2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Elérte a százezret a MinDig TV országos digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás felhasználóinak száma

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/20684"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/mindig.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.mindigtv.hu" title="www.mindigtv.hu" width="100" height="88" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.mindigtv.hu/">www.mindigtv.hu</a> </strong></span></span><p><a name="OLE_LINK2" title="OLE_LINK2"></a><a name="OLE_LINK1" title="OLE_LINK1"></a>Az értékesített DVB-T vételre alkalmas vevőeszközök száma 2010. első félévében robbanásszerűen, több mint ötszörösére emelkedett az előző év azonos időszakához képest, ezáltal már a magyar háztartások 8 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 kompatibilis vevőkészülékekkel. </p><p> 

 www.mindigtv.huwww.mindigtv.hu

Az értékesített DVB-T vételre alkalmas vevőeszközök száma 2010. első félévében robbanásszerűen, több mint ötszörösére emelkedett az előző év azonos időszakához képest, ezáltal már a magyar háztartások 8 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 kompatibilis vevőkészülékekkel.

 

 www.mindigtv.huwww.mindigtv.hu

Az értékesített DVB-T vételre alkalmas vevőeszközök száma 2010. első félévében robbanásszerűen, több mint ötszörösére emelkedett az előző év azonos időszakához képest, ezáltal már a magyar háztartások 8 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 kompatibilis vevőkészülékekkel.

 

Ezzel párhuzamosan a felhasználók számát illetően a MinDig TV szolgáltatás népszerűsége újabb mérföldkőhöz érkezett, több mint százezer háztartás használja a szolgáltatást, mely az összes földfelszíni háztartás számával összevetve több mint 12 százalékot tesz ki.

Az értékesített DVB-T MPEG-4 kompatibilis készülékek száma 2010 első félévében több mint ötszörösére emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Ebben az emelkedésben a következő tényezők játszottak szerepet: a tavaly év végi, 88%-os lefedettséget biztosító jelentős hálózatkiépítés, a szolgáltatás ismertségének jelentős emelkedése a MinDig TV kommunikációs kampányok hatására, a MinDig TV Extra szolgáltatás május végi sikeres elindítása, a Foci VB rendkívül népszerű ingyenes, HD-minőségű vételi lehetősége, az egyre bővülő MinDig TV matricás készülékválaszték, valamint a tovább csökkenő berendezésárak.

A MinDig TV szolgáltatásra történő váltás folyamatát erősíti a lapos képernyős televíziók forgalmazása, hiszen már alig lehet olyan LCD vagy plazma-televíziót kapni Magyarországon, melyben ne lenne megtalálható a MinDig TV szolgáltatás vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tuner. Ezáltal annak a nézőnek, aki DVB-T MPEG-4 tunerrel felszerelt LCD vagy plazma-televízióra cseréli régi készülékét, nem szükséges, hogy külön dekódert vásároljon a MinDig TV szolgáltatás vételéhez. Ráadásul a kábeles szolgáltatásokkal ellentétben ez a platform egyedülálló módon biztosítja a választás szabadságát a néző számára a szabadon fogható és az előfizetéses kínálat között nemcsak most, de az analóg lekapcsolást követően is.

Az Antenna Hungária a GfK Hungária Kft. havi értékesítési statisztikáit is felhasználja kimutatásainak összeállításához. A legfrissebb, június végi értékesítési adatok alapján a magyar háztartások 8 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 vevőkészülékkel (dekóderek, integrált televíziók, PCI és USB kártyák és stickek). A felhasználók számát illetően a MinDig TV szolgáltatás újabb mérföldkőhöz érkezett: a BellResearch piackutató cég számításai alapján a MinDig TV felhasználók száma meghaladta a százezret, mely az összes földfelszíni háztartás számával összevetve több mint 12 százalékot tesz ki. A földfelszíni digitális televíziós szolgáltatás ismertsége is tovább emelkedett, immáron a hazai háztartások 2/3-ában már hallottak a MinDig TV-ről.

 „Az elmúlt hónapokban fontos lépést tettünk előre a digitális átállás kapcsán. A HD minőségben, előfizetési díj nélkül elérhető Foci VB és a MinDig TV Extra szolgáltatásunk elindításával a DVB-T platform ismertsége és népszerűsége tovább emelkedett. Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy a nézők kifejezetten kedvezően fogadták a MinDig TV Extra szolgáltatás elindítását, néhány hét alatt több ezren fizettek elő erre a kiegészítő szolgáltatásra. A DVB-T platformon már 17 televízió – köztük 3 HD minőségben – és 4 rádiócsatorna érhető el, reális alternatívát kínálva más sokcsatornás televíziós szolgáltatással szemben. Tovább kívánjuk bővíteni a szabadon elérhető és a fizetős csatornák körét a közeljövőben, a digitális földfelszíni televíziós hálózat jelentős bővítésével pedig az év végére a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatások immáron a lakosság 95 százaléka számára elérhetőek lesznek, a fővárosban és az aprófalvakban egyaránt" – hangsúlyozta Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.