Gazdasági fejlődés csak ott lehetséges, ahol gyors internet van. Nagy sebességű adatátvitel nélkül pedig ma már szinte lehetetlen boldogulnia a legtöbb tudás alapú gazdasági szereplőnek. A kérdés kapcsán rendez konferenciát május 19-én Kerepestarcsán a PannonCom-Kábel, a Metalcom és a HP Enterprise az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) együttműködésével.

Gazdasági fejlődés csak ott lehetséges, ahol gyors internet van. Nagy sebességű adatátvitel nélkül pedig ma már szinte lehetetlen boldogulnia a legtöbb tudás alapú gazdasági szereplőnek. A kérdés kapcsán rendez konferenciát május 19-én Kerepestarcsán a PannonCom-Kábel, a Metalcom és a HP Enterprise az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) együttműködésével.

Az „Együtt a szélessávért" címmel megrendezett eseményen a kormányzat, szolgáltatók, beruházók, kivitelezők, tervezők, eszközbeszállítók és projektmenedzsmentek vitatják meg a Szupergyors Internet Projekt legfontosabb beruházási és kivitelezési kérdéseit. A rendezvény célja, hogy bemutassa azt az összesen csaknem 100 milliárd Ft támogatást megmozgató projektet, mely lehetővé teszi, hogy az ország területén belül mindenhol elérhető legyen a szélessávú internet, illetve megismertesse a résztvevőkkel a sikeresen lezárult lengyel projekt tapasztalatait és tanulságait.

 

Május 19-én Kerepestarcsán rendezik meg az „Együtt a szélessávért" konferenciát, melyen a kormányzat, a szolgáltatók, a beruházók, a kivitelezők, a tervezők, az eszközbeszállítók és a projektmenedzsmentek vitatják meg a szélessávú internet minél szélesebb körben történő kiépítését megcélzó GINOP 3.4.1. és GINOP 8.2.1. pályázatokkal meghirdetett Szupergyors Internet Projekt beruházás legfontosabb kérdéseit. A PannonCom-Kábel, a Metalcom és a HP Enterprise által szervezett konferencia média együttműködő partnere az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér), dr. Kopiás Bence, az Infotér elnökségi tagja moderátori szerepet tölt be a rendezvényen.

 

Az „Együtt a szélessávért" konferencia fókuszában többek között annak megvitatása áll, hogy elérhető-e megfelelő és elegendő mennyiségű projektmenedzsmenti, tervezői és kivitelezői kapacitás, valamint, hogy melyek a legmegfelelőbb technológiai eszközök és berendezések. Az előadók prezentációi által a konferencia résztvevői részleteiben is megismerkedhetnek a már lezárult lengyel szélessávú beruházással is, mely így hasznos információkkal tud hozzájárulni a magyar sikerhez.

 

A Szupergyors Internet Projekt keretében hamarosan megkezdhetik a cégek az uniós forrás felhasználásával a beruházásokat, így rövid időn belül ténylegesen elkezdődhet a Digitális Nemzetfejlesztési Program illetve a Digitális Jólét Program infrastrukturális beruházási szakasza. Az „Együtt a szélessávért konferencia" célja, hogy segítse a program sikeres megvalósítását, mely jelenlegi státuszát Debreceni Győző, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium projektvezetője fogja ismertetni előadásában.

 

Az ingyenes konferencia időpontja: 2016. május 19. 9:00 – 17:00. Helyszíne: Royal Station, 2144 Kerepes, Szabadság út 102. További információk és regisztráció a http://www.szelessav.com weboldalon.

A 2007-ben alapított Infotér Egyesület célja, hogy szakmai kutató, tájékoztató, ismeretterjesztő munkájával hozzájáruljon a magyar információs társadalom fejlődéséhez. Ennek érdekében az Egyesület az ország információs és tudásalapú fejlődésével, fejlesztésével kapcsolatban kutatási és tájékoztatási feladatokat lát el, a közszférában megvalósuló informatikai fejlesztéseket véleményezi, valamint módszertani ajánlásokat fogalmaz meg. Az Infotér Egyesület 100%-os tulajdonában lévő Infotér Nonprofit Kft. szakmai konferenciák szervezésével biztosít országos ismeretségű fórumot a közszférában megvalósuló informatikai innovációs eredmények széleskörű megismerhetősége érdekében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük