Elmaradt a válsághangulat a drupán

 

Százezer ember kereste fel idén a Xerox standját a drupa szakvásáron, ahol kiállították a cég fekete-fehér és színes digitális portfolióját, így az iGen 150-et, illetve a CiPressTM 500 tintasugaras gépet. Emellett a látogatók találkozhattak a Xerox munkafolyamat és üzletfejlesztési megoldásaival, amelyek szintén a magas színvonalú digitális nyomtatást támogatják.

 

 

Százezer ember kereste fel idén a Xerox standját a drupa szakvásáron, ahol kiállították a cég fekete-fehér és színes digitális portfolióját, így az iGen 150-et, illetve a CiPressTM 500 tintasugaras gépet. Emellett a látogatók találkozhattak a Xerox munkafolyamat és üzletfejlesztési megoldásaival, amelyek szintén a magas színvonalú digitális nyomtatást támogatják.

 

Impozáns eladási mutatókkal zárta a Xerox a május 3 – május 16. között megrendezett düsseldorfi drupa rendezvényt. Százezren keresték fel a cég pavilonját, ahol több mint 300 üzleti megállapodást kötöttek. A Xerox munkafolyamat és üzletfejlesztési megoldásaival és nyomdai berendezéseivel kapcsolatban pedig 14.000 kérdést kaptak a standon dolgozó szakértők.

„A drupa 2012 kiváló alkalmat és platformot teremt arra, hogy megmutassuk partnereinknek, illetve a potenciális felhasználóinknak, hogy milyen jól kiaknázható lehetőségek vannak ma a digitális nyomdapiacon. A Xerox elkötelezett abban, hogy partnerei, vásárlói számára valóban olyan szolgáltatásokat nyújtson, amelyekkel hosszútávon fenntartható és jövedelmező üzleti folyamatokat építhetnek ki – beleértve ebbe a hardveres, és szoftveres megoldásokat, valamint az ezekhez kapcsolódó tanácsadói támogatást." – hangsúlyozta Jeffrey Jacobson, a Xerox Global Graphics Communications vezetője a rendezvényt megelőzően. A drupa zárását követően pedig az eredmények beváltották, sőt, felülmúlták az elvárásokat. Mühl Balázs és Földvári Szilárd közreműködésével hazai Xerox szakértők is részt vettek a drupán, és tanácsokkal segítették a Xerox standot felkereső, közel 300 regisztrált magyar látogatót, akik 130 különféle nyomdai vállalkozást, államigazgatási szervezetet, illetve oktatási, és más szolgáltató szervezetet képviseltek.

A tapasztalatok azt mutatták, hogy a standon sokan érdeklődtek az egyszerűen kezelhető kompakt kialakítású gépek iránt, amelyekkel tovább növelhető a nyomdák termelékenysége, és amelyekkel speciális feladatok, illetve speciális alapanyagok használata is gond nélkül, üzembiztosan megoldható. Ugyancsak előtérbe került a látogatók körében a környezettudatosság és a finanszírozás kérdése is. Előbbi esetében a Xerox szakemberei arra hívták fel a figyelmet, hogy a Xerox gépek kellékei, és alkatrészei is újrahasznosíthatóak, így maximálisan megfelelnek minden elvárásnak. A finanszírozás kapcsán pedig olyan fizetési konstrukciókat dolgozott ki a vállalat, amelyek révén a vállalkozások közvetlenül a gyártóval kerülnek finanszírozási kapcsolatba. A Web to print megoldás is sokak érdeklődését kiváltotta, és érezhető volt, hogy az online alkalmazások a nyomdai vállalkozások körében is egyre nagyobb teret nyernek a jövőben.

 

A Xerox az alábbi újdonságokkal mutatkozott be a drupán

 

A Xerox a drupa 2012 kiállításon mutatta be a világon egyedülálló, vízmentes rendszereit, az CiPressTM 500-at és 325-öt, amelyekkel a nagysebességű, színes, tintasugaras berendezések egyre bővülő piacán kíván jelentős szerephez jutni. A berendezések vízmentes működésének köszönhetően gazdaságos, egyszerű papíranyagokra is kiváló minőségű, tűéles nyomatok készülhetnek eltérő nyomtatási volumenekben, mert a nyomathordozót nem áztatja át a tinta.

 

Ø      Xerox CiPress 500

A berendezés percenként 500 láb (152,4 méter) vagy 2180 teljes fedettségű, színes, A4 oldal nyomtatására képes. Az ikermotoros felépítésnek köszönhetően hatékonyan lehet személyre szóló marketing anyagokat, transzpromóciós anyagokat és kiadványokat készíteni. A CiPress 500 esetén választható gazdaságos nyomtatási üzemmód is, ami kedvezőbb üzemeltetést eredményez a kisebb lefedettségű, több szöveget és kevesebb grafikai elemet tartalmazó munkák esetén.

 

Ø      Xerox CiPress 325

Szintén a Xerox vízmentesen működő berendezéseinek sorába tartozik, és elsősorban kisebb méretű  tranzakciós, illetve rotációs ofszet nyomdáknak kínálják  A CiPress 325 percenkénti 325 láb (100 méter) teljesítményével megbízható választás, 600×600 dpi felbontásával pedig kiválóan alkalmas marketing anyagok, promóciós termékek, katalógusok és kézikönyvek nyomtatására. A berendezés másik előnye, hogy a felhasználók szoftver licencelésével bővíthetik rendszerük teljesítményét 325-ről 500 láb/percre, így könnyen követni tudják a nyomtatási volumen növekedését. Továbbá a gép Xerox FreeFlow® nyomtatószervere a komplex és változékony nyomtatási munkákat lelassulás nélkül kezeli, így növeli a nyomda hatékonyságát.

 

Ø      iGen 150

A Xerox zászlóshajójának számító digitális nyomdagép család legújabb és legnagyobb nyomtatási sebességet biztosító tagja az iGen 150, amely percenként már közel 150 A4-es oldalt képes nyomtatni, előrelendítve ezzel a nyomdák termelékenységét. Az iGen 150 nyomdagépek tovább tágítják a digitális nyomtatás határait, és jelentős növekedést érnek el olyan területeken, mint a DM levelek, marketing- és fényképes anyagok nyomtatása. Emellett ezek a berendezések alkalmasak akár a 24 órás üzemelésre is, ezzel – valamint a rövid előkészítési idővel – növelhetik a vállalkozások termelékenységét.  

Az iGen 150 képes a 660mm x 364 mm formátumú papírok kezelésére. Ennek köszönhetően albumok borítójának nyomtatása, vagy a 6 oldalas, A4 méretű brosúrák, képeslapok és üdvözlőlapok gazdaságos létrehozása is praktikusan megoldható. A berendezés nagy papírméret esetén is óránként 3000 oldalt nyomtat.

A VCSEL technológia révén 2400*2400 dpi-s felbontást alkalmazó berendezés a piacon jelenleg elérhető egyik legprecízebb képkezelést valósítja meg. A végeredmény minden esetben éles és kiváló minőségű kép és szöveg.

A gépben automatikus minőségszabályozó rendszer működik, így szükségtelen bármilyen manuális eljárással ellenőrizni a nyomtatásra szánt anyagok színbeállításait. Az automatizált kalibráció, direktszínek és a fejlett profilozás révén munkafolyamatai leegyszerűsödnek, és a gépkezelőknek csak a nyomtatási munkákra kell összpontosítaniuk.

 

Ø      CircleTM

A drupa 2012 kiállításon debütált a Xerox leányvállalatának, az XMPie-nak a legújabb felhő-alapú fejlesztése, a CircleTM, amely egy forradalmian új, interaktív digitális storyboard a marketingkommunikációs kampányokon dolgozó szakemberek számára. A fejlesztésnek köszönhetően a kampányok készítői egyszerűen és gyorsan megoszthatják egymással az elképzeléseiket, elfogadhatnak terveket, irányíthatják a fejlesztést, valamint nyomon követhetik a statisztikákat.

 

Ø      IntegratedPLUS füzet-véglegesítési megoldás

Az első off-line automatizálási lehetőség a piacon, amely az in-line hatékonyságát és az off-line rugalmasságát ötvözi egyetlen berendezésben.

Az új, két-üzemmódos adagoló lehetővé teszi, hogy a hagyományosan egyetlen nyomdai rendszerhez illesztett in-line véglegesítő befogadjon és kezeljen több különböző nyomdagéptől származó anyagot. Például a Xerox Color 1000 nyomdagépen készült nyomatokat egy kocsin át lehet vinni az új Xerox iGen 150-hez csatlakoztatott, két-üzemmódos adagolóhoz, hogy füzeteket készítsünk belőle. A gépkezelő egyszerűen beolvastatja a kötésre váró nyomatok vonalkódos fedőlapját így automatikusan történik a megfelelő kötészeti beállítás, és nem igényel emberi beavatkozást.

 

Az IntegratedPLUS további előnyei:

–          Az automatizálással csökkenthetők a költségek.

Az érintésmentes munkafolyamat a nyomdai előkészítésben növeli a rendelkezésre állást, mivel nincs szükség kézi előkészítő és véglegesítő beállításokra. Ezeknek a lépéseknek a hiánya csökkenti az emberi hiba lehetőségét az előkészítés és az off-line véglegesítés során, ezzel felgyorsítva az egész folyamatot.

–          Szabad hozzáférés

Több nyomdagép használhat egyetlen füzetkészítőt, akár in-line akár off-line módban, így a gépkezelők megcsinálhatnak például egy képeslap munkát, aztán átvihetik az anyagot a véglegesítőhöz, hogy ott füzet készüljön belőle. Ennek köszönhetően a nyomdai berendezések teljes kapacitásukon működhetnek, növelve a cég termelékenységét.

 

Ø      Freedom to Print

A Xerox új „Freedom to Print" megoldása megszünteti a több-beszállítós környezet okozta kellemetlenségeket, és lehetővé teszi, hogy felhasználói a nyomtatási feladatokat hatékonyan és gyorsan lefuttassák több különböző nyomdagépen. Ez az automatizált program olyan összevont munkafolyamatot kínál, amivel megbízhatóan ki lehet osztani a feladatokat a különböző berendezések között, így a felhasználók teljes eszközparkjukat kihasználhatják.

 

A „Freedom to Print" révén a nyomdák az alábbi előnyökre tehetnek szert:

 

–          A költségek csökkentése a feladat jellegének megfelelő nyomdagép kiválasztásával

–          Az állóeszközök jobb kihasználása. A feladatok átirányíthatók Xerox, vagy nem Xerox rendszerekre is, miközben kezelésük és könyvelésük következetes marad.

–          Egyszeri feladat-könyvelés. Az automatizálás révén a feladatokat csak egyszer kell lekönyvelni és a paramétereit (mint például a véglegesítés) is csak egyszer kell beállítani. Nincs szükség újraformázásra, további gépkezelőkre vagy továbbképzésre, így időt és pénzt lehet megtakarítani.

 

A Xerox újdonságait fokozatosan vezetik be ebben az évben a világ piacain, így azok az esztendő második felében Magyarországon is elérhetőek lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük