Az amerikai kontinens legnagyobb orvostechnikai vásárán 2012. augusztus 8. és 10. között Miamiban nyolc magyarországi kiállító képviseltette magát a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) segítségével.

Az amerikai kontinens legnagyobb orvostechnikai vásárán 2012. augusztus 8. és 10. között Miamiban nyolc magyarországi kiállító képviseltette magát a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) segítségével.

A világ legdinamikusabban bővülő szektorának, az egészségiparnak a hagyományos FIME (Florida International Medical Expo) a legnagyobb piaci megjelenése. Idén több mint 1250 kiállító mutatkozott be, az évről évre bővülő látogatói szám idén meghaladta a 44 ezret. A hétvégén zárult nemzetközi seregszemle kitűnő bemutatkozási lehetőség a magyar cégek számára, hogy USA-n kívül a dél-amerikai országokban is üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki. Az aktív piaci jelenlét fontos magyar érdek, hisz a világpiacon az egészségipari szektor megközelítőleg 45%-át az Egyesült Államok adja.

 

Magyarország figyelemre méltó tradíciókkal rendelkezik az orvosi műszergyártás területén, a külpiacok jelentőségét pedig az is mutatja, hogy több mint 150 exportőrt tartunk nyilván. A népesség öregedése, valamint a piacok bővülése miatt folyamatosan növekszik a kereslet az ágazat termékei iránt. Az orvostechnikai eszközgyártás iparága Magyarországon is dinamikusan fejlődik. Az itthoni vállalatok többsége KKV-ként működik, tulajdonosi szerkezetükben túlnyomóan magyar magánszemélyeket és vállalatokat találunk, ráadásul nem kizárólag Budapest-orientált ágazatról van szó: számos vidéki városban – többek között Debrecenben vagy Egerben – folyik a termelés.

 

A folyamatos fejlődéshez elengedhetetlen a külpiaci kapcsolatok bővítése, amely a Magyar Külgazdasági Hivatalnak (HITA) is meghatározó feladata. Nem véletlen, hogy a szektor egyik legnagyobb kiállításán, a HITA standján hat magyar vállalat – a Labtech Kft., a Celitron Kft., a MEDICOR Elektronika  Zrt., a Medimetal Kft., a Tensiomed Kft., valamint az Ultragél Kft. – kapott bemutatkozási lehetőséget. Ezen kívül önállóan képviseltette magát a magyar és amerikai vállalattal is rendelkező Control-X Medical Kft. Az eseményre a HITA megjelentette angol nyelvű, ágazati kiadványát, amelyben a hazai orvostechnikai exportőröket mutatta be.

A rendezvény a visszajelzések szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket: a kiállítók az amerikai exportlehetőségek bővülését várják.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük