Az ORFK-OBB, a Continental Hungaria Kft. és a Magyar Autóklub közös vezetéstechnikai napot tartott autósok számára november 5-én. A szervezők célja volt felkészíteni az autósokat a biztonságos téli közlekedésre. 4 milliméteres profilmélység alatt javasolt a téli gumiabroncsok cseréje. 

 

Az ORFK-OBB, a Continental Hungaria Kft. és a Magyar Autóklub közös vezetéstechnikai napot tartott autósok számára november 5-én. A szervezők célja volt felkészíteni az autósokat a biztonságos téli közlekedésre. 4 milliméteres profilmélység alatt javasolt a téli gumiabroncsok cseréje. 

 

A téli vezetés veszélyeire és a megváltozott útviszonyokra szerette volna felhívni a magyar autósok figyelmét az ORFK-OBB, a Continental Hungaria Kft, valamint a Magyar Autóklub. Ennek érdekében téli vezetéstechnikai napot szervezett. A november 5-én megvalósult rendezvény részleteit november 4-én délelőtt, közös sajtótájékoztatón jelentették be a szervezők. 

 

Az ORFK-OBB, a Continental Hungaria Kft. és Magyar Autóklub szombaton egész napos téli vezetéstechnikai tréninget szervezett azon autósok számára, akiket ellenőrzés alá vontak a budapesti helyszíneken végrehajtott közúti ellenőrzéseken és velük szemben intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel. Az egyenruhások szerdán és csütörtökön három ponton: a Váci úton, a Mogyoródi úton, a Nagykőrösi úton ellenőrizték az autósokat. Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítottak a gumiabroncsok állapotára.

Cél a baleset-megelőzés

 „Az ellenőrzések célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az évszaknak megfelelő, optimális profilmélységgel rendelkező gumiabroncsok használatára" – jegyezte meg Kiss Csaba r. alezredes, ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály, Autópálya- felügyeleti és Balesetmegelőzési Osztály vezetője.

Hozzátette: a gumiabroncsok hatóságilag előírt minimális profilmélysége 1,6 milliméter, de a téli abroncsok esetében 4 milliméter mondható optimálisnak. Ezért az ennél kisebb profilmélységgel rendelkező téli gumiabroncsok cseréjéről időben szükséges gondoskodni. Azok az ellenőrzésen átesett autósok, akiknél mindent rendben találtak a rendőrök, ingyenes, vezetéstechnikai tréningre jogosító vouchert kaptak ajándékba.

A 20 ezer forint értékű kurzust a Magyar Autóklubnál történő előzetes regisztráció után lehet igénybe venni, szombaton. A szervezet újpesti tanpályáján megvalósult téli vezetéstechnikai napon az autósok instruktorok segítségével megtanulhatták, hogyan nyerjék vissza uralmukat a jeges, havas úton megcsúszó autó felett.

Az eseményen emellett a szervezők családi programokkal várták a regisztrált látogatókat. Az érdeklődőknek lehetőségük lvol többek között kipróbálni a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által üzemeltettet KRESZ-parkot, a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság segédmotoros szimulátorát, valamint a Katasztrófavédelem füstsátrát is, emellett egy tűzoltási gyakorlatban is részt vehettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük