2022.05.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egy kis kendő nagy útja – Betekintés a MEWA törlőkendő-rendszerébe

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/98117"><img class="image image-preview" src="/files/images/kendő.preview.jpg" border="0" width="476" height="316" /></a></span>Elsőre nem tűnik izgalmas témának egy törlőkendő. A lényeg, hogy mindig kéznél legyen, és a felhasználónak lehetőleg ne keljen foglalkoznia a beszerzéssel vagy ártalmatlanítással. Ez azonban csak teljes körű szolgáltatás igénybevételével érhető el. <p> 

Elsőre nem tűnik izgalmas témának egy törlőkendő. A lényeg, hogy mindig kéznél legyen, és a felhasználónak lehetőleg ne keljen foglalkoznia a beszerzéssel vagy ártalmatlanítással. Ez azonban csak teljes körű szolgáltatás igénybevételével érhető el.

 

Elsőre nem tűnik izgalmas témának egy törlőkendő. A lényeg, hogy mindig kéznél legyen, és a felhasználónak lehetőleg ne keljen foglalkoznia a beszerzéssel vagy ártalmatlanítással. Ez azonban csak teljes körű szolgáltatás igénybevételével érhető el.

 

A német MEWA több mint száz évvel ezelőtt kifejlesztette a tökéletes megoldást: többször felhasználható törlőkendői köré komplett szolgáltatási rendszert épített, amely ma már Magyarországon is egyre népszerűbb.

 

A MEWA vállalatok számára kínál törlőkendő-szolgáltatást, logisztikai megoldással kiegészítve. A vállalat saját gépjárműflottájával az előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket, az azok tárolására szolgáló, saját fejlesztésű biztonsági konténerekkel (SaCon) együtt. Ezt követően a MEWA mosóüzemeibe kerülnek, ahonnan mosás, szárítás, illetve az elhasználódott kendők cseréje után a praktikus, gördíthető biztonsági konténerekben visszakerülnek az ügyfelekhez. 

 

A MEWA újrahasználható törlőkendőit a saját fejlesztésű, innovatív technikának köszönhetően környezetkímélő módon mossák ki: ügyelnek a víztakarékos mosási eljárásra, a törlőkendőkből kinyert olajat és zsírokat energiatermelésre használják, a veszélyes anyagokat megfelelő módon ártalmatlanítják. Az automatizált folyamatot követően a kendők végső ellenőrzését a dolgozók végzik, így gondoskodva arról, hogy minden ügyfél a megrendelt mennyiségű és kifogástalan minőségű törlőkendőt kapja meg. Az eljárás végén a tisztított textíliák ismét a biztonsági konténerekbe kerülnek, és újra útnak indulnak a MEWA ügyfeleihez.

 

A MEWA négy különböző kendőtípust kínál ügyfeleinek:

 

MEWATEX – robosztus kendő minden felhasználási célra,

MEWATEX PLUS – erős törlőkendő a kényes felületekhez,

MEWATEX ULTRA – puha törlőkendő a legérzékenyebb felületek számára,

MEWA PROTEX – gyakorlatilag szöszmentes kendő a rendkívül kíméletes tisztításhoz.

 

A választék széles: minden vállalat az üzemi igényeihez legalkalmasabb kendőtípust kapja meg, az általános törlőkendőtől – amelyek a legdurvább szennyeződéseket is eltávolítják – a kényes felületek ragyogását biztosító kendőig.

 

www.mewa.hu/torlokendok-vilaga

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.