A menedzselt szolgáltatás formájában nyújtott VCS (Virtual Client Services) Hyperscale Appliance költségtakarékos szemléletet honosít meg a virtuális asztali gépek világában, és gyorsítja az értékteremtést. A hardvert és szoftvert is magában foglaló, első hiperskálázható VCS különösen a kis- és középvállalkozások számára praktikus belépő a virtuális kliensszolgáltatások világába.

 

A menedzselt szolgáltatás formájában nyújtott VCS (Virtual Client Services) Hyperscale Appliance költségtakarékos szemléletet honosít meg a virtuális asztali gépek világában, és gyorsítja az értékteremtést. A hardvert és szoftvert is magában foglaló, első hiperskálázható VCS különösen a kis- és középvállalkozások számára praktikus belépő a virtuális kliensszolgáltatások világába.

 

Mivel az asztali gép és az alkalmazás is virtualizált, a szervezet adatai mindig biztonság vannak az adatközpontban.menedzselt szolgáltatás formájában nyújtott VCS (Virtual Client Services) Hyperscale Appliance bevezetésével a Fujitsu cégmérettől függetlenül, minden vállalat számára elérhetővé teszi az asztali gépes és alkalmazás-virtualizáció előnyeit. A versenyképes árú megoldás egyszerűsíti a nagy teljesítményű virtuális számítástechnika üzemeltetését. A Fujitsu VCS Hyperscale Appliance szolgáltatáscsomag tartalmazza a virtuális kliensszolgáltatások gyakorlati megvalósításához szükséges összes hardver- és szoftvereszközt, továbbá az automatizációs szakértelmet is.

 

A VCS egyszerű, skálázható és reagálókész módszert biztosít a szervezetek számára a dolgozóknak szükséges asztali gépes és alkalmazásszolgáltatások nyújtásához. A felhasználók bármilyen számítástechnikai vagy mobileszközről, bármilyen helyszínről, a világ bármely pontján rugalmasan, kényelmesen és biztonságosan hozzáférnek személyre szabott asztali gépükhöz, alkalmazásaikhoz és adatfájljaikhoz. Eközben az IT-vezetőknek sem kell aggódniuk, hiszen a biztonságos adatközpont által tárolt céges adatok soha nem másolódnak noteszgépekre, PC-kre vagy mobilkészülékekre.

 

Bár a nagyvállalatok már rég felismerték a VCS előnyeit, számos kis- és középvállalat mindeddig vonakodott a hagyományos VCS-megoldások használatától, mivel drágának és nehézkesen bevezethetőnek tartotta őket. A Fujitsu erre a problémára reagálva dolgozta ki új menedzselt szolgáltatását, amely megkönnyíti és felgyorsítja az új technológia használatba vételét. A szolgáltatás rövid időn belül bevezethető a rendszerbeállítást egyszerűsítő, automatikus szkriptekkel, amelyek feleslegessé teszik az egyedi kódok írását.

 

A Fujitsu a hagyományos VCS-filozófiára jellemzőnél költséghatékonyabb személettel dolgozta ki az új megoldást. Ez részben az Atlantis Computing Altantis USX szoftverének integrálásával érte el. Így csökkent a hardverköltség, és bővíthetőbb, hibatűrőbb, szoftveresen definiált tárolóplatform jött létre. A használatot optimalizálja, hogy a rendszer virtuális tárolókötetek formájában, bármely alkalmazás számára elérhető tárolócsoportokat (poolokat) alakít ki. Az Atlantis USX a licencköltséget is mérsékli, mivel működését a népszerű Citrix XenDesktop szoftvercsomaghoz tartozó Citrix XenServer hypervisor támogatja.

 

A Fujitsu sokéves VCS-szakértelmének hasznosítása

A Fujitsu új szolgáltatása kiaknázza a társaság sokéves szakértelmét a nagy rugalmasságot igénylő VCS-megoldások tervezése és szállítása terén. Minden egység max. 500 felhasználót támogat, és négy célgép összekapcsolásával az ügyfelek akár 2000 asztal gép támogatásához is egyszerűen és rugalmasan skálázhatják a platformot.

 

Karyn Jeffery, a Fujitsu alelnöke és globális menedzselt infrastruktúra-szolgáltatási divíziójának végfelhasználói szolgáltatásokért felelős vezetője elmondta: „A Fujitsu virtuális kliensszolgáltatási piacon szerzett kiterjedt szakértelmére támaszkodva most alacsonyabb áron biztosítjuk a kisebb szervezeteknek a Citrix XenDesktop virtualizációs technológia minden előnyét. Automatikus szkriptjeinkkel az üzembe állítást is megkönnyítjük, az értékteremtést pedig felgyorsítjuk számukra. Hogy mi a végeredmény? Az asztali gépes működést és az adatkezelést támogató, rendkívül versenyképes és biztonságos, nagyvállalati szintű VCS Hyperscale Appliance menedzselt szolgáltatás."

 

Bob Davis, az Atlantis Computing marketing vezérigazgató-helyettese hozzátette: „A VDI és a hosztolt megosztott alkalmazások egyre népszerűbbek az IT-szervezetek körében, mivel megfelelnek annak az erősödő elvárásnak, hogy bármikor, bárhonnan és bármilyen eszközről hozzá lehessen férni az adatokhoz és az alkalmazásokhoz. A Fujitsu új megoldása az Atlantis szoftveres képességeit hasznosítva optimalizálja az adattárolást, és lehetővé teszi a virtuális asztali gépek és alkalmazások számára, hogy a fizikai PC-knél gyorsabban és költséghatékonyabban működjenek, és ezáltal kifogástalan használati élményben részesítsék felhasználóikat. A Fujitsu és az Atlantis közös megoldása különösen az all-flash adattárolás terén mérsékli a költségeket. Segítségével a szervezetek megvalósíthatják a felhasználói élmény, a rugalmasság és a biztonság optimális egyensúlyát."

 

Ár és piaci bevezetés

A VCS Hyperscale Appliance már jelenleg is megrendelhető a Fujitsutól menedzselt szolgáltatás formájában. Ára konfigurációtól és országtól függően változik.

A Virtual Client Services (VCS) Hyperscale Appliance menedzselt szolgáltatási csomag tartalma:

  • Nagy teljesítményű FUJITSU PRIMERGY CX400 M1 „scale out" szerver 1-4 node-dal, 500-tól 2000-ig terjedő felhasználószám támogatására.
  • Szoftveresen definiált Atlantis USX tárolótechnológia, amely révén a vállalatok bármilyen típusú meglévő tárolót felhasználhatnak a kapacitás és a teljesítmény azonnali növelésére
  • Egyszerű rendszerkonfigurálás automatikus szkriptfolyamatokkal: így nem kell külön számítógépes kódot írni a rendszerek üzembe állításához. A folyamatot az ügyfél vagy a Fujitsu mérnökei varázslóprogram-alapú útmutatók segítségével, a helyszínen végzik.

http://www.fujitsu.com/global/services/infrastructure/end-user-services/desktop-virtualisation/index.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük