2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Elindult a visszaszámlálás!

5 perc olvasás
<p class="MsoNormal" align="left"><span class="inline inline-left"><a href="/node/51374"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/YX4V7096.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> Bő egy hét múlva elstartol az első Magyarországon megrendezett katamarán világbajnokság mezőnye.<span>Groupama Garancia F18 Katamarán Világbajnokság2011. július 1-8. Balatonfüreden.</span>

yx4v7096.thumbnail Bő egy hét múlva elstartol az első Magyarországon megrendezett katamarán világbajnokság mezőnye.Groupama Garancia F18 Katamarán Világbajnokság2011. július 1-8. Balatonfüreden.

yx4v7096.thumbnail Bő egy hét múlva elstartol az első Magyarországon megrendezett katamarán világbajnokság mezőnye.Groupama Garancia F18 Katamarán Világbajnokság2011. július 1-8. Balatonfüreden.

Az év sporteseményének ígérkező versenyről már most szuperlatívuszokban lehet beszélni: a vitorlázás Forma 1-ének is nevezett F18-asok a vízi sportok leglátványosabb hajótípusát képviselik a versenyeken. A világbajnokságon a legjobb hazai versenyzők versenyeznek igazi világklasszis nagyágyúkkal, sőt, a VB idejére vendégül látjuk Balatonfüreden az egyik legsikeresebb francia vitorlázó Franck Cammas-t is. Igazán érdemes lesz Balatonfüredre látogatni július első hetében.       

Nagy R. Attila, mint a Groupama Garancia F18 Katamarán Világbajnokságnak otthont adó Balatonfüredi Yacht Club elnöke leszögezte: nagy büszkeség, presztízs és kihívás egy ekkora volumenű és színvonalú sportesemény megrendezése, de egy héttel a startpisztoly eldördülése előtt már minden készen áll, hogy július első napján a világ legjobbjai kifussanak a füredi kempingből és meghatározó, maradandó élményt nyújtsanak a közönségnek.

„Az F18-asok jellegéből adódóan a tempó elképesztő, a látvány pedig minden bizonnyal lenyűgöző lesz az első hazai rendezésű katamarán világbajnokságon.  Ezek a 18 lábas hajók pályán versenyeznek majd, így minden egyes jelnél látható lesz a pillanatnyi sorrend, ami a közvetítést is megkönnyíti, illetve a rajongóknak is szurkolási lehetőséget biztosít. Képzeljünk csak el két karcsú testet, középen árboccal, rajta a vitorlákkal, miközben suhan a vízen. A legénység pedig a saját súlyát használva „trapézolással" segíti a testeket a feldőlés ellen. Várunk mindenkit, aki szereti a Balatont, a vitorlázást, a száguldást és reméljük, hogy minél több emberrel sikerül megismertetnünk, megszerettetnünk ezt az elképesztően izgalmas és rendkívül lendületes sportágat. Eddig a pillanatig összesen 131 hajó adta le nevezését, a világ huszonhat országának képviseletében. Borzongató látvány lesz, amint ez a rengeteg, karcsú hajó egyszerre siklik a Balatonon."

A VB mezőnye július elsején Balatonfüreden rajtol el. A 45-60 perces futamok a Füred-Siófok-Tihany háromszögben zajlanak.

Az „éles" verseny előtt egy héttel a honi kiválóságok és a már Füredre érkezett külföldi versenyzők egy roppant látványos házi versenyen melegíthetnek a világbajnoki futamokra, a pihenőidőben pedig részt vehetnek a VB-t kísérő programokon, megismerkedhetnek a Balaton-környéki látványosságokkal és élvezhetik a legendás magyar vendéglátást.

Franck Cammas, a világhírű vitorlás-nagyság, számos rekord felállítója, mint például a 2010-es Jules Verne trófeáé (világkörüli út) kevesebb, mint 49 nap alatt, is a helyszínen tartózkodik majd egy rövid ideig, találkozik a versenyzőkkel, vitorlázó barátaival, de a magyar utánpótlás generáció is faggathatja majd tapasztalatairól, élményeiről.

„A Groupama több mint 10 éve szorosan összefonódik a vitorlázással, hiszen ez a sportág olyan értékeket szimbolizál, amelyeket a Csoport a magáénak is vall: megtestesíti a bátorságot, a csapatszellemet, a kitartást, az alkalmazkodás és a kockázatvállalás képességét. Biztos vagyok abban, hogy azok számára, akik a Balatonnál találkoznak majd Franck Cammas-szal, az „óceánok megszelídítőjével", ahogy egyesek nevezik, felejthetetlen élményt fog ez jelenteni. A Groupama Csoport nevében mondhatom, hogy nagyon büszkék vagyunk a 39 éves versenyző által eddig elért eredményekre, akit 1998 óta kísérünk, és aki zöld színekben, erényei, hatalmas tapasztalata és az őt körülvevő tehetségek segítségével már meghódította a világ szinte minden tengerét – nyilatkozta Yann Ménétrier, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgatója.

A világbajnoki futamok résztvevőinek a nézők a helyszínen testközelből, illetve a versenyre kilátogató sétahajókról szurkolhatnak. A többiek a VB történéseit az internet előtt ülve is nyomon követhetik a folyamatosan frissülő képes, videós, GPS jeladós beszámolókból. (www.byc.hu)

A Groupama Garancia F18 Katamarán Világbajnokság nagykövetei Schell Judit és Szujó Zoltán.

„Őszintén reméljük, hogy – ahogyan minket is – minél több embert rabul ejt ez a fantasztikus sportág és rengetegen lesznek kíváncsiak az első magyar katamarán világbajnokságra."

A VB ideje alatt rajtuk kívül számos, a hazai közéletből ismert arc is feltűnik majd Balatonfüreden.

A katamarán világbajnokság fő szponzora a vitorlás sport támogatásában már hosszú ideje élen járó Groupama Csoport magyarországi leányvállalata, a Groupama Garancia Biztosító. A nemzetközi kapcsolatok erősítésére is kiváló alkalmat nyújtó esemény egyik fő támogatója a devizapiacok hazai szakértője, a Buda-Cash Brókerház Zrt. A Groupama Garancia F18 Katamarán Világbajnokság hivatalos napvédője a kizárólag természetes anyagokból készült Ilcsi Paradicsomos Napozó.

2011.július 4-8. között a Vanyolai Hajózási Kft. nézőhajókat indít, hogy még több érdeklődő bepillantást nyerhessen a dinamikus, sportos és extrém hajóosztály látványos versenyzésébe. 

Jegyek megvásárolhatók a helyszínen és a Balatonfüredi Yacht Clubban.

 

Nézőhajók indulása:

2011.07.04-08. között MINDEN NAP 10:30-kor indul a hajó a balatonfüredi mólóról, majd a versenypálya közelében 2 órán keresztül lehet figyelni a verseny menetét.

Távcsövet, kamerát érdemes vinni.

Jegyárak:

Gyermek (6-14 éves korig):     1.500 Ft

Felnőtt:                               2.500 Ft

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.