www.fogaz.huwww.fogaz.hu

A háztartások fűtéskorszerűsítését és a gázvezetékek rekonstrukciós munkálatait támogató szerződést írt alá a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatója nyolc kerületi önkormányzat képviselőjével. Új funkciót kapott a március 13-án megnyitott Kiállítóterem.

  www.fogaz.huwww.fogaz.hu

A háztartások fűtéskorszerűsítését és a gázvezetékek rekonstrukciós munkálatait támogató szerződést írt alá a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatója nyolc kerületi önkormányzat képviselőjével. Új funkciót kapott a március 13-án megnyitott Kiállítóterem.

Ünnepélyes keretek között került sor újabb egy évre a háztartások fűtéskorszerűsítési törekvéseit, és a társasházak alap-és felszálló gázvezetékei rekonstrukciós munkáit támogató szerződés aláírására.

Dr. Bakonyi Tibor a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatója bevezetőjében arra utalt, hogy  immár 125 éve élnek szimbiózisban a várossal és mindenkor elkötelezettek a színvonalas szolgáltatás és a műszaki biztonság megteremtésében. A legfontosabb az elégedett ügyfél. Az együttműködés eredeti kezdeményezője a XV. Kerület volt. Hajdú László XV. Kerületi polgármester a 2000-es évre datálta a korszerű fűtésre való átállás megteremtésére kifejtett közös munka kezdetét, azóta 500 új fogyasztót regisztrálhattak. Idén a Gázművek 15 millió vissza nem térítendő összeggel támogatja a gázvezetékek cseréjéhez kellő forrásokat, melyhez a kerület 12 millió Forinttal járul hozzá.

A szerződés kétirányú megállapodást tartalmaz, a vezeték felújítás és a fűtéskorszerűsítés támogatását. A vezetékrekonstrukciós programban jelenleg az I, III, VI, VII, VIII és XIII. kerület vesz részt. A Fővárosi Gázművek Zrt. kerületenként 5-10 milliós összeggel járul hozzá a társasházak ez irányú felújítását finanszírozó alapokhoz. A támogatásokhoz a lakóközösségek pályázat útján juthatnak hozzá. A fűtéskorszerűsítési program célja hogy támogatást nyújtson a szociálisan rászorulóknak a korszerű, földgáz alapú fűtés kiépítéséhez. A programban résztvevő kerületekben  a cég vállalja az önkormányzatok által támogatott családok számára központi fűtés rendszer /cirkó, kazán/ kiépítése esetén 250.000 Ft, egyedi fűtési rendszer /konvektor/ létesítése esetén maximum 2000.000.-Ft biztosítását.

A fővárosi közüzemi vállalatok között elsőként a Fővárosi Gázművek Zrt. idén közel 65 millió forint értékben nyújt támogatást az önkormányzatok felújítási célú alapjainak működtetéséhez.

A szerződés ünnepélyes aláírása után a vezérigazgató annak jelentőségét hangsúlyozta, hogy különböző vezetésű önkormányzatok fogtak össze a közös cél érdekében.

A VI. kerület Andrássy u. 64 alatt működő Kiállítóterem újranyitására a funkcióváltás jegyében került sor. Eddig a hétköznapi felhasználás eszközei kerültek itt bemutatásra, a jövőben azonban olyan készülékkel ismerkedhetnek meg a látogatók, melyek a legmodernebb technikát reprezentálják.

Tausz Anikó

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük