A Badacsonyi borvidék ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be az impozáns budapesti New York Palotában március 26-án.

 

A Badacsonyi borvidék ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be az impozáns budapesti New York Palotában március 26-án.

 

Az eseményen – amelynek fókuszában a könnyed, illatos fehérborok lesznek – a badacsonyi borászok személyesen töltik boraikat szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba – tájékoztatott Vízkelety Dóra front office manager.

„Nemcsak a borkedvelő közönség, hanem borászaink üzleti partnerei is kifejezetten várják ezt a tavaszi találkozást, amely kiváló alkalom a pincészetek újdonságainak megismerésére" – mondta Békássy János elnök a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a badacsonyi borászok aktív közreműködésével rendezik meg az összborvidéki bemutatkozást.

 

A múlt évben a rendezvény kiemelt fajtája a "Badacsonyi Szürkebarát"volt és bemutatkozott a "Kéknyelű", az őshonos badacsonyi szőlőfajta is. (lásd: http://euroastra.hu/node/69308)

 

2015-ös tematika: Illatos Badacsony

A borászok minden évben külön tematikával készülnek: az idei rendezvény fókuszában a könnyed, illatos fehérborok lesznek. Az egységesen magas minőségre idén is nagyon odafigyelnek a badacsonyiak: egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti a borokat, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak. A rendezvénynek immáron negyedik éve a borvidék támogatója, a legendás New York Kávéház ad otthont.

 

A kóstolót megelőzően a szakmai partnereket várják majd, – az illatos fajtákról szóló szakmai előadással és meglepetés vendégekkel – ezt követően pedig minden borkedvelő részt vehet az exkluzív kóstolón, mindössze 4.900 forintért. A helyszínen már csak korlátozott számban lehet belépőt venni, 5.900 Ft-os áron.

 

2015. március 26. (csütörtök)

New York-palota (Budapest, Erzsébet krt. 9-11.)

14:00-től 16:00-ig – szakmai meghívottak kóstolója

16:00-tól 20:30-ig – sétálókóstoló a nagyközönség részére

 

www.kostolo.badacsony.com

https://www.facebook.com/events/1548858152064765

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük