2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egy városka, ahol a gyermekeké a főszerep

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79924"><img class="image image-_original" src="/files/images/miniP%20(1).jpg" border="0" width="454" height="206" /></a></span>Biztosan sokan emlékeznek még arra, amikor az iskolában Bolondok napján egy kis időre a gyerekek átvehették az irányítást a felnőttektől, és a „fordított napon" belebújhattak a tanárok, sőt, az iskolaigazgató szerepébe. A Nyugati téren található kreatív gyerekvárosban minden nap ilyen.</p> <p> 

Biztosan sokan emlékeznek még arra, amikor az iskolában Bolondok napján egy kis időre a gyerekek átvehették az irányítást a felnőttektől, és a „fordított napon" belebújhattak a tanárok, sőt, az iskolaigazgató szerepébe. A Nyugati téren található kreatív gyerekvárosban minden nap ilyen.

 

Biztosan sokan emlékeznek még arra, amikor az iskolában Bolondok napján egy kis időre a gyerekek átvehették az irányítást a felnőttektől, és a „fordított napon" belebújhattak a tanárok, sőt, az iskolaigazgató szerepébe. A Nyugati téren található kreatív gyerekvárosban minden nap ilyen.

 

A MiniPolisz egy egyedülálló interaktív kiállítás gyermekek számára – folyamatosan megújuló helyszínekkel a főváros szívében. A kicsik egy teljes mértékben az ő méreteiknek megfelelően felépített városban belebújhatnak a felnőttek bőrébe, kipróbálhatják magukat a nagyok áhított világában, így olyan tevékenységekben is részt vehetnek, amelyektől többnyire tiltva vannak.

 

A MiniPoliszban feje tetejére áll a világ, így lehet a gyerekekből néhány órára eladó, pénztáros, orvos, autószerelő, szakács vagy hírmondó, de akár szobafestőként vagy világsztárként is bizonyíthatják kreativitásukat. A kiállítás célja olyan tartalmas elfoglaltságot nyújtani a 3-12 éves korosztálynak, ahol a méretben rájuk szabott környezetben közelebbről is megismerhetik szüleik világát. A gyermekek által kedvelt szerepcserés szituációkban izgalmas kalandokat élhetnek át a MiniPoliszban. A legkisebbek (0-3 év) a részükre kialakított babaszobában szülői felügyelettel tölthetik az időt, míg nagyobb testvéreik felfedezik maguknak a világ felnőtt oldalát.

 

Kabala-kaland rajzpályázat

Bizonyára minden kisgyereknek van egy kedves kis tárgya – legyen az állat, baba vagy akár csak egy kis zsebkendőcsücsök -, amihez nagyon ragaszkodik. Vele ébred vagy épp vele alszik el, bánatában, örömében odabújik hozzá.

Most a MiniPolisz is keresi kabalafiguráját, akit minden látogató kedves ismerősként köszönthetne, amikor belép a gyerekvárosba.

 

A kabala-figura megálmodásához 3-12 éves gyermekek segítségét várják.

Festékkel, zsírkrétával vagy ceruzával, A/4-es rajzlapra készült pályamunkákkal lehet pályázni 2014. május 12-én 12 óráig.

Az eredményhirdetésre a MiniPolisz Gyermeknapon, május 25-én kerül sor a MiniPoliszban, ahol a győztes kabalafigura „életre kel" a Budapest Bábszínház segítségével, így az új „házigazda" személyesen adja majd át ajándékait a legjobbnak ítélt munkák alkotóinak.

A fődíj egy családi hétvége a Martfű Termalhotel SPA-ban.

 

Az elkészült rajzokat e-mailen vagy postai úton várják az alábbi elérhetőségekre: kabala@minipolisz.hu vagy Miniváros Kft., 1066 Budapest, Nyugati tér 1-2.

Az e-mailbe/borítékra kerüljön rá: MiniPolisz Kabalafigura pályázat.

 

www.minipolisz.hu

https://www.facebook.com/MiniPolisz

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.