével összetörjük a gorgonzolát és elkeverjük a krémsajttal, az apróra tört dióbéllel és a tojássárgájával. Egy tálba öntjük a Mexico Mix tartalmát és az üres dobozunkkal köröket szaggatunk a tortilla felületéből. Az így kapott korongokat a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük, és két kanál segítségével finoman belerétegezzük a tölteléket. Először a sajtost, utána a Bonduelle Mexico Mixet és ismét a sajtos keveréket, majd mindegyik tetejére 1-1 mini mozzarellát rakunk. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük, 140 °C-on.

Eközben elkészítjük a salátaköretet. A mandarinokat éles késsel megpucoljuk és a hártyák között óvatosan kifilézzük a tiszta mandarinhúst. A maradék tortilla darabokat apróbb elemekre vágjuk és forró serpenyőben lepirítjuk őket. Az így kapott ropogós tésztatöretet és a lédús gyümölcsgerezdeket a vegyes zöldsalátára szórjuk, mindezt a forró kosárkák mellé tálalva.

A kosárkák hidegen is tökéletesek

https://www.youtube.com/watch?v=NusFRteTfmc

https://www.youtube.com/watch?v=FVseKLwUJ6s

http://www.bonduelle.hu/recept/kulonbozo_fuszerezesu_humuszvariaciok-215

 

A babos pogácsa elkészítése kicsit időigényes, de megéri, mert igazán különleges, laktatós finomság, minden bizonnyal repetázni fognak belőle a barátok.

https://www.youtube.com/watch?v=ClSrJ5ovIc4

 

A babnál maradva ajánljuk még: aranchini mexikói módra, http://www.bonduelle.hu/recept/aranchini_mexikoi_modra-228

és a szószos babos töltött paprikát:

http://www.bonduelle.hu/recept/szoszos_babos_toltott_paprika-197

 

A csicseriborsós, a duplán kukoricás lepény tejföllel, vagy a fűszeres kukorica fasírt ízletes meccs-kísérő a nap bármelyik szakában.

http://www.bonduelle.hu/recept/fuszeres_kukoricafasirt_-170

http://www.bonduelle.hu/recept/duplan_kukoricas_lepeny_zoldfuszeres_tejfollel-190

http://www.bonduelle.hu/recept/csicseriborso_lepeny-231

 

A kukorica konzervből ugyanakkor húsgombóc, fűszeres krém is készíthető, előbbit paradicsom szósszal vagy tejföllel, utóbbit zöldség rudakkal javasoljuk tálalni.

http://www.bonduelle.hu/recept/fuszeres_kukoricakrem-172

http://www.bonduelle.hu/recept/kukoricas_husgomboc-160

 

A kiadós chilis kukoricás húsos pitét inkább meccs utánra ajánljuk, fogyasztása után újult erővel, még jobb hangulatban folytatódhat a szurkolás.

http://www.bonduelle.hu/recept/chilis_kukoricas_husos_pite-206

https://www.youtube.com/watch?v=u6DpoJyc2cY

 

De ha nincs idő egy-egy finomság elkészítésére, akkor csak kapjunk elő a hűtőből, vagy a kamrából a polcról egy konzervet, és már kezdődhet is a szurkolás. A válogatott alapanyagokból készült, tartósítószer-mentes, kiváló minőségű Bonduelle konzervek ugyanis önmagukban is fogyaszthatók, ízletes csemegék. A szószos babok például 5 különböző ízben elérhetők, hidegen, vagy melegítve, vagy akár csak úgy, egyenesen a konzervből kanalazva is finomak!

 

 

http://www.bonduelle.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük